Stuvet spidskål - Opskrift på en klassisk og nem ret. Serveres sammen med nogle hjemmelavede frikadeller eller pølser.
Stuvet spidskål er en sand klassiker i det danske køkken, elsket for sin enkelthed og alsidighed.
Traditionelt serveres denne lækre ret ofte sammen med klassiske danske frikadeller eller pølser, hvilket skaber en hjertevarmende og nærende måltid, der bringer minder om hyggelige familieaftener.
Denne opskrift på spidskål er til 4 personer
Stuvet spidskål
Stuvet spidskål - Opskrift på en klassisk og nem ret. Serveres sammen med nogle hjemmelavede frikadeller eller pølser.
Ingredienser
- 1000 Gram spidskål
- 3 dl Piskefløde
- 3 dl Mælk
- 30 gram Smør
- 4 spsk Hvedemel
- Salt
- Peber
sådan gør du
- Skyl kålen godt, og fjern de yderste blade fra spidskålen.Skær spidskålen i kvarte, og skær den ud i strimler på ca. 2 cm.spidskålen koges ved middelvarme i ca. 13 minutter under låg.
- Når de er færdige, tages de op af vandet. Men ikke hæld vandet ud, det skal bruges til sovsen.Fordel spidskålen udover et rent viskestykke, og vrid den rigtig godt for væde.
- Nu skal vi bruge en tykbundet gryde, da vi skal i gang med at lave sovsen.Smør kommes i gryden og smeltes.
- Når smør er smeltet, tilsættes melet og rør rigtig godt rundt.Kom mælk, og fløde i gryden rør det godt rundt.
- Når sovsen tager form, skrues der ned for varmen lige under middel varme.
- Men forsæt med at røre rundt i sovsen, tilføj noget af vandet som spidskålen kogte i. du skal bruge ca. 2 dl.Det hele skal nu stå og simre i ca. 5 minutter.
- Når det har stået og simre, tilsætter du spidskålen og røre godt rundt.Bring hele blandingen i kog, og rør jævnligt.
- Smag stuvet spidskål til med salt og peber.Velbekomme .
Ernæringsindhold
Kalorier: 420kcalKulhydrater: 21gProtein: 8gFedt: 36gMættet fedt: 23gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.2gKolesterol: 110mgNatrium: 142mgKalium: 612mgFiber: 6gSukker: 14gVitamin A: 1656IUVitamin C: 92mgCalcium: 244mgIron: 1mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Frikadeller - Opskrift på slagterens bedste frikadellefars
kyllingefrikadeller - Pandestegte frikadeller med kylling
Cevapcici - opskrift på lækre krydrede kroatisk frikadeller
Focaccia - Opskrift på nem hjemmebagt italiensk brød
Baguette opskrift - Lækre luftige flutes med en sprød skorpe
Skriv et svar