• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Stuvet spidskål

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Stuvet spidskål med frikadeller - Klassiker fra det danske køkken
Stuvet spidskål med frikadeller – Klassiker fra det danske køkken

Stuvet spidskål – En klassiker fra det danske køkken.
Herhjemme får vi stuvet spidskål, både sommer og vinter.
Intet er bedre end de små frisk spidskål om sommeren.
Stuvet spidskål er ret let at lave, og lettere end hvidkål.
Server stuvet spidskål sammen med frikadeller, pølser.

Få her opskriften på den lækreste frikadellefars

stuvet spidskål

Stuvet spidskål

Sofus Madsen
Den klassiske opskrift på stuvet spidskål
4.67 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
0 min
Samlet tid 1 t
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 420 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

  • 1000 Gram spidskål
  • 3 dl Piskefløde
  • 3 dl Mælk
  • 30 gram Smør
  • 4 spsk Hvedemel
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du
 

  • Skyl kålen godt, og fjern de yderste blade fra spidskålen.
    Skær spidskålen i kvarte, og skær den ud i strimler på ca. 2 cm.
    spidskålen koges ved middelvarme i ca. 13 minutter under låg.
    Når de er færdige, tages de op af vandet.
    Men ikke hæld vandet ud, det skal bruges til sovsen.
    Fordel spidskålen udover et rent viskestykke, og vrid den rigtig godt for væde.
  • Nu skal vi bruge en tykbundet gryde, da vi skal i gang med at lave sovsen.
    Smør kommes i gryden og smeltes.
    Når smør er smeltet, tilsættes melet og rør rigtig godt rundt.
    Kom mælk, og fløde i gryden rør det godt rundt.
    Når sovsen tager form, skrues der ned for varmen lige under middel varme.
    Men forsæt med at røre rundt i sovsen, tilføj noget af vandet som spidskålen kogte i. du skal bruge ca. 2 dl.
    Det hele skal nu stå og simre i ca. 5 minutter.
    Når det har stået og simre, tilsætter du spidskålen og røre godt rundt.
    Bring hele blandingen i kog, og rør jævnligt.
    Smag det hele til med salt og peber.
    Velbekomme .

Næringsindhold

Kalorier: 420kcal (21%)Kulhydrater: 21g (7%)Protein: 8g (16%)Fedt: 36g (55%)Mættet fedt: 23g (144%)Flerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.2gKolesterol: 110mg (37%)Natrium: 142mg (6%)Kalium: 612mg (17%)Fiber: 6g (25%)Sukker: 14g (16%)Vitamin A: 1656IU (33%)Vitamin C: 92mg (112%)Calcium: 244mg (24%)Iron: 1mg (6%)
Søgeord stuvet hvidkål
Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Hovedretter Tags: flødestuvet spidskål, frikadeller med stuvet spidskål, spidskål stuvet, stuvet hvidkål, stuvet spidskål uden opbagning

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Hasselback kartofler – opskrift på hasselbagte kartofler
Next Post: Blødende chokoladekage »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk