• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Brunede kartofler

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Brunede kartofler - opskrift på en dansk specialitet til jul
Brunede kartofler – opskrift på en dansk specialitet til jul

Prøv denne virkelig lækre danske specialitet, som kan nydes med rigtig mange forskellige retter. Dog er Brunede kartofler noget der særligt spises
juleaften sammen med f.eks anden, gåsen og flæskestegen.
Har man først prøvede de karamelliserede kartofler en gang, så er man næsten sikker på at blive vild med disse lækre kartofler.

Prøv også vores opskrift på hamburgryg, som smager helt fantastisk med disse brunede kartofler.

brunede kartofler

Brunede kartofler – Lækre karamelliserede kartofler

Sofus Madsen
Lækre karamelliserede kartofler
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 12 min
0 min
Samlet tid 12 min
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 8 Personer
Kalorier 215 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

  • 1500 gram Små kartofler
  • 8 spsk Sukker
  • 75 gram Smør

Sådan gør du
 

  • Kog kartoflerne og pil skrællen af dem.
    Man kan godt pille dem når de er kolde, men det er meget nemmere at pille dem imens de er varme.
  • Sæt en stor pande på kogeplade ved svag varme, og tilsæt sukker på panden.
    OBS! Rør endelig ikke i panden imens sukkeret smelter!!!
    Når sukker er helt smeltet og begynder at brune, tilsættes smørret.
  • Skyl kartoflerne i koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte (De skal være lidt fugtige)
    Når smør og kartoflerne er en ensartet gyldenbryn masse, kom kartoflerne på panden – men gør det forsigtigt, så det ikke sprøjter.
    Skru lidt op for varmen.
    Brun kartoflerne godt til de er lækre brune på alle sider.

Næringsindhold

Kalorier: 215kcal (11%)Kulhydrater: 34g (11%)Protein: 4g (8%)Fedt: 8g (12%)Mættet fedt: 5g (31%)Flerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.3gKolesterol: 20mg (7%)Natrium: 72mg (3%)Kalium: 792mg (23%)Fiber: 4g (17%)Sukker: 2g (2%)Vitamin A: 238IU (5%)Vitamin C: 37mg (45%)Calcium: 25mg (3%)Iron: 1mg (6%)
Søgeord brunede kartofler
Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Salater og Tilbehør Tags: bedste brunede kartofler, brunede kartofler, brunede kartofler glas, julemiddag, kartofler brunede, kartofler til brunede kartofler, lave brunede kartofler, opskrift brunede kartofler, sukker kartofler, sukkerbrunede kartofler, sukkerkartofler

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Vaniljekranse (Den gamle by)
Next Post: Pebernødder »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk