Brunkager

Madgryden.dk » Opskrifter » Kage » Brunkager

Brunkager – Opskrift på 100 stk lækre hjemmebagte småkager

Brunkager er en af de småkager, som bare høre til i julen.
Når du laver denne brunkage opskrift, er det vigtigt at du får blandingen kølet helt ned inden du tilsætter potaske og hvedemel.
Du kan risikere at dejen simpelthen smuldre, hvis det kommer i mens blandingen er varm.
Så derfor få din brunkagedej kølet helt ned.
Når dejen er helt færdig skal det igen ind i køleskabet til næste dag,
Så får du de perfekte brunkager.
Når jeg laver brunkager, så bruger jeg altid en pålægsmaskine til
at skære dem ud.
Så får du den mest ensartede brunkage, da de skal skæres tynde.
Hvis brunkagen skal være mere for børnene, så kan du med stor fordel rulle den ud, og udstikke den i små spændene figurer.
Denne brunkager opskrift giver ca. 100 stk. lækre sprøde småkager.

Prøv vores fantastiske opskrift på de lækreste sprøde Vaniljekranse.

brunkager

Brunkager

Sofus Madsen
100 stk lækre julesmåkager
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 20 minutter
0 minutter
Samlet tid 6 minutter
Ret småkage
Køkken dansk
Antal 100 Stk
Kalorier 27 kcal

Ingredienser
  

Efter blandingen har været på køl

Sådan gør du
 

Brunkager

  • Tænd kogeplade på middelvarme, og sæt en kasserolle over kogepladen.
    Kom smør, sirup og sukker i kasserollen.
    smelt det imens du røre det rundt, Det er meget vigtigt at det ikke kommer til at koge.
    Hæld blandingen over i en skål, og tilsæt kanel, nellike, mandler og sukat.
    Rør blandingen godt sammen.
    Sæt nu blandingen ind i køleskabet, til det er kølet helt ned.
  • Opløs potasken i 1 spsk lunkent vand, og rør det sammen med blandingen. Tilsæt melet lidt efter lidt igennem en sigte, og rør dejen rigtig godt sammen.
    Dejen rulles ud i en passende tykkelse (ca. 4-5 cm i diameter).
    Stil nu rullerne ind i køleskabet til næste dag.
  • Rullerne skæres ud i tynde skiver, jeg plejer at bruge en pålægsmaskine til dette.
    Så får du lækre ensartet brunkager.
    Læg dem over på en smurt bageplade med smør.
    Det er vigtigt at du IKKE bruge bagepapir.
    Bag brunkagerne i ca. 7 minutter ved 180 grader i almindelig ovn, hold godt øjemed dem.
    Når dine brunkager er bagte, lægges de til afkøling på en bagerist.
    Velbekomme.

Noter

Når brunkagerne er kølet helt af, skal du i en lufttæt beholder. Her vil de kunne beholde deres lækre sprødhed i minimum 1 månede.

Nutrition

Kalorier: 27kcalKulhydrater: 4gProtein: 0.5gFedt: 1gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.4gTransfedt: 0.04gKolesterol: 3mgNatrium: 11mgKalium: 7mgFiber: 0.3gSukker: 2gVitamin A: 31IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 3mgIron: 0.1mg
Søgeord brunkage, brunkager, brunkager opskrift
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Holdbarhed på brunkagedej

Skulle du komme til at lave for meget brunkagedej, så kan du sagtens fryse det ned.
Dejen til brunkage opskrift kan holde sig ca. i 2 måneder i fryseren.

Sådan skæres brunkagerne nemmest ud

Når du skære brunkager ud, så skær dem endelig ud i så tynde skiver som overhovedet muligt.
Man kan risikere at kagerne ellers bliver bløde.

Opbevar altid brunkagerne i en lufttæt beholder, så er du sikker på at kagerne bevare sin lækre sprødhed.

Sådan opbevares brunkager bedst

Børnene elsker småkager der er figurformet. Du kan sagtens udstikke brunkagerne, men sørg for at rulle dejen ultratyndt, og så stik dem ud.

Skal jeg bruge smør, margarine eller olie til brunkage opskrift ?

Smør til hjemmebag – husk du vil altid få de bedste småkager med rigtig smør:
dette gælder sig også for disse brunkager.
Dog kan du godt brug vegetabilske olie, det kunne være rapsolie, solsikkeolie, kokosolie osv.
Men du får ikke helt den samme smag frem, som med rigtig smør.

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner