
Finskbrød er en utrolig nem småkage at bage, da opskriften kun indeholder 3 ingredienser. Læs mere om opskriften her.
Finskbrød er en klassisk julesmåkage, som jeg mindes fra min barndom. Jeg har altid elsket denne lækre småkage, og det gør jeg stadig.
Jeg vil aldrig glemme duften af friskbagte julesmåkager i vores hyggelige hjem, som kunne samle hele familien om både at hjælpe til og ikke mindst for at smage på lækkerierne.
Da vi bagte disse småkager forleden dag, kom vores børn også snigende ind, hvor de udbrød: "Ej mor og far, det dufter dejligt her, hvad bager I?" Og straks var vi alle i gang med at bage efter denne finskbrødsopskrift.
Opskriften er den samme, som min kære mor altid brugte. Hun lavede dem ofte både med og uden mandelstykker. Hvis du ikke ønsker hakkede mandler på dit finskbrød, kan du blot udelade dem.
Denne opskrift giver omkring 45 lækre friskbagte finskbrød, naturligvis afhængigt af den størrelse, du vælger til dine julesmåkager.
Prøv også vores lækre opskrift på Vaniljekranse
Finskbrød
Ingredienser
Finskbrød
- 250 gram Smør
- 60 gram Sukker
- 300 gram Hvedemel
Pynt
- Æggehvide
- Mandler
- Perlesukker
sådan gør du
Finskbrød
- Kom mel og sukker ned i en skål, og smuldre smørret ned i skålen. Ælt det hele sammen til en ensartet dej.Stil dejen til finskbrød ind i køleskabet i mindst 1 time.
Dejen rulles ud
- Dejen deles i 3 lige store dele. Tril dem ud i ca. 1 cm. tykkelse, og tryk stængerne med let hånd.Lad være med at presse finskbrød for flade.
Finskbrødene pyntes
- Pisk æggehvide sammen, og pensl finskbrød med dette.Drys perlesukker og finthakkede mandler henover stængerne.
finskbrødene klargøres og bages
- Stængerne skæres ud i ca. 5 cm stykker, og lægger dine finskbrød over på en bageplade med bagepapir.Husk at holde lidt afstand fra hinanden, da de flyder en anelse ud.
- Bag finskbrød i ca. 13 minutter ved 200 grader i almindelig ovn. Når finskbrød er gyldne, er de færdige.
- Stil dem på en bagerist til afkøling.Velbekomme.
Tips til opskrift
Ernæringsindhold
Opbevaring af finskbrød bedste opskrift
Når dine nybagte julesmåkager er kølet af på bageristen, skal de ned i en lufttæt beholder. Hvis du lægger et stykke bagepapir mellem låget og dåsen, vil det gøre dåsen endnu mere tæt. På denne måde vil finskbrød bevare deres lækre sprødhed og smag i mindst en måned.
Du kan sagtens forberede dejen til finsk brød
Du kan sagtens forberede dejen flere dage i forvejen, hvis du ønsker at bage senere. Dejen skal blot opbevares på køl i køleskabet. Hvis det går mere end 7 dage, vil jeg anbefale, at du fryser dejen ned. Når du er klar til at bage din finskbrød opskrift, skal dejen være fuldstændig optøet, før du begynder at bage.
Historien omkring finskbrød
Finskbrød er en småkage, der blev 'opfundet' omkring samme tid som mange andre populære julesmåkager. Dens oprindelse kan dateres tilbage til starten af det 20. århundrede, en periode hvor flere mennesker begyndte at få jernkomfurer i deres hjem. Det var også i denne tid, at folk for alvor begyndte at eksperimentere med småkageopskrifter.
Skriv et svar