Brunede kartofler - Prøv denne virkelig lækre danske specialitet, som kan nydes med rigtig mange forskellige retter. Læs mere her.
Prøv de lækre brunede kartofler som er en danske specialitet, som kan nydes med rigtig mange forskellige retter. Dog er Brunede kartofler noget der særligt spises juleaften sammen med f.eks anden, gåsen og flæskestegen.
Har man først prøvede de karamelliserede kartofler en gang, så er man næsten sikker på at blive vild med disse lækre kartofler.
Prøv også vores opskrift på hamburgryg
Brunede kartofler
Brunede kartofler - Prøv denne virkelig lækre danske specialitet, som kan nydes med rigtig mange forskellige retter. Læs mere her.
Ingredienser
Brunede kartofler
- 1500 gram Små kartofler
- 8 spsk Sukker
- 75 gram Smør
sådan gør du
- Kog kartoflerne og pil skrællen af dem.Man kan godt pille dem når de er kolde, men det er meget nemmere at pille dem imens de er varme.
- Sæt en stor pande på kogeplade ved svag varme, og tilsæt sukker på panden.OBS! Rør endelig ikke i panden imens sukkeret smelter!!!Når sukker er helt smeltet og begynder at brune, tilsættes smørret.
- Skyl kartoflerne i koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte (De skal være lidt fugtige)
- Når smør og kartoflerne er en ensartet gyldenbryn masse, kom kartoflerne på panden – men gør det forsigtigt, så det ikke sprøjter.
- Skru lidt op for varmen.Brun kartoflerne godt til de er lækre brune på alle sider.Velbekomme
Ernæringsindhold
Kalorier: 215kcalKulhydrater: 34gProtein: 4gFedt: 8gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.3gKolesterol: 20mgNatrium: 72mgKalium: 792mgFiber: 4gSukker: 2gVitamin A: 238IUVitamin C: 37mgCalcium: 25mgIron: 1mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Skriv et svar