Bedstefars skæg
Bedstefars skæg er en sand klassiker, som er en som består af en god kagebund smurt med marmelade og en fantastisk topping af marengs.
Men pas på du ikke får en lille hvid afmærkning på overlæben, når du tager et bid af kagen.
Det kan børnene godt syntes er lidt sjovt, netop pga. denne lille afmærkning hedder kagen bedstefar med skæg.
Til bedstefar med skæg kan jeg anbefale dig at lave din egen jordbærmarmelade, det er utroligt nemt.
Opskriften på vores nemme marmelade får du HER.
Prøv også vores lækre Guldlagkage, som minder lidt om Bedstefars skæg.
Bedstefars skæg
kage med syltetøj og marengs
Ingredienser
Kagebund
- 125 gram Blødt smør
- 100 gram Sukker
- 1 tsk Vaniljesukker
- 4 stk Æggeblommer
- 2 dl Sødmælk
- 250 gram Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
Fyld
- 1,5 dl Jordbærmarmelade
Marengs
- 4 stk Æggehvider
- 250 gram Sukker
- 0,5 tsk Eddike
Sådan gør du
Kagebund
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.Pisk smør,sukker og vaniljesukker sammen til det bliver lyst og luftigt.Æggeblommer tilsættes en ad gangen.Tilsæt sødmælk og pisk det godt sammen.Hvedemel tilsættes lidt efter lidt, mens der piskes godt.Tilsæt bagepulver, og vend det ind i dejen.kom dejen i en bradepande ca. 25×30 cm.Kagebunden bages nu i 15 minutter ved 180 grader varmluft.
Marengs
- Mens kagen bager, laves marengs.Pisk æggehviderne stive, med en helt ren og tør piskeris.Tilsæt eddike og lidt sukker, og pisk det godt sammen.Tilsæt det sidste sukker lidt ad gang, mens du pisker det godt.Marengsen er færdig når det er tyk og stift.
Fyld
- Smør forsigtig jordbærmarmelade eller andet marmelade efter eget valg, ud over den varme kage.Fordel maregns over kagen, og drys lidt sukker henover.Sæt kagen i ovnen, og bag den videre i 15 minutter mere, til marengsen er gylden.Velbekomme.
Nutrition
Kalorier: 454kcalKulhydrater: 80gProtein: 5gFedt: 14gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 42mgNatrium: 186mgKalium: 92mgFiber: 3gSukker: 54gVitamin A: 438IUVitamin C: 2mgCalcium: 60mgIron: 1mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse