• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Madgryden.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
×
Forside » Opskrifter » Kage » Brunkager - Opskrift på 100 stk lækre hjemmebagte småkager

Brunkager - Opskrift på 100 stk lækre hjemmebagte småkager

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

brunkager

Oversigt

Toggle
  • Brunkager - Opskrift på en af de småkager, som bare høre til i julen. Med denne opskrift får du ca. 100 stk lækre sprøde småkager.
  • Brunkager
  • Holdbarhed på brunkagedej
  • Sådan skæres brunkagerne nemmest ud
  • Sådan opbevares brunkager bedst
  • Skal jeg bruge smør, margarine eller olie til brunkage opskrift ?

Brunkager - Opskrift på en af de småkager, som bare høre til i julen. Med denne opskrift får du ca. 100 stk lækre sprøde småkager.

Brunkager er en af de småkager, som bare høre til i julen.
Når du laver denne brunkage opskrift, er det vigtigt at du får blandingen kølet helt ned inden du tilsætter potaske og hvedemel.
Du kan risikere at dejen simpelthen smuldre, hvis det kommer i mens blandingen er varm.
Så derfor få din brunkagedej kølet helt ned.
Når dejen er helt færdig skal det igen ind i køleskabet til næste dag,
Så får du de perfekte brunkager.


Når jeg laver brunkager, så bruger jeg altid en pålægsmaskine til
at skære dem ud.
Så får du den mest ensartede brunkage, da de skal skæres tynde.
Hvis brunkagen skal være mere for børnene, så kan du med stor fordel rulle den ud, og udstikke den i små spændene figurer.
Denne brunkager opskrift giver ca. 100 stk. lækre sprøde småkager.

brunkager

Brunkager

Sofus Madsen
Brunkager - Opskrift på en af de småkager, som bare høre til i julen. Med denne opskrift får du ca. 100 stk lækre sprøde småkager.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin opskrift
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 20 minutter min
0 minutter min
Samlet tid 6 minutter min
Ret småkage
Køkken dansk
Antal 100 Stk
Kalorier 27 kcal

Ingredienser
  

Brunkager

  • 125 gram Blødt smør (stuetemperatur)
  • 60 gram Lys sirup
  • 125 gram Sukker
  • 1 spsk Stødt kanel
  • 1 tsk stødt nellike
  • 50 gram Hakkede mandler

Efter blandingen har været på køl

  • 1 tsk Potaske
  • 1 spsk Lunkent vand
  • 250 gram Hvedemel

sådan gør du
 

Brunkager

  • Tænd kogeplade på middelvarme, og sæt en kasserolle over kogepladen.
    Kom smør, sirup og sukker i kasserollen.
    smelt det imens du røre det rundt, Det er meget vigtigt at det ikke kommer til at koge.
    Hæld blandingen over i en skål, og tilsæt kanel, nellike, mandler og sukat.
    Rør blandingen godt sammen.
    Sæt nu blandingen ind i køleskabet, til det er kølet helt ned.
  • Opløs potasken i 1 spsk lunkent vand, og rør det sammen med blandingen. Tilsæt melet lidt efter lidt igennem en sigte, og rør dejen rigtig godt sammen.
    Dejen rulles ud i en passende tykkelse (ca. 4-5 cm i diameter).
    Stil nu rullerne ind i køleskabet til næste dag.
  • Rullerne skæres ud i tynde skiver, jeg plejer at bruge en pålægsmaskine til dette.
    Så får du lækre ensartet brunkager.
    Læg dem over på en smurt bageplade med smør.
    Det er vigtigt at du IKKE bruge bagepapir.
    Bag brunkagerne i ca. 7 minutter ved 180 grader i almindelig ovn, hold godt øjemed dem.
    Når dine brunkager er bagte, lægges de til afkøling på en bagerist.
    Velbekomme.
    brunkager

Tips til opskrift

Når brunkagerne er kølet helt af, skal du i en lufttæt beholder. Her vil de kunne beholde deres lækre sprødhed i minimum 1 månede.

Ernæringsindhold

Kalorier: 27kcalKulhydrater: 4gProtein: 0.5gFedt: 1gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.4gTransfedt: 0.04gKolesterol: 3mgNatrium: 11mgKalium: 7mgFiber: 0.3gSukker: 2gVitamin A: 31IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 3mgIron: 0.1mg
Søgeord brunkage, brunkager, brunkager opskrift
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Holdbarhed på brunkagedej

Skulle du komme til at lave for meget brunkagedej, så kan du sagtens fryse det ned.
Dejen til brunkage opskrift kan holde sig ca. i 2 måneder i fryseren.

Sådan skæres brunkagerne nemmest ud

Når du skære brunkager ud, så skær dem endelig ud i så tynde skiver som overhovedet muligt.
Man kan risikere at kagerne ellers bliver bløde.

Opbevar altid brunkagerne i en lufttæt beholder, så er du sikker på at kagerne bevare sin lækre sprødhed.

Sådan opbevares brunkager bedst

Børnene elsker småkager der er figurformet. Du kan sagtens udstikke brunkagerne, men sørg for at rulle dejen ultratyndt, og så stik dem ud.

Skal jeg bruge smør, margarine eller olie til brunkage opskrift ?

Smør til hjemmebag - husk du vil altid få de bedste småkager med rigtig smør:
dette gælder sig også for disse brunkager.
Dog kan du godt brug vegetabilske olie, det kunne være rapsolie, solsikkeolie, kokosolie osv.
Men du får ikke helt den samme smag frem, som med rigtig smør.

Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Finskbrød - Bedste opskrift på 45 lækre julesmåkager
Vaniljekranse - Opskrift på lækre sprøde smørbagte småkager
Vaniljekranse fra den gamle by - Lækre sprøde julesmåkager.
Jødekager - opskrift de bedste småkager med kanelsukker
Marcipanknas - nemme og lækre kager af mørdej og marcipan

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Flere opskrifter i samme kategori

  • romkugler
    Romkugler – Opskrift på lækre hjemmelavede trøfler
  • blåbærkage
    Blåbærkage – Opskrift på nem og lækker kage med blåbær
  • kransekagekonfekt
    Kransekagekonfekt Opskrift – Lækre godbidder til jul og fest
  • Jordbærkage i bradepande
    Jordbærkage i bradepande - Nem opskrift til mange personer

Læserinteraktioner

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan Tekst og Node. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2025 Madgryden.dk

Bedøm denne opskrift

Your vote:




Fortæl os, hvad du syntes om denne opskrift:

Dette fungerede præcis som skrevet, tak!
Min familie elskede dette!
Tak fordi du deler denne opskrift

Eller skriv med dine egne ord:

A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.