• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Madgryden.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
×
Forside » Opskrifter » Kage » Vaniljekranse den gamle by - Opskrift på sprøde julesmåkager.

Vaniljekranse den gamle by - Opskrift på sprøde julesmåkager.

Af Sofus Madsen 2 kommentarer

vaniljekranse fra den gamle by

Oversigt

Toggle
  • Vaniljekranse den gamle by - Opskrift på de lækreste sprøde kranse med vaniljesmag. en opskrift fra de gode gamle dage.
  • Vaniljekranse den gamle by
  • Vaniljekranse den gamle by
  • Hjælp! min dej flyder ud ???
  • Sådan opbevares småkagerne
  • Gem dejen enten på køl eller frys
  • Hvor stammer vaniljekranse fra?

Vaniljekranse den gamle by - Opskrift på de lækreste sprøde kranse med vaniljesmag. en opskrift fra de gode gamle dage.

Vaniljekranse fra den gamle by,
Dette er en opskrift på en rigtig lækker dansk traditions småkage.
Denne vaniljekranse som jeg har valgt at lægge ud på vores hjemmeside, er en klassiker fra før 1900 tallet. Som består af hakkede mandler og en halv vaniljestang.

Dette udgør tilsammen en fantastisk smagende vaniljekrans.
Opskriften er venligst lånt fra Den Gamle By i Århus.
Når du laver vaniljekranse den gamle by, skal du ikke bruge en vaniljekranse maskine, da alt formes med hænderne.

vaniljekranse den gamle by

Vaniljekranse den gamle by

Sofus Madsen
Vaniljekranse den gamle by - Opskrift på de lækreste sprøde kranse med vaniljesmag. en opskrift fra de gode gamle dage.
4.80 fra 5 stemmer
Udskriv Pin opskrift
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
0 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Ret småkage
Køkken dansk
Antal 80 Stk
Kalorier 84 kcal

Ingredienser
  

Vaniljekranse fra den gamle by

  • 500 gram Hvedemel
  • 1 stk Æg
  • 350 gram Smør
  • 250 gram Sukker
  • 0,5 Stang Vaniljestænger
  • 250 gram Fint hakket mandler

sådan gør du
 

  • Mandlerne fordeles jævnt over en bageplade.
    Mandlerne ristes ved 180 grader til de er gyldne.
    Mandlerne hakkes herefter fint.
  • Mel, æg, smør, sukker, Vanilje og mandler æltes rigtig godt sammen, til dejen slipper hænderne.

Vaniljekransene fra den gamle by formes

  • Dup lidt ekstra mel på fingerne imens du arbejder med dejen.
    Rul dejen ud i en tyk pølse.
  • Dejen skæres ud i små stykker, som trilles og lægges i små kranse med et stort hul i midten, så dejen ikke løber sammen.
  • Vaniljekranse fra den gamle by bages lysebrune ved 180 grader i 15-20 minutter.
    for at afkøle kommes de over på en bagerist.
    Velbekomme.
    vaniljekranse den gamle by

Tips til opskrift

De færdigbagte vaniljekranse, skal opbevares i en lufttæt beholder. Så er du sikker på at de holder deres sprødhed i lang tid.

Ernæringsindhold

Kalorier: 84kcalKulhydrater: 9gProtein: 1gFedt: 5gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.1gKolesterol: 9mgNatrium: 28mgKalium: 31mgFiber: 1gSukker: 3gVitamin A: 109IUCalcium: 10mgIron: 0.4mg
Søgeord vaniljekranse den gamle by, vaniljekranse fra den gamle by
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Vaniljekranse den gamle by

Småkagerne er ikke sprøde, når de lige kommer ud af ovnen, dette bliver de først når de er afkølet. Så ingen panik 🙂

Hjælp! min dej flyder ud ???

Hvis din dej flyder ud når du bager dine vaniljekranse, så er det helt sikkert fordi at du du har arbejdet lidt for meget med din dej. Husk dejen skal blot lige samles, og være fast i konsistens.

Sådan opbevares småkagerne

Når du er færdig med at bage småkagerne, læg dem til afkøling på en bagerist.
Når vaniljekranse fra den gamle by er helt afkølet, opbevares de i en lufttæt beholder.
Så holder dine vaniljekranse sig længe, og bevare sin lækre sprødhed.

Gem dejen enten på køl eller frys

Hvis du gerne vil gemme noget af dejen, så kan du sagtens fryse det ned.
Hvis du vælger at fryse dejen ned, så husk at dejen skal være helt optøet inden du laver dine vaniljekranse.
Efter dejen er lavet, kan den opbevares på køl i ca. 4 dage. 
Så kan du altid lave dine vaniljekranse.

Hvor stammer vaniljekranse fra?

Vidste du i øvrigt at vaniljekranse stammer fra Danmark? De er fra ca. 1840, hvor danskerne fik mere og mere en komfur ind i deres hjem. Dette var på en jernkomfur, som gjorde at flere og flere eksperimenterede med småkager, og derfor blev der faktisk opfundet rigtig mange småkager på dette tidspunkt .

Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Vaniljekranse - Opskrift på lækre sprøde smørbagte småkager
Finskbrød - Bedste opskrift på 45 lækre julesmåkager
Cookies dough - Nem opskrift på cookie småkager
Brunkager - Opskrift på 100 stk lækre hjemmebagte småkager
Jødekager - opskrift de bedste småkager med kanelsukker

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Flere opskrifter i samme kategori

  • romkugler
    Romkugler – Opskrift på lækre hjemmelavede trøfler
  • blåbærkage
    Blåbærkage – Opskrift på nem og lækker kage med blåbær
  • kransekagekonfekt
    Kransekagekonfekt Opskrift – Lækre godbidder til jul og fest
  • Jordbærkage i bradepande
    Jordbærkage i bradepande - Nem opskrift til mange personer

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Randi Nielsen

    december 03, 2024 at 11:43 am

    Skal mandlerne smuttes?

    Svar
    • Sofus Madsen

      december 03, 2024 at 9:18 pm

      Hej Randi
      Mange tak for din besked 🙂
      Nej mandlerne skal ikke smuttes, da det også giver smag til dine vaniljekranse.
      Rigtig god fornøjelse 🙂
      mvh.
      Sofus Madsen

      Svar
4.80 from 5 votes (5 ratings without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan Tekst og Node. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2025 Madgryden.dk

Bedøm denne opskrift

Your vote:




Fortæl os, hvad du syntes om denne opskrift:

Dette fungerede præcis som skrevet, tak!
Min familie elskede dette!
Tak fordi du deler denne opskrift

Eller skriv med dine egne ord:

A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.