Søren ryges kringle - Sådan laver du den bedste hjemmebagte kringle med remonce. Opskrift fra Anne Margrethe i Hirtshals.
Prøv denne virkelig lækre opskrift på søren ryges kringle, som er Anne Magrethe fra Hirtshals store mesterværk. Det blev et hitter for Søren Ryge, som straks opkaldte den til at være Danmarks Bedste Kringle. Her på Madgryden.dk kan vi kun være 100 procent enige med Søren Ryge, den smager virkelig fantastisk.
Opskriften er 100 procent den originale opskrift, vi har intet ændret.
i denne opskrift er der ikke brugt hverken piskeris eller køkkenmaskine, alt foregår med hænderne. Som Anne Margrethe siger, du skal kunne mærke dejen for den bliver god.
Prøv også vores lækre opskrift på Kanelsnurrer
Søren ryges kringle - Danmarks bedste kringle
Søren ryges kringle - Sådan laver du den bedste hjemmebagte kringle med remonce. Opskrift fra Anne Margrethe i Hirthals.
Ingredienser
Søren ryges kringle
- 50 gram Gær
- 3 stk Æg
- 330 gram Margarine
- 450 gram Hvedemel
- Remonce
- 225 gram Sukker
- 4 tsk Kanel
- 220 gram Margarine
- Pynt
- 1 stk Æg
- 1 pose Hasselnødder
- sukker til drys
sådan gør du
Søren ryges kringle
- Smuldre en pakke gær ned i en skål. Fyld en kop med lunkent vand, og tilføj lidt salt. Kom dette ned i skålen sammen med dit smuldrede gær. Drys 3 Spsk sukker henover blandingen, til føj blandingen 3 æg. Tag 330 Gram margarine, og skær det ud i små tynd skiver og kom det i skålen. Sæt nu det hele et lunt sted i ca. 30 minutter.HUSK! Du må IKKE røre i skålen.
- Efter ca. 30 minutter bobler det godt i skålen. Der hældes 450 gram mel ned i skålen, og ælt det hele rigtig godt med hænderne. Drys lidt ekstra mel ned til blandingen, til du har en blød og elastisk dej.Hvis margarinen ikke helt er fordelt i dejen, gør dette ikke noget.Når du har opnået den rette konsistens sættes dejen til hævning, i mindst 1 timer.
- Efter mindst en time er dejen klar. Den tages ud på køkkenbordet, og kagerullen kommer frem. Dejen rulles ud til et 50-70 cm stykke dej, højest 3 mm tykt.Dejen skal rulles og foldes, rulles og foldes, og hele tiden et drys ekstra mel, så det ikke klistrer.Til sidst skæres dejen i 4 stykker, ca. 15 cm. brede.
- Remoncen:kom 225 gram sukker, 220 gram margarine og kanel ned i en gryde.Varm det op og rør det grundig til den er tyktflydende.
- Remoncen hældes ud på de 4 stænger, og foldes efterfølgende.Når Kringlerne er foldet og med remonce, løftes de over på bradepanden. De kan godt “slaske” lidt.
- Pensles med æg, hvorpå det hele sættes hen til brændeovnen til en halv times efterhævning.
- Kringlerne drysses med sukker og nødder, og sættes ind i ovnen på 225 grader. Hvor de lige får et ordentlig skrald, i ca 1 minut og sættes så ned på 200 grader.Søren ryges kringle skal nu bages i ca 14-16 minutter, bliv og hold øje med dem. Som Anne Margrethe siger – ulykken kan ske på et minut.Velbekom
Ernæringsindhold
Kalorier: 1633kcalKulhydrater: 146gProtein: 14gFedt: 112gMættet fedt: 23gFlerumættet fedt: 29gEnkelumættet fedt: 54gKolesterol: 4mgNatrium: 1305mgKalium: 262mgFiber: 5gSukker: 56gVitamin A: 4927IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 72mgIron: 6mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Skriv et svar