• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Finskbrød

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Kage » Finskbrød
finskbrød
Finskbrød – Bedste opskrift på 45 lækre julesmåkager

Finskbrød – Bedste opskrift på 45 lækre julesmåkager

Finskbrød er en rigtig klassisk julesmåkage, som jeg husker fra min barndom. Jeg elskede og elsker stadig denne lækre småkage. Glemmer aldrig duften af friskbagte julesmåkager i vores lille hjem, dette kunne samle hele familien til både og hjælpe og måske mest af alt at smage på herlighederne. Da vi baggte de her småkager den anden dag, kom vores børn også luskende. hvor ordene Ej mor og far det dufter dejligt her, hvad bager i ? 🙂 straks var vi alle i gang med at bage finskbrød.
Opskriften er den samme som den min kære mor altid lavede dem, hun lavede dem som regel med og uden mandelstykker. Så ønsker du ikke hakkede mandler på dine finskbrød, så undlader du blot dem.
Denne opskrift giver ca. 45 lækre friskbagte finskbrød.

Prøv også vores lækre opskrift på Vaniljekranse

finskbrød

Finskbrød

Sofus Madsen
Bedste opskrift på klassisk julesmåkage
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 15 min
0 min
Samlet tid 45 min
Ret småkage
Køkken dansk
Antal 75 stk
Kalorier 42 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

Finskbrød

  • 250 gram Smør
  • 60 gram Sukker
  • 300 gram Hvedemel

Pynt

  • Æggehvide
  • Mandler
  • Perlesukker

Sådan gør du
 

Finskbrød dej

  • Kom mel og sukker ned i en skål, og smuldre smørret ned i skålen.
    Ælt det hele sammen til en ensartet dej.
    Stil dejen ind i køleskabet i mindst 1 time.

Dejen rulles ud

  • Dejen deles i 3 lige store dele.
    Tril dem ud i ca. 1 cm. tykkelse, og tryk stængerne med let hånd.
    Lad være med at presse dem for flade.

Finskbrødene pyntes

  • Pisk æggehvide sammen, og pensl finskbrødene med dette.
    Drys perlesukker og finthakkede mandler henover stængerne.

finskbrødene klargøres og bages

  • Stængerne skæres ud i ca. 5 cm stykker, og lægger dine finskbrød over på en bageplade med bagepapir.
    Husk at holde lidt afstand fra hinanden, da de flyder en anelse ud.
    Bag finskbrød i ca. 13 minutter ved 200 grader i almindelig ovn.
    Når finskbrødene er gyldne, er de færdige.
    Stil dem på en bagerist til afkøling.
    Velbekomme.
    finskbrød

Næringsindhold

Kalorier: 42kcal (2%)Kulhydrater: 4g (1%)Protein: 0.4g (1%)Fedt: 3g (5%)Mættet fedt: 2g (13%)Flerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 7mg (2%)Natrium: 22mg (1%)Kalium: 5mgFiber: 0.1gSukker: 1g (1%)Vitamin A: 83IU (2%)Calcium: 1mgIron: 0.2mg (1%)
Søgeord finskbrød
  • Brunkager
  • Jødekager
  • Kyllingenuggets med panko
  • Karbonader med stuvede gulerødder og ærter

Tips til finskbrød

Når dine friskbagte julesmåkager er afkølet på bageristen, kommes de ned i en lufttæt beholder.
Kommer du et stykke bagepapir imellem låg og dåsen, vil gør du dåsen endnu mere tæt.
Så bevare finskbrødene den lækre sprødhed og smag i mindst 1 måned.

Du kan sagtens lave dejen nogle dage før du ønsker at bage dem, dejen skal blot stilles til afkøling i køleskabet.
Går der mere end 7 dage, vil jeg anbefale dig at fryse dejen ned.
Når du skal bage dine finskbrød, skal dejen blot være helt optøet inden du bager dem.

Finskbrød er en af de småkager som blev “opfundet” omkring den samme tid som mange andre lækre julesmåkager. man kan datere det tilbage til omkring starten af 1900 tallet. det var i denne periode hvor flere mennesker fik jernkomfur ind i deres hjem. Det var derfor også der folk rigtig begyndte rigtigt at eksperimentere med småkagerne.

Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Kage Tags: finskbrød, finskbrød opskrift

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Æbletærte
Next Post: Kartoffel porre suppe »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk