Brunede kartofler

Brunede kartofler - opskrift på en dansk specialitet til jul
Brunede kartofler – opskrift på en dansk specialitet til jul

Prøv denne virkelig lækre danske specialitet, som kan nydes med rigtig mange forskellige retter. Dog er Brunede kartofler noget der særligt spises
juleaften sammen med f.eks anden, gåsen og flæskestegen.
Har man først prøvede de karamelliserede kartofler en gang, så er man næsten sikker på at blive vild med disse lækre kartofler.

Prøv også vores opskrift på hamburgryg, som smager helt fantastisk med disse brunede kartofler.

brunede kartofler

Brunede kartofler – Lækre karamelliserede kartofler

Sofus Madsen
Lækre karamelliserede kartofler
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 12 minutter
0 minutter
Samlet tid 12 minutter
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 8 Personer
Kalorier 215 kcal

Ingredienser
  

Sådan gør du
 

  • Kog kartoflerne og pil skrællen af dem.
    Man kan godt pille dem når de er kolde, men det er meget nemmere at pille dem imens de er varme.
  • Sæt en stor pande på kogeplade ved svag varme, og tilsæt sukker på panden.
    OBS! Rør endelig ikke i panden imens sukkeret smelter!!!
    Når sukker er helt smeltet og begynder at brune, tilsættes smørret.
  • Skyl kartoflerne i koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte (De skal være lidt fugtige)
    Når smør og kartoflerne er en ensartet gyldenbryn masse, kom kartoflerne på panden – men gør det forsigtigt, så det ikke sprøjter.
    Skru lidt op for varmen.
    Brun kartoflerne godt til de er lækre brune på alle sider.

Nutrition

Kalorier: 215kcalKulhydrater: 34gProtein: 4gFedt: 8gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.3gKolesterol: 20mgNatrium: 72mgKalium: 792mgFiber: 4gSukker: 2gVitamin A: 238IUVitamin C: 37mgCalcium: 25mgIron: 1mg
Søgeord brunede kartofler
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner