Drømmekage er en af de helt store klassikere.
Drømmekagen består af en lækker sandkage, med en fantastisk topping.
Det er meget nemt at lave drømmekagen, som blev kendt i 1960.
Her havde Jytte Andersen, taget sin mormors opskrift med til
en kage konkurrence i Brovst.
Om hun vandt ved jeg desværre ikke, men 6 mdr. senere, opdagede Jytte sin mormors opskrift trykt hos den lokale bager.
Her var navnet blevet til drømmekagen fra Brovst, selvom opskriften oprindeligt er fra landbyen Klokkerholm i Vendsyssel.
Prøv vores lækre svampede opskrift på en lækker sandkage.
Drømmekage – blød og luftig med lækkert fyld
En lækker opskrift på en fantastisk drømmekage
Ingredienser
- 4 stk Æg
- 300 gram Sukker
- 2 dl Sødmælk
- 60 gram Smør
- 260 gram Hvedemel
- 1 tsk Vaniljesukker
- 3 tsk Bagepulver
Topping
- 125 gram Smør
- 175 gram kokosmel
- 225 gram Brun farin
- 0,5 dl Sødmælk
Sådan gør du
Dejen
- Sukker og æg piskes til det er luftigt i en skål.Mel og vaniljesukker kommes i, og vendes godt rundt.Varm smør og mælk op til det er lillefingervarmt.Kom mælkblandingen i skålen og vend det hele godt sammen.Bagepulver tilsættes og det hele vendes forsigtigt rundt.Kom et stykke bagepapir ned i en lille bradepande (Ca. 23×30 cm)Hæld dejen ned i bradepande, og fordel dejen.Bag drømmekagen ved 200 grader i ca. 23 minutter, på midterste rille.
- Topping
- Alle ingredienser kommes i en gryde, og varmes op ved middelvarme.Rør det hele godt rundt til det er smeltet.Kom toppingen på kagen, og bag kagen ved 225 grader i ca. 3 minutter på midterste rille.Hold øje med kagen.Velbekomme.
Næringsindhold
Kalorier: 255kcal (13%)Kulhydrater: 41g (14%)Protein: 3g (6%)Fedt: 9g (14%)Mættet fedt: 6g (38%)Flerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.3gKolesterol: 22mg (7%)Natrium: 127mg (6%)Kalium: 51mg (1%)Fiber: 4g (17%)Sukker: 27g (30%)Vitamin A: 252IU (5%)Calcium: 36mg (4%)Iron: 1mg (6%)
Skriv et svar