Bedstefars skæg er en barndomsklassiker. Denne kage har en fantastisk bund, der er smurt med syltetøj, toppet med en lækker marengs.
Bedstefars skæg er en ægte klassiker inden for kager, bestående af en lækker kagebund, der er rigeligt smurt med marmelade, toppet med et lag af himmelsk marengs. Vær dog forsigtig, så du ikke ender med et hvidt mærke på overlæben, når du tager en bid – det er netop denne sjove lille detalje, der har givet kagen sit navn, da det ligner en bedstefars skæg.
Et lille tip: Prøv at lave din egen jordbærmarmelade til kagen; det er overraskende let og tilføjer en personlig touch.
Opskriften på vores nemme marmelade får du HER.
Prøv også vores lækre Guldlagkage
Bedstefars skæg
Bedstefars skæg er en barndomsklassiker. Denne kage har en fantastisk bund, der er smurt med syltetøj, toppet med en lækker marengs.
Ingredienser
Kagebund
- 125 gram Blødt smør
- 100 gram Sukker
- 1 tsk Vaniljesukker
- 4 stk Æggeblommer
- 2 dl Sødmælk
- 250 gram Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
Fyld
- 1,5 dl Jordbærmarmelade
Marengs
- 4 stk Æggehvider
- 250 gram Sukker
- 0,5 tsk Eddike
Sådan gør du
Kagebund
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.Pisk smør,sukker og vaniljesukker sammen til det bliver lyst og luftigt.Æggeblommer tilsættes en ad gangen.
- Tilsæt sødmælk og pisk det godt sammen.Hvedemel tilsættes lidt efter lidt, mens der piskes godt.Tilsæt bagepulver, og vend det ind i dejen.
- kom dejen i en bradepande ca. 25x30 cm.Kagebunden bages nu i 15 minutter ved 180 grader varmluft.
Marengs
- Mens kagen bager, laves marengs.Pisk æggehviderne stive, med en helt ren og tør piskeris.Tilsæt eddike og lidt sukker, og pisk det godt sammen.Tilsæt det sidste sukker lidt ad gang, mens du pisker det godt.Marengsen er færdig når det er tyk og stift.
Fyld
- Smør forsigtig jordbærmarmelade eller andet marmelade efter eget valg, ud over den varme kage.Fordel maregns over kagen, og drys lidt sukker henover.
- Sæt kagen i ovnen, og bag den videre i 15 minutter mere, til marengsen er gylden.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Kalorier: 454kcalKulhydrater: 80gProtein: 5gFedt: 14gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 42mgNatrium: 186mgKalium: 92mgFiber: 3gSukker: 54gVitamin A: 438IUVitamin C: 2mgCalcium: 60mgIron: 1mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Skriv et svar