Cevapcici – nem opskrift på lækre hjemmelavede kroatiske frikadeller. Få opskrift på cevapi lige her på Madgryden.dk
Her får du min opskrift på en lækker delikatesse, som de der har været i Kroatien helt har sikkert stiftet bekendtskab med. Herhjemme er de kroatiske frikadeller også blevet mere populære, og det kan jeg virkelig godt forstå. De smager simpelthen så lækkert, og så passer de sammen med mange slags tilbehør.
I Kroatien er det typisk fladbrød man får cevapcici med, hvor de bliver serveret som en slags burger. Her ligger man cevapi på fladbrødet, og folder brødet over de hjemmelavede okseruller.
Når vi tilbereder okseruller, plejer vi at stege dem på en pande. Men du kan også sagtens grille dem, hvis de skal bruges til en grill aften. På en gril vil jeg lige spray dem let med olivenolie, og så ligge dem på risten.
Denne opskrift på cevapcici er til 4 mennesker.
Cevapcici
Ingredienser
Cevapcici
- 500 gram Hakket svine og kalvekød
- 2 stk Fint hakket løg
- 1 stk Fede hvidløg
- 2 spsk Persille ( Fint hakket)
- 0,5 tsk Paprika
- Salt
- Friskkværnet peber
sådan gør du
Cevapcici
- Kom alle ingredienserne i en skål, og rør dem godt sammen. Brug evt. en røremaskine.Stil farsen på køl i 1 time.
- Rul farsen ud så de har en tykkelse på 2 cm, og 10 cm lange.Kom olivenolie på en pande, og steg rullerne ved høj varme.
- Okserullerne vendes med jævne mellemrum.Server straks de lækre cevapcici.Velbekomme.
Tips til opskrift
Ernæringsindhold
Cevapi oprindelse
Cevapcici som de også bliver kaldt, er en baltisk variant af den tyrkiske kebab. I Bosnien laver man dem typisk med oksekød og lam, som bliver blandet sammen. I Kroatien laver man de kroatiske frikadeller med hakket kalve/svinekød, Som er den opskrift jeg her har lagt op.
Vidste du iøvrigt at cevapcici kan spores helt tilbage til 1500 tallet?
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
kyllingefrikadeller - Pandestegte frikadeller med kylling
Frikadeller - Slagterens bedste opskrift på frikadellefars
Kartoffelsalat - klassisk opskrift med kartofler og purløg
Stuvet spidskål - Klassiker fra det danske køkken
Stegt medister - Koge og stegetid på stegt medisterpølse
Skriv et svar