Stuvet spidskål - En klassisk og nem opskrift på denne fantastiske ret. Serveres sammen med nogle hjemmelavede frikadeller.
Stuvet spidskål – En klassiker fra det danske køkken.
Herhjemme får vi stuvet spidskål, både sommer og vinter.
Intet er bedre end de små frisk spidskål om sommeren.
Stuvet spidskål er ret let at lave, og lettere end hvidkål.
Server stuvet spidskål sammen med frikadeller, pølser.
Få her opskriften på den lækreste frikadellefars
Stuvet spidskål
Stuvet spidskål - En klassisk og nem opskrift på denne fantastiske ret. Serveres sammen med nogle hjemmelavede frikadeller.
Ingredienser
- 1000 Gram spidskål
- 3 dl Piskefløde
- 3 dl Mælk
- 30 gram Smør
- 4 spsk Hvedemel
- Salt
- Peber
sådan gør du
- Skyl kålen godt, og fjern de yderste blade fra spidskålen.Skær spidskålen i kvarte, og skær den ud i strimler på ca. 2 cm.spidskålen koges ved middelvarme i ca. 13 minutter under låg.
- Når de er færdige, tages de op af vandet. Men ikke hæld vandet ud, det skal bruges til sovsen.Fordel spidskålen udover et rent viskestykke, og vrid den rigtig godt for væde.
- Nu skal vi bruge en tykbundet gryde, da vi skal i gang med at lave sovsen.Smør kommes i gryden og smeltes.Når smør er smeltet, tilsættes melet og rør rigtig godt rundt.Kom mælk, og fløde i gryden rør det godt rundt.Når sovsen tager form, skrues der ned for varmen lige under middel varme.
- Men forsæt med at røre rundt i sovsen, tilføj noget af vandet som spidskålen kogte i. du skal bruge ca. 2 dl.Det hele skal nu stå og simre i ca. 5 minutter.
- Når det har stået og simre, tilsætter du spidskålen og røre godt rundt.Bring hele blandingen i kog, og rør jævnligt.Smag det hele til med salt og peber.Velbekomme .
Ernæringsindhold
Kalorier: 420kcalKulhydrater: 21gProtein: 8gFedt: 36gMættet fedt: 23gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.2gKolesterol: 110mgNatrium: 142mgKalium: 612mgFiber: 6gSukker: 14gVitamin A: 1656IUVitamin C: 92mgCalcium: 244mgIron: 1mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Skriv et svar