• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Madgryden.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad » Stuvet spidskål med frikadeller - Opskrift på klassisk stuvning

Stuvet spidskål med frikadeller - Opskrift på klassisk stuvning

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

Stuvet spidskål med frikadeller - Klassiker fra det danske køkken

Oversigt

Toggle
  • Stuvet spidskål - Opskrift på en klassisk og nem ret. Serveres sammen med nogle hjemmelavede frikadeller eller pølser.
  • Stuvet spidskål

Stuvet spidskål - Opskrift på en klassisk og nem ret. Serveres sammen med nogle hjemmelavede frikadeller eller pølser.

Stuvet spidskål er en sand klassiker i det danske køkken, elsket for sin enkelthed og alsidighed.

Traditionelt serveres denne lækre ret ofte sammen med klassiske danske frikadeller eller pølser, hvilket skaber en hjertevarmende og nærende måltid, der bringer minder om hyggelige familieaftener.

Denne opskrift på spidskål er til 4 personer

stuvet spidskål

Stuvet spidskål

Sofus Madsen
Stuvet spidskål - Opskrift på en klassisk og nem ret. Serveres sammen med nogle hjemmelavede frikadeller eller pølser.
4.67 fra 3 stemmer
Udskriv Pin opskrift
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
0 minutter min
Samlet tid 1 time t
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 420 kcal

Ingredienser
  

  • 1000 Gram spidskål
  • 3 dl Piskefløde
  • 3 dl Mælk
  • 30 gram Smør
  • 4 spsk Hvedemel
  • Salt
  • Peber

sådan gør du
 

  • Skyl kålen godt, og fjern de yderste blade fra spidskålen.
    Skær spidskålen i kvarte, og skær den ud i strimler på ca. 2 cm.
    spidskålen koges ved middelvarme i ca. 13 minutter under låg.
  • Når de er færdige, tages de op af vandet.
    Men ikke hæld vandet ud, det skal bruges til sovsen.
    Fordel spidskålen udover et rent viskestykke, og vrid den rigtig godt for væde.
  • Nu skal vi bruge en tykbundet gryde, da vi skal i gang med at lave sovsen.
    Smør kommes i gryden og smeltes.
  • Når smør er smeltet, tilsættes melet og rør rigtig godt rundt.
    Kom mælk, og fløde i gryden rør det godt rundt.
  • Når sovsen tager form, skrues der ned for varmen lige under middel varme.
  • Men forsæt med at røre rundt i sovsen, tilføj noget af vandet som spidskålen kogte i. du skal bruge ca. 2 dl.
    Det hele skal nu stå og simre i ca. 5 minutter.
  • Når det har stået og simre, tilsætter du spidskålen og røre godt rundt.
    Bring hele blandingen i kog, og rør jævnligt.
  • Smag stuvet spidskål til med salt og peber.
    Velbekomme .
    stuvet spidskål

Ernæringsindhold

Kalorier: 420kcalKulhydrater: 21gProtein: 8gFedt: 36gMættet fedt: 23gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.2gKolesterol: 110mgNatrium: 142mgKalium: 612mgFiber: 6gSukker: 14gVitamin A: 1656IUVitamin C: 92mgCalcium: 244mgIron: 1mg
Søgeord stuvet hvidkål
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Frikadeller - Opskrift på slagterens bedste frikadellefars
kyllingefrikadeller - Pandestegte frikadeller med kylling
Cevapcici - opskrift på lækre krydrede kroatisk frikadeller
Focaccia - Opskrift på nem hjemmebagt italiensk brød
Baguette opskrift - Lækre luftige flutes med en sprød skorpe

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Flere opskrifter i samme kategori

  • dyrekølle
    Dyrekølle i ovn – Opskrift på saftig dyrekølle med bacon
  • Kyllingelår på kartoffelbund
    Kyllingelår på kartoffelbund – Lækker og simpel opskrift
  • gammeldags oksesteg
    Gammeldags oksesteg – Opskrift på en saftig og mør oksesteg
  • lammeculotte
    Lammeculotte - Opskrift på lækker saftig og mørt lammekød

Læserinteraktioner

4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan Tekst og Node. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2025 Madgryden.dk

Bedøm denne opskrift

Your vote:




Fortæl os, hvad du syntes om denne opskrift:

Dette fungerede præcis som skrevet, tak!
Min familie elskede dette!
Tak fordi du deler denne opskrift

Eller skriv med dine egne ord:

A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.