Træstammer - her får du min bedste opskrift på en træstamme med lækker hjemmelavet smørcreme. Få opskriften her på Madgryden.dk
Jeg må nok bare indrømme, at jeg virkelig elsker kage. Der er bestemt ingen undtagelser, når vi snakker om træstammer kage. Derfor er vi rigtig gode til at gemme lidt kage, hvis der skulle være lidt i overskud, kagerester er nemlig helt perfekt til dette formål. Faktisk kan jeg godt finde på at købe en toogoodtogo, i håb om at der skulle være lidt wienerbrød og andet godt til næste portion.
Opskriften du får her, vil jeg faktisk sige er bedre end dem du kan købe ved bageren. Hvis du ikke er til smørcreme, så kan du sagtens undlade dette. MEN Jeg syntes personligt, at smørcreme bare giver dem prikken over i'et.
Denne opskrift giver ca. 10 lækre hjemmelavede træstammer.
Træstammer
Ingredienser
Træstammer
Smørcreme
- 50 gram Blødt smør
- 50 gram Flormelis
- 0,5 tsk Vaniljesukker
Overtræk
- 125 gram Marcipan
- 100 gram Smeltet chokolade
sådan gør du
Træstammer
- Smuldre chokoladekage og wiennerbrød ned i en foodprocessor, og kør lidt med foodprocessoren.
- Kom marmelade (vi brugte jordbærmarmelade, men du kan du bruge den marmelade du har hjemme) , kakaopulver, revet marcipan og romessens ned til kagen og kør foodprocessoren til det hele er rigtig godt blandet sammen.
- Smag til med romessens, til du har den ønskede smag til din træstamme.Del massen i 2, og rul den ud til 2 pølser. Kom de 2 pølser over på et skærebræt, og sæt dem på køl i ca. 1 time.
Smørcreme til træstammer
- Pisk smørret luftigt i en skål.tilsæt forsigtigt fllormelis og vaniljesukker lidt af gange, mens der piskes.Smørcremen er klar, når den er glat.
Overtræk til træstammer
- Drys flormelis ud på bordet.Rul marcipanen ud til en stor firkant, Så det passer til længden på de 2 pølser.Smelt chokoladen over et vandbad.
Træstammerne færdiggøres
- Fordel smørcremen udover de 2 pølser.Kom forsigtig marcipan omkring træstammerne.Skær træstammerne ud i passende størrelser.
- Dyb enderne i det smeltede chokolade, og læg dem over på et stykke bagepapir.Træstammerne lægges i et lufttæt beholder i køleskabet.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Holdbarhed på træstammer opskrift
Når du er færdig med at lave de lækre hjemmelavede træstammer kage, skal de i en lufttæt beholder. Derefter sættes de ind i køleskabet. I køleskabet kan de holde sig i ca. 1 uge. Hvis du ikke har smørcreme i træstammerne, kan du også fryse dem ned. I fryseren kan de holde sig i ca. 3 mdr. Når træstammer skal bruges, tage de op dagen før fra fryseren, og optøes ved stuetemperatur.
Sådan smeltes chokolade over et vandbad
Fyld en gryde halvt op med vand og varm vandet op. temperaturen skal ligge lige under kogepunktet. Hak det mørke chokolade, og kom i en skål som passer til gryden. Her er det vigtigt at skålen ikke kommer til at ramme vandet, da det kun er dampen der må smelte chokolade.
Rør i skålen, så chokoladens smeltes ensartet. Når chokoladen er smeltet, er det klar til dine træstammer.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Søren ryges kringle - opskrift på den bedste hjemmebagt kringle
Citronmåne - Danmarks bedste opskrift på citronkage
Mazarinkage - Opskrift på nem og klassisk mazarintærte
Marengskys - Sådan laver du de lækreste kyskager
Kokostoppe - Sådan laves de bedste kokosmakroner
Skriv et svar