Brunkager er en af de småkager, som bare høre til i julen. Med denne opskrift får du ca. 100 stk lækre sprøde småkager.
Brunkager er en af de småkager, som bare høre til i julen.
Når du laver denne brunkage opskrift, er det vigtigt at du får blandingen kølet helt ned inden du tilsætter potaske og hvedemel.
Du kan risikere at dejen simpelthen smuldre, hvis det kommer i mens blandingen er varm.
Så derfor få din brunkagedej kølet helt ned.
Når dejen er helt færdig skal det igen ind i køleskabet til næste dag,
Så får du de perfekte brunkager.
Når jeg laver brunkager, så bruger jeg altid en pålægsmaskine til
at skære dem ud.
Så får du den mest ensartede brunkage, da de skal skæres tynde.
Hvis brunkagen skal være mere for børnene, så kan du med stor fordel rulle den ud, og udstikke den i små spændene figurer.
Denne brunkager opskrift giver ca. 100 stk. lækre sprøde småkager.
Brunkager
Ingredienser
Brunkager
- 125 gram Blødt smør (stuetemperatur)
- 60 gram Lys sirup
- 125 gram Sukker
- 1 spsk Stødt kanel
- 1 tsk stødt nellike
- 50 gram Hakkede mandler
Efter blandingen har været på køl
- 1 tsk Potaske
- 1 spsk Lunkent vand
- 250 gram Hvedemel
sådan gør du
Brunkager
- Tænd kogeplade på middelvarme, og sæt en kasserolle over kogepladen.Kom smør, sirup og sukker i kasserollen.smelt det imens du røre det rundt, Det er meget vigtigt at det ikke kommer til at koge.Hæld blandingen over i en skål, og tilsæt kanel, nellike, mandler og sukat.Rør blandingen godt sammen.Sæt nu blandingen ind i køleskabet, til det er kølet helt ned.
- Opløs potasken i 1 spsk lunkent vand, og rør det sammen med blandingen. Tilsæt melet lidt efter lidt igennem en sigte, og rør dejen rigtig godt sammen.Dejen rulles ud i en passende tykkelse (ca. 4-5 cm i diameter).Stil nu rullerne ind i køleskabet til næste dag.
- Rullerne skæres ud i tynde skiver, jeg plejer at bruge en pålægsmaskine til dette.Så får du lækre ensartet brunkager.Læg dem over på en smurt bageplade med smør.Det er vigtigt at du IKKE bruge bagepapir.Bag brunkagerne i ca. 7 minutter ved 180 grader i almindelig ovn, hold godt øjemed dem.Når dine brunkager er bagte, lægges de til afkøling på en bagerist.Velbekomme.
Tips til opskrift
Ernæringsindhold
Holdbarhed på brunkagedej
Skulle du komme til at lave for meget brunkagedej, så kan du sagtens fryse det ned.
Dejen til brunkage opskrift kan holde sig ca. i 2 måneder i fryseren.
Sådan skæres brunkagerne nemmest ud
Når du skære brunkager ud, så skær dem endelig ud i så tynde skiver som overhovedet muligt.
Man kan risikere at kagerne ellers bliver bløde.
Opbevar altid brunkagerne i en lufttæt beholder, så er du sikker på at kagerne bevare sin lækre sprødhed.
Sådan opbevares brunkager bedst
Børnene elsker småkager der er figurformet. Du kan sagtens udstikke brunkagerne, men sørg for at rulle dejen ultratyndt, og så stik dem ud.
Skal jeg bruge smør, margarine eller olie til brunkage opskrift ?
Smør til hjemmebag - husk du vil altid få de bedste småkager med rigtig smør:
dette gælder sig også for disse brunkager.
Dog kan du godt brug vegetabilske olie, det kunne være rapsolie, solsikkeolie, kokosolie osv.
Men du får ikke helt den samme smag frem, som med rigtig smør.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Finskbrød - Bedste opskrift på 45 lækre julesmåkager
Vaniljekranse - Opskrift på lækre sprøde smørbagte småkager
Vaniljekranse fra den gamle by - Lækre sprøde julesmåkager.
Jødekager - opskrift de bedste småkager med kanelsukker
Marcipanknas - nemme og lækre kager af mørdej og marcipan
Skriv et svar