Vaniljekranse den gamle by - Opskrift på de lækreste sprøde kranse med vaniljesmag. en opskrift fra de gode gamle dage.
Vaniljekranse fra den gamle by,
Dette er en opskrift på en rigtig lækker dansk traditions småkage.
Denne vaniljekranse som jeg har valgt at lægge ud på vores hjemmeside, er en klassiker fra før 1900 tallet. Som består af hakkede mandler og en halv vaniljestang.
Dette udgør tilsammen en fantastisk smagende vaniljekrans.
Opskriften er venligst lånt fra Den Gamle By i Århus.
Når du laver vaniljekranse den gamle by, skal du ikke bruge en vaniljekranse maskine, da alt formes med hænderne.
Vaniljekranse den gamle by
Ingredienser
Vaniljekranse fra den gamle by
- 500 gram Hvedemel
- 1 stk Æg
- 350 gram Smør
- 250 gram Sukker
- 0,5 Stang Vaniljestænger
- 250 gram Fint hakket mandler
sådan gør du
- Mandlerne fordeles jævnt over en bageplade.Mandlerne ristes ved 180 grader til de er gyldne.Mandlerne hakkes herefter fint.
- Mel, æg, smør, sukker, Vanilje og mandler æltes rigtig godt sammen, til dejen slipper hænderne.
Vaniljekransene fra den gamle by formes
- Dup lidt ekstra mel på fingerne imens du arbejder med dejen.Rul dejen ud i en tyk pølse.
- Dejen skæres ud i små stykker, som trilles og lægges i små kranse med et stort hul i midten, så dejen ikke løber sammen.
- Vaniljekranse fra den gamle by bages lysebrune ved 180 grader i 15-20 minutter.for at afkøle kommes de over på en bagerist.Velbekomme.
Tips til opskrift
Ernæringsindhold
Vaniljekranse den gamle by
Småkagerne er ikke sprøde, når de lige kommer ud af ovnen, dette bliver de først når de er afkølet. Så ingen panik 🙂
Hjælp! min dej flyder ud ???
Hvis din dej flyder ud når du bager dine vaniljekranse, så er det helt sikkert fordi at du du har arbejdet lidt for meget med din dej. Husk dejen skal blot lige samles, og være fast i konsistens.
Sådan opbevares småkagerne
Når du er færdig med at bage småkagerne, læg dem til afkøling på en bagerist.
Når vaniljekranse fra den gamle by er helt afkølet, opbevares de i en lufttæt beholder.
Så holder dine vaniljekranse sig længe, og bevare sin lækre sprødhed.
Gem dejen enten på køl eller frys
Hvis du gerne vil gemme noget af dejen, så kan du sagtens fryse det ned.
Hvis du vælger at fryse dejen ned, så husk at dejen skal være helt optøet inden du laver dine vaniljekranse.
Efter dejen er lavet, kan den opbevares på køl i ca. 4 dage.
Så kan du altid lave dine vaniljekranse.
Hvor stammer vaniljekranse fra?
Vidste du i øvrigt at vaniljekranse stammer fra Danmark? De er fra ca. 1840, hvor danskerne fik mere og mere en komfur ind i deres hjem. Dette var på en jernkomfur, som gjorde at flere og flere eksperimenterede med småkager, og derfor blev der faktisk opfundet rigtig mange småkager på dette tidspunkt .
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Vaniljekranse - Opskrift på lækre sprøde smørbagte småkager
Finskbrød - Bedste opskrift på 45 lækre julesmåkager
Cookies dough - Nem opskrift på cookie småkager
Brunkager - Opskrift på 100 stk lækre hjemmebagte småkager
Jødekager - opskrift de bedste småkager med kanelsukker
Skriv et svar