Æbletærte opskrift som smager mindst ligeså godt som den ser ud. Server tærten lun sammen med creme fraiche. Få opskriften her.
Æbletærte som smager mindst ligeså godt som den ser ud. Dette er en utrolig nem tærte med æbler, som du både kan servere til kaffebordet eller som en lækker dessert.
Det tager ikke mere end ca. 30 minutter at lave denne skønne gamle favorit af en æble tærte.
Denne opskrift er til ca. 8 personer.
Prøv også vores fantastiske opskrift på tærte med mørdej
Æbletærte
Ingredienser
- 250 gram Blødt smør
- 250 gram Sukker
- 2 stk Æg
- 230 gram Hvedemel
- 3 tsk Vaniljesukker
Fyld
- 4 stk Æbler
- 3 spsk Sukker
- 2 tsk Stødt kanel
sådan gør du
Æbletærte bund
- Smør og sukker piskes sammen til det bliver en luftigt med en elpisker eller køkkenmaskine.Æggene tilsættes og det piskes sammen med "æggesnapsen.Hvedemel kommes i, og det hele røres godt sammen.Kom bagepapir ned i en springform, og press dejen jævnt ud i formen.Det er vigtigt at dejen kommer helt ud til kanterne, og dækker hele bunden i springformen.
Fyld til æbletærte
- Æblerne skylles grundigt og halveres, kernehuset fjernes i æblerne.Skær æblerne i tynde skiver og fordel bådene helt tæt oven på din æbletærte bund.Bland sukker og stødt kanel sammen et glas eller skål, og drys det henover æbletærten.Bag æbletærte i ca. 30 minutter ved 175 grader i varmluft.Æbletærten sættes til afkøling i ca. 15 min, så er den nemmere at skærer i.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Æbler til æbletærte
Det er ikke alle æbler der er lige velegnede til æbletærter og kager. Jeg plejer altid at bruge de helt klassiske æbler som f.eks Ingrid Marie, Elstar, Filippa og Ananasæbler. Det er æbler som egner gør sig rigtig godt til æbletærter og kager.
Kan man fryse denne gammeldags æble tærte???
Du kan sagtens fryse denne tærte med æbler.
Tø æbletærten, og giv denne æbletærte med kanel ca. 1 min i mikrobølgeovnen.
Så har du den lækreste lune tærte.
Skriv et svar