• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik

Bedstefars skæg

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker
Madgryden.dk » Opskrifter » Kage » Bedstefars skæg
Bedstefars skæg - opskrift på kagebund med syltetøj og marengs
opskrift på kagebund med syltetøj og marengs

Bedstefars skæg er en sand klassiker, som er en som består af en god kagebund smurt med marmelade og en fantastisk topping af marengs.
Men pas på du ikke får en lille hvid afmærkning på overlæben, når du tager et bid af kagen.
Det kan børnene godt syntes er lidt sjovt, netop pga. denne lille afmærkning hedder kagen bedstefar med skæg.
Til bedstefar med skæg kan jeg anbefale dig at lave din egen jordbærmarmelade, det er utroligt nemt.
Opskriften på vores nemme marmelade får du HER.

Prøv også vores lækre Guldlagkage, som minder lidt om Bedstefars skæg.

bedstefars skæg

Bedstefars skæg

Sofus Madsen
kage med syltetøj og marengs
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 40 min
Ret kage
Køkken dansk
Antal 8 personer
Kalorier 454 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

Kagebund

  • 125 gram Blødt smør
  • 100 gram Sukker
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 4 stk Æggeblommer
  • 2 dl Sødmælk
  • 250 gram Hvedemel
  • 2 tsk Bagepulver

Fyld

  • 1,5 dl Jordbærmarmelade

Marengs

  • 4 stk Æggehvider
  • 250 gram Sukker
  • 0,5 tsk Eddike

Sådan gør du
 

Kagebund

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
    Pisk smør,sukker og vaniljesukker sammen til det bliver lyst og luftigt.
    Æggeblommer tilsættes en ad gangen.
    Tilsæt sødmælk og pisk det godt sammen.
    Hvedemel tilsættes lidt efter lidt, mens der piskes godt.
    Tilsæt bagepulver, og vend det ind i dejen.
    kom dejen i en bradepande ca. 25×30 cm.
    Kagebunden bages nu i 15 minutter ved 180 grader varmluft.

Marengs

  • Mens kagen bager, laves marengs.
    Pisk æggehviderne stive, med en helt ren og tør piskeris.
    Tilsæt eddike og lidt sukker, og pisk det godt sammen.
    Tilsæt det sidste sukker lidt ad gang, mens du pisker det godt.
    Marengsen er færdig når det er tyk og stift.

Fyld

  • Smør forsigtig jordbærmarmelade eller andet marmelade efter eget valg, ud over den varme kage.
    Fordel maregns over kagen, og drys lidt sukker henover.
    Sæt kagen i ovnen, og bag den videre i 15 minutter mere, til marengsen er gylden.
    Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 454kcal (23%)Kulhydrater: 80g (27%)Protein: 5g (10%)Fedt: 14g (22%)Mættet fedt: 9g (56%)Flerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 42mg (14%)Natrium: 186mg (8%)Kalium: 92mg (3%)Fiber: 3g (13%)Sukker: 54g (60%)Vitamin A: 438IU (9%)Vitamin C: 2mg (2%)Calcium: 60mg (6%)Iron: 1mg (6%)
Søgeord bedstefar med skæg, bedstefars skæg
  • Guldlagkage
  • Klatkager af risengrød
  • Marengskys – sådan laver du de lækreste kyskager
  • Mazarinkage – mazarintærte
  • Ølkage
Madgryden.dk
Madgryden.dk
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

  • Del på facebook
  • Syntes godt om
  • Twitter
  • Pinterest
  • Print
  • Elsker

Skrevet i: Kage Tags: bedstefar med skæg, bedstefars skæg, bedstefars skæg muffins, kage med marengs, kage med marengstop, kage med æggehvider

Startsite.dk – Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Previous Post: « Jordbæris
Next Post: Coleslaw »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Følg os

Følg os på Facebook

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk