Mazarinkage - Opskrift på en skøn mazarintærte med et overtræk af mørk chokolade. En skøn kage, perfekt til kaffebordet.
Mazarinkage eller mazarintærte, kært barn har somsagt mange navne. Kagen hitter altid til kaffebordet, og er meget nem at lave. Jeg laver den som regel blot med chokoladeovertræk, men du kan sagtens drysse med lidt finthakkede nødder eller lign.
I opskriften bruger jeg rigtig marzipan til denne mazarinkage, men du kan også godt bruge mandelessens. Men du får helt klart den bedste mazarintærte, ved at bruge revet marzipan. Når du først har prøvet denne opskrift, så falder du helt sikkert aldrig tilbage på den billige du kan købe i supermarkederne.
Denne mazarinkage opskrift er til ca. 8 personer.
Mazarinkage
Ingredienser
Mazarinkage
- 200 gram Sukker
- 200 gram Smør
- 200 gram Revet Marcipan
- 4 stk Æg
- 120 gram Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 1,5 tsk Vaniljepulver
- Overtræk
- 100 gram Fint hakket mørk chokolade
sådan gør du
Mazarinkage
- Pisk sukker og smør rigtig godt sammen.
- Tilsæt marcipan og pisk det.
- Tilsæt æggene og pisk det godt.
- Tilsæt de resterende ingredienser og vend det med æggemassen.
- Kom bagepapir i springformen og bag kagen i ca. 35 minutter ved 180 Grader.
Mazarinkage med chokoladeovertræk
- Læg straks det fint hakkede chokolade over kagen, når kagen kommer ud af ovnen.
- Mazarinkage køles af med chokoladen.Velbekomme
Tips til opskrift
Så holder den sig bedst.
Ernæringsindhold
Kan denne mazarinkage fryses?
Du kan sagtens fryse kagen uden problemer. Tag kagen blot op ca. 2 timer før du ønsker at spise den. Kagen bør optøs ved stuetemperatur.
Hvad er holdbarheden på mazarintærte med marcipan ?
Hvis du kommer mazarinkagen ind i en lufttæt pose, eller beholder. Så kan den sagtens holde sig i 4 dage, hvor den stadig har bevaret den lækre konsistens. Husk at mazarintærte skal opbevares i køleskabet.
Mazarinkage som muffins ?
Prøv at lav kagen i muffinsform i stedet for. Opskriften på mazarinmuffins er den samme, og fremgangsmåden er ens som mazarinkagen.
Vidste du dette om mazarin ??
Mazarin er opkaldt efter den franske kardinal mazarin fra 1600 tallet. Kagen er inspireret fra det østrigske køkken, og blev omtalt i en dansk kogebog i 1888. Mazarin er navnen på 2 forskellige kagetyper, men i Danmark er det konditorkage som er med fyld af marcipanmasse.
Denne Mazarinkage indeholder 200 gram rigtig marcipan.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Jordbærkage i bradepande - Nem opskrift til mange personer
Søren ryges kringle - opskrift på den bedste hjemmebagte kringle
Æbletærte - Opskrift på nem tærte med æbler
Rabarbertærte med smuldredej - Nem og frisk rabarbercrumble
Bedstefars skæg opskrift - kagebund med syltetøj og marengs
Skriv et svar