Fødselsdagsboller

Madgryden.dk » Opskrifter » Boller » Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller – Sådan bliver bollerne perfekte

Jeg elsker simpelthen fødselsdage, hvor man får varm kakao med de lækreste svampede fødselsdagsboller. Elsker duften af dem og smagen, bare med koldt smør som smelter udover bollen, det er bare fantastisk. Når du laver bollerne, skal de ikke være store. De må meget gerne være ca. 10 cm når de er færdigbagte, det gør det bare mere hyggeligt at spise.

I denne bolle opskrift er der ret meget smør, hvilket er med til at gør dem utrolig lækre og luftige.
Den helt store plus ved disse fødselsdagsboller, er at det tager blot 2 timer at bage dem. Først der laver du en god bolledej, så sætter du din bolledej til hævning i 45 minutter. Når dejen har hævet, formes bollerne og stilles på en bageplade med bagepapir. Når bollerne er formet, stilles de så til hævning igen. De 2 hævninger af dejen, er med til at gøre bollerne lækre luftige. Når bollerne har hævet, bage de i ca. 20 minutter. Nemt og lækkert.

Denne opskrift på fødselsdagsboller giver ca. 24 stk, selvfølgelig afhængig af størrelsen du laver bollerne.

Prøv også vores lækre opskrift på Koldhævede boller

fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller

Sofus Madsen
Sådan bages bollerne perfekte
5 fra 1 stemme
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 12 minutter
0 minutter
Samlet tid 2 timer 15 minutter
Ret brød
Køkken dansk
Antal 24 Stk
Kalorier 232 kcal

Ingredienser
  

Fødselsdagsboller

Til pensling

Sådan gør du
 

Fødselsdagsboller

  • Smelt smøret i en lille gryde.
    Bland smør og vand sammen, det er vigtigt at det blot er lunken,
    Smuldre gæret ned i og rør blandingen godt sammen.
    Kom ca. 250 gram mel ned i blandingen, og bland det godt sammen.
    Kom æg ned i blandingen og rør det rigtig godt sammen.
    De sidste ingredienser tilføjes og det skal nu æltes rigtig godt sammen.
    Dejen sættes til hævning i ca. 45 minutter.

Form bollerne

  • Bollerne formes og placeres på en bradepande med bagepapir.
    Sæt bollerne til hævning i 1 time.

Bollerne bages

  • Pensle bollerne med et stk sammenpisket æg.
    fødselsdagsboller bages nu ved 200 grader, i almindelig ovn på midterste rille.
    Velbekomme 🙂
    fødselsdagsboller

Noter

De lækre hjemmebagte fødselsdagsboller serveres sammen med koldt smør, og evt. en kop varm kakao med flødeskum.

Nutrition

Kalorier: 232kcalKulhydrater: 37gProtein: 5gFedt: 7gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.3gKolesterol: 18mgNatrium: 73mgKalium: 72mgFiber: 1gSukker: 4gVitamin A: 209IUVitamin C: 0.004mgCalcium: 10mgIron: 2mg
Søgeord boller, fødselsdagsboller
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Holdbarhed på fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller kan holde sig i 4-5 dage i en pose, men sørg for at de er helt kolde inden du kommer dem i posen. Som så meget andet brød, skal boller helst kunne ånde. Så derfor prik lidt huller i pose med en lille nål. Dog vil bollerne selvfølgelig blive lidt tørre med tiden.
Derfor kan det anbefales lige at give boller 30 sekunder i mikrobølgeovnen, så bliver de ligeså lækre, som da du bage dine fødselsdagsboller.

Mange bolle opskrifter på boller kan fryses, dette kan du også sagtens denne opskrift. Når du skal bruger dem, optøes de på køkkenbordet. når de er helt optøet, varmes de lækre fødselsdagsboller i mikrobølgeovnen.

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner