Fødselsdagsboller – Da vi holdte fødselsdag den anden dag, prøvede vi at lave disse boller.
De er utrolig nemme at lave, og så bliver de bare virkelig lækre luftige.
Da alle fødselsdagsbollerne ikke blev spist på dagen, spiste vi de sidste dagen efter.
Dagen efter var bollerne stadig lækre luftige.
Fødselsdagsbollerne serveres lune, og med smør.
Har du prøvet vores lækre opskrift på de svampede Kanelsnurrer med marcipan ?
Fødselsdagsboller – Nem opskrift på de lækreste bamseboller
Opskrift på lækre luftige boller
Ingredienser
Til pensling
- 1 stk Sammenpisket æg
Sådan gør du
Dejen
- Smelt smøret i en lille gryde. Bland smør og vand sammen, det er vigtigt at det blot er lunken,Smuldre gæret ned i og rør blandingen godt sammen.Kom ca. 250 gram mel ned i blandingen, og bland det godt sammen.Kom æg ned i blandingen og rør det rigtig godt sammen.De sidste ingredienser tilføjes og det skal nu æltes rigtig godt sammen.Dejen sættes til hævning i ca. 45 minutter.
Bollerne formes
- Bollerne formes og placeres på en bradepande med bagepapir.Sæt bollerne til hævning i 1 time.
Bollerne bages
- Pensle bollerne med et stk sammenpisket æg.Bollerne bages nu ved 200 grader, i almindelig ovn på midterste rille.Velbekomme 🙂
Næringsindhold
Kalorier: 232kcal (12%)Kulhydrater: 37g (12%)Protein: 5g (10%)Fedt: 7g (11%)Mættet fedt: 4g (25%)Flerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.3gKolesterol: 18mg (6%)Natrium: 73mg (3%)Kalium: 72mg (2%)Fiber: 1g (4%)Sukker: 4g (4%)Vitamin A: 209IU (4%)Vitamin C: 0.004mgCalcium: 10mg (1%)Iron: 2mg (11%)
Skriv et svar