Mazarinkage

Madgryden.dk » Opskrifter » Kage » Mazarinkage
mazarinkage - mazarintære
Mazarinkage – Opskrift på nem og klassisk mazarintærte

Mazarinkage – Opskrift på nem og klassisk mazarintærte

Mazarinkage eller mazarintærte, kært barn har somsagt mange navne. Kagen hitter altid til kaffebordet, og er meget nem at lave. Jeg laver den som regel blot med chokoladeovertræk, men du kan sagtens drysse med lidt finthakkede nødder eller lign. I opskriften bruger jeg rigtig marzipan til denne mazarinkage, men du kan også godt bruge mandelessens. Men du får helt klart den bedste mazarintærte, ved at bruge revet marzipan. Når du først har prøvet denne opskrift, så falder du helt sikkert aldrig tilbage på den billige du kan købe i supermarkederne.
Denne opskrift på mazarintærte er til ca. 8 personer.

Prøv også vores opskrift på en lækker Rabarberkage med marengs.

mazarinkage

Mazarinkage – Bedste opskrift

Sofus Madsen
Mazarinkage – mazarintærte
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
0 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret kage
Køkken dansk
Antal 8 Personer
Kalorier 525 kcal

Ingredienser
  

Mazarinkage

Sådan gør du
 

Mazarinkage

  • Pisk sukker og smør rigtig godt sammen.
    Tilsæt marcipan og pisk det.
    Tilsæt æggene og pisk det godt.
    Tilsæt de resterende ingredienser og vend det med æggemassen.
    Kom bagepapir i springformen og bag kagen i ca. 35 minutter ved 180 Grader.

Mazarinkage med chokoladeovertræk

  • Læg straks det fint hakkede chokolade over kagen, når kagen kommer ud af ovnen.
    Mazarinkage køles af med chokoladen.
    Velbekomme 
    mazarinkage

Nutrition

Kalorier: 525kcalKulhydrater: 55gProtein: 6gFedt: 33gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 1gKolesterol: 56mgNatrium: 241mgKalium: 180mgFiber: 3gSukker: 38gVitamin A: 635IUCalcium: 33mgIron: 3mg
Søgeord mazarinkage, mazarintærte
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Tips til mazarinkage

Kan denne mazarinkage fryses?
Du kan sagtens fryse kagen uden problemer. Tag kagen blot op ca. 2 timer før du ønsker at spise den. Kagen bør optøs ved stuetemperatur.

Hvad er holdbarheden på mazarinkage med marcipan ?
Hvis du kommer mazarinkagen ind i en lufttæt pose, eller beholder. Så kan den sagtens holde sig i 4 dage, hvor den stadig har bevaret den lækre konsistens. Husk at mazarintærte skal opbevares i køleskabet.

Mazarinkage som muffins ?
Prøv at lav kagen i muffinsform i stedet for. Opskriften på mazarinmuffins er den samme, og fremgangsmåden er ens som mazarinkagen.

Vidste du??
Mazarin er opkaldt efter den franske kardinal mazarin fra 1600 tallet. Kagen er inspireret fra det østrigske køkken, og blev omtalt i en dansk kogebog i 1888. Mazarin er navnen på 2 forskellige kagetyper, men i Danmark er det konditorkage som er med fyld af marzipanmasse.

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner