Mazarinkage opskrift - Skøn mazarintærte med overtræk af mørk chokolade. En lækker kage til kaffebordet. Få opskriften her på Madgryden.dk
Mazarinkage eller mazarintærte, kært barn har somsagt mange navne. Kagen hitter altid til kaffebordet, og er meget nem at lave. Jeg laver den som regel blot med chokoladeovertræk, men du kan sagtens drysse med lidt finthakkede nødder eller lign.
I opskriften bruger jeg rigtig marzipan til denne mazarinkage, men du kan også godt bruge mandelessens. Men du får helt klart den bedste mazarintærte, ved at bruge revet marzipan. Når du først har prøvet denne opskrift, så falder du helt sikkert aldrig tilbage på den billige du kan købe i supermarkederne.
Denne opskrift på mazarintærte er til ca. 8 personer.
Prøv også vores opskrift på en lækker Rabarberkage med marengs.
Mazarinkage
Ingredienser
Mazarinkage
- 200 gram Sukker
- 200 gram Smør
- 200 gram Revet Marcipan
- 4 stk Æg
- 120 gram Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 1,5 tsk Vaniljepulver
- Overtræk
- 100 gram Fint hakket mørk chokolade
sådan gør du
Mazarinkage
- Pisk sukker og smør rigtig godt sammen.
- Tilsæt marcipan og pisk det.
- Tilsæt æggene og pisk det godt.
- Tilsæt de resterende ingredienser og vend det med æggemassen.
- Kom bagepapir i springformen og bag kagen i ca. 35 minutter ved 180 Grader.
Mazarinkage med chokoladeovertræk
- Læg straks det fint hakkede chokolade over kagen, når kagen kommer ud af ovnen.
- Mazarinkage køles af med chokoladen.Velbekomme
Ernæringsindhold
Kan denne mazarinkage fryses?
Du kan sagtens fryse kagen uden problemer. Tag kagen blot op ca. 2 timer før du ønsker at spise den. Kagen bør optøs ved stuetemperatur.
Hvad er holdbarheden på mazarintærte med marcipan ?
Hvis du kommer mazarinkagen ind i en lufttæt pose, eller beholder. Så kan den sagtens holde sig i 4 dage, hvor den stadig har bevaret den lækre konsistens. Husk at mazarintærte skal opbevares i køleskabet.
Mazarinkage som muffins ?
Prøv at lav kagen i muffinsform i stedet for. Opskriften på mazarinmuffins er den samme, og fremgangsmåden er ens som mazarinkagen.
Vidste du dette om mazarin ??
Mazarin er opkaldt efter den franske kardinal mazarin fra 1600 tallet. Kagen er inspireret fra det østrigske køkken, og blev omtalt i en dansk kogebog i 1888. Mazarin er navnen på 2 forskellige kagetyper, men i Danmark er det konditorkage som er med fyld af marzipanmasse.
Skriv et svar