• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Drømmekage – blød og luftig med lækkert fyld

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
drømmekage
drømmekage

Drømmekage er en af de helt store klassikere.
Drømmekagen består af en lækker sandkage, med en fantastisk topping.
Det er meget nemt at lave drømmekagen, som blev kendt i 1960.
Her havde Jytte Andersen, taget sin mormors opskrift med til
en kage konkurrence i Brovst.
Om hun vandt ved jeg desværre ikke, men 6 mdr. senere, opdagede Jytte sin mormors opskrift trykt hos den lokale bager.
Her var navnet blevet til drømmekagen fra Brovst, selvom opskriften oprindeligt er fra landbyen Klokkerholm i Vendsyssel.

Prøv vores lækre svampede opskrift på en lækker sandkage.

drømmekage

Drømmekage – blød og luftig med lækkert fyld

Sofus Madsen
En lækker opskrift på en fantastisk drømmekage
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 25 min
0 min
Samlet tid 25 min
Ret kage
Køkken dansk
Antal 20 Stk
Kalorier 255 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

  • 4 stk Æg
  • 300 gram Sukker
  • 2 dl Sødmælk
  • 60 gram Smør
  • 260 gram Hvedemel
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 3 tsk Bagepulver

Topping

  • 125 gram Smør
  • 175 gram kokosmel
  • 225 gram Brun farin
  • 0,5 dl Sødmælk

Sådan gør du
 

Dejen

  • Sukker og æg piskes til det er luftigt i en skål.
    Mel og vaniljesukker kommes i, og vendes godt rundt.
    Varm smør og mælk op til det er lillefingervarmt.
    Kom mælkblandingen i skålen og vend det hele godt sammen.
    Bagepulver tilsættes og det hele vendes forsigtigt rundt.
    Kom et stykke bagepapir ned i en lille bradepande (Ca. 23×30 cm)
    Hæld dejen ned i bradepande, og fordel dejen.
    Bag drømmekagen ved 200 grader i ca. 23 minutter, på midterste rille.
  • Topping
  • Alle ingredienser kommes i en gryde, og varmes op ved middelvarme.
    Rør det hele godt rundt til det er smeltet.
    Kom toppingen på kagen, og bag kagen ved 225 grader i ca. 3 minutter på midterste rille.
    Hold øje med kagen.
    Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 255kcal (13%)Kulhydrater: 41g (14%)Protein: 3g (6%)Fedt: 9g (14%)Mættet fedt: 6g (38%)Flerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.3gKolesterol: 22mg (7%)Natrium: 127mg (6%)Kalium: 51mg (1%)Fiber: 4g (17%)Sukker: 27g (30%)Vitamin A: 252IU (5%)Calcium: 36mg (4%)Iron: 1mg (6%)
Søgeord drømmekage
Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Kage Tags: drømmekage

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Koldskål med tykmælk og æg
Next Post: Boller i karry »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk