• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Brunkager

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Kage » Brunkager
brunkager
brunkager – Opskrift på 100 stk. lækre julesmåkager

Brunkager – Opskrift på 100 stk lækre hjemmebagte småkager

Brunkager er en af de småkager, som bare høre til i julen.
Når du laver denne opskrift, er det vigtigt at du får blandingen kølet helt ned inden du tilsætter potaske og hvedemel.
Du kan risikere at dejen simpelthen smuldre, hvis det kommer i mens blandingen er varm.
Så derfor få din brunkagedej kølet helt ned.
Når dejen er helt færdig skal det igen ind i køleskabet til næste dag,
Så får du de perfekte brunkager.
Når jeg laver brunkager, så bruger jeg altid en pålægsmaskine til
at skære dem ud.
Så får du den mest ensartede brunkage, da de skal skæres tynde.
Hvis brunkagen skal være mere for børnene, så kan du med stor fordel rulle den ud, og udstikke den i små spændene figurer.
Opskriften giver ca. 100 lækre sprøde brunkager.

Prøv vores fantastiske opskrift på de lækreste sprøde Vaniljekranse.

brunkager

Brunkager

Sofus Madsen
100 stk lækre julesmåkager
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 1 t
Tilb. tid 20 min
0 min
Samlet tid 6 min
Ret småkage
Køkken dansk
Antal 100 Stk
Kalorier 27 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

  • 125 gram Blødt smør (stuetemperatur)
  • 60 gram Lys sirup
  • 125 gram Sukker
  • 1 spsk Stødt kanel
  • 1 tsk stødt nellike
  • 50 gram Hakkede mandler

Efter blandingen har været på køl

  • 1 tsk Potaske
  • 1 spsk Lunkent vand
  • 250 gram Hvedemel

Sådan gør du
 

Brunkager

  • Tænd kogeplade på middelvarme, og sæt en kasserolle over kogepladen.
    Kom smør, sirup og sukker i kasserollen.
    smelt det imens du røre det rundt, Det er meget vigtigt at det ikke kommer til at koge.
    Hæld blandingen over i en skål, og tilsæt kanel, nellike, mandler og sukat.
    Rør blandingen godt sammen.
    Sæt nu blandingen ind i køleskabet, til det er kølet helt ned.
  • Opløs potasken i 1 spsk lunkent vand, og rør det sammen med blandingen. Tilsæt melet lidt efter lidt igennem en sigte, og rør dejen rigtig godt sammen.
    Dejen rulles ud i en passende tykkelse (ca. 4-5 cm i diameter).
    Stil nu rullerne ind i køleskabet til næste dag.
  • Rullerne skæres ud i tynde skiver, jeg plejer at bruge en pålægsmaskine til dette.
    Så får du lækre ensartet brunkager.
    Læg dem over på en smurt bageplade med smør.
    Det er vigtigt at du IKKE bruge bagepapir.
    Bag brunkagerne i ca. 7 minutter ved 180 grader i almindelig ovn, hold godt øjemed dem.
    Når dine brunkager er bagte, lægges de til afkøling på en bagerist.
    Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 27kcal (1%)Kulhydrater: 4g (1%)Protein: 0.5g (1%)Fedt: 1g (2%)Mættet fedt: 1g (6%)Flerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.4gTransfedt: 0.04gKolesterol: 3mg (1%)Natrium: 11mgKalium: 7mgFiber: 0.3g (1%)Sukker: 2g (2%)Vitamin A: 31IU (1%)Vitamin C: 0.1mgCalcium: 3mgIron: 0.1mg (1%)
Søgeord brunkager
  • Risalamande – Cremet og luftig risalamande
  • Baguette med durummel
  • Pebernødder – 125 stk lækre sprøde julesmåkager
  • Hjemmelavet hotdog – Sådan laver du de perfekte pølsebrød
  • Kyllingenuggets på pande

Tips/Tricks til brunkager opskrift

Skulle du komme til at lave for meget brunkagedej, så kan du sagtens fryse det ned.
Dejen kan holde sig ca. i 2 måneder i fryseren.

Når du skære brunkager ud, så skær dem endelig ud i så tynde skiver som overhovedet muligt.
Man kan risikere at kagerne ellers bliver bløde.

Opbevar altid brunkagerne i en lufttæt beholder, så er du sikker på at kagerne bevare sin lækre sprødhed.

Børnene elsker småkager der er figurformet. Du kan sagtens udstikke brunkagerne, men sørg for at rulle dejen ultratyndt, og så stik dem ud.

Smør til hjemmebag – husk du vil altid få de bedste småkager med rigtig smør:
dette gælder sig også for disse brunkager.
Dog kan du godt brug vegetabilske olie, det kunne være rapsolie, solsikkeolie, kokosolie osv.
Men du får ikke helt den samme smag frem, som med rigtig smør.

Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Kage Tags: brunkage

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Mørbradgryde med bacon og pølser
Next Post: Gullash med kartoffelmos »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk