Koteletter i fad - Utrolig nem og lækker opskrift. Som består af koteletter, fløde, tomatketchup, citronskiver, salt og peber.
Koteletter i ovn er en af vores helt store favoritter herhjemme ved os. Faktisk var det min svigermor Jytte, som en dag gav mig denne opskrift på koteletter. Siden da har vi med jævne mellemrum lavet den, og så får vi den altid med ris.
Det gode ved koteletter i ovn, at den kræver ikke den store forberedelse. Der for egner den sig også til de travle hverdage, hvor der måske ikke er så meget tid til aftensmaden.
Koteletterne som jeg plejer at bruge, og som jeg får den bedste resultat med. Er når de er ca. 2 cm i tykkelsen, så bliver de bare rigtig lækre i denne flødesovs.
Ønsker du at gøre koteletter i fad endnu mere sund, kan du sagtens gøre dette. Kom f.eks nogle løg, rodfrugter osv. ned til retten. Det giver både mere smag, og så bliver den lidt sundere. Du kan også sagtens skifte fløden ud, med en madlavningsfløde som indeholder lavere fedtprocent.
Denne opskrift er til ialt 4 personer.
Koteletter i fad - nem opskrift
Ingredienser
Koteletter i fad
- 4 stk Koteletter (ca.125 gram pr. stk)
- 0,5 stk citron (skåret i tynde skiver)
- 250 ml Piskefløde (38%)
- 3 dl Tomatketchup
- 0,5 tsk Salt
- Friskkværnet peber
sådan gør du
Koteletter i fad
- Tænd ovnen på 200 grader i alm. ovn.Koteletterne ligges ned i en ildfast fad.
- De fintskåret citronskiver fordeles udover de 4 koteletter.piskefløde, tomatketchup, salt og friskkværnet peber kommes ned i en skål.
- Rør blandingen rigtig godt sammen.Blandingen hældes forsigtig ned til koteletterne i den ildfastefad.
- Sæt den ildfaste fad ind i ovnen i 35 minutter.Server koteletter i fad sammen med kogte ris.Velbekomme.
Tips til opskrift
Ernæringsindhold
Holdbarhed på koteletter i fad opskrift
Skulle du være så heldig at der er noget i overskud, kan du sagtens gemme den et par dage eller 3. Det er blot vigtigt at den opbevares i køleskabet.
Genopvarmning af denne ret
Du skal blot være obs på at retten, som minimum varmes op til 75 grader. Dette vil slå eventuelle bakterie ihjel.
Kan denne ret fryses?
Ja det kan du sagtens. Dog kan du kun fryser koteletter i fad. Når det så skal spises, tages retten op af fryseren, og optøes enten i køleskabet eller ved stuetemperatur. Derefter lunes det enten i mikrobølgeovnen eller ovnen.
Brug koteletter i fad til fest
Skal du holde en fest, egner denne ret sig også til dette. Da den er nem at tilberede, og så passer den sig selv inde i ovnen.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Baconruller i fad på porre kartoffelbund - Nem opskrift
Broccoligratin med bacon - Nem gratin opskrift med bacon
Nachos med kylling og ost
Ovnbagt ørredfilet - opskrift på ørredfilet i ovn
Mac and cheese - opskrift på nem macaroni med ost i ovn
Skriv et svar