Finskbrød
Finskbrød – Bedste opskrift på 45 lækre julesmåkager
Finskbrød er en rigtig klassisk julesmåkage, som jeg husker fra min barndom. Jeg elskede og elsker stadig denne lækre småkage. Glemmer aldrig duften af friskbagte julesmåkager i vores lille hjem, dette kunne samle hele familien til både og hjælpe og måske mest af alt at smage på herlighederne. Da vi baggte de her småkager den anden dag, kom vores børn også luskende. hvor ordene Ej mor og far det dufter dejligt her, hvad bager i ? 🙂 straks var vi alle i gang med at bage denne finskbrød opskrift.
Opskriften er den samme som den min kære mor altid lavede dem, hun lavede dem som regel med og uden mandelstykker. Så ønsker du ikke hakkede mandler på dine finsk brød, så undlader du blot dem.
Denne opskrift giver ca. 45 lækre friskbagte finskbrød, selvfølgelig afhængig af størrelsen du vælger dine julesmåkager.
Prøv også vores lækre opskrift på Vaniljekranse
Finskbrød
Sådan gør du
Finskbrød
- Kom mel og sukker ned i en skål, og smuldre smørret ned i skålen. Ælt det hele sammen til en ensartet dej.Stil dejen til finskbrød ind i køleskabet i mindst 1 time.
Dejen rulles ud
- Dejen deles i 3 lige store dele. Tril dem ud i ca. 1 cm. tykkelse, og tryk stængerne med let hånd.Lad være med at presse finskbrød for flade.
Finskbrødene pyntes
- Pisk æggehvide sammen, og pensl finskbrød med dette.Drys perlesukker og finthakkede mandler henover stængerne.
finskbrødene klargøres og bages
- Stængerne skæres ud i ca. 5 cm stykker, og lægger dine finskbrød over på en bageplade med bagepapir.Husk at holde lidt afstand fra hinanden, da de flyder en anelse ud.Bag finskbrød i ca. 13 minutter ved 200 grader i almindelig ovn. Når finskbrød er gyldne, er de færdige.Stil dem på en bagerist til afkøling.Velbekomme.
Noter
Nutrition
Opbevaring af finskbrød bedste opskrift
Når dine friskbagte julesmåkager er afkølet på bageristen, kommes de ned i en lufttæt beholder.
Kommer du et stykke bagepapir imellem låg og dåsen, vil gør du dåsen endnu mere tæt.
Så bevare finskbrødene den lækre sprødhed og smag i mindst 1 måned.
Du kan sagtens forberede dejen til finsk brød
Du kan sagtens lave dejen nogle dage før du ønsker at bage dem, dejen skal blot stilles til afkøling i køleskabet.
Går der mere end 7 dage, vil jeg anbefale dig at fryse dejen ned.
Når du skal bage dine finskbrød opskrift, skal dejen blot være helt optøet inden du bager dem.
Historien omkring finskbrød
Finskbrød er en af de småkager som blev “opfundet” omkring den samme tid som mange andre lækre julesmåkager. Man kan datere det tilbage til omkring starten af 1900 tallet. det var i denne periode hvor flere mennesker fik jernkomfur ind i deres hjem. Det var derfor også der folk rigtig begyndte rigtigt at eksperimentere med småkagerne.