Kartofler kogetid - En enkel opskrift på, hvordan du koger dine kartofler perfekt. En guide til de bedste kartofler til din ret.
Her får du min guide til kartofler kogetid, hvor jeg dykker ned i forskellige kartoffelsorter og hvilke der passer bedst til forskellige retter.
Kartofler er noget, som vi alle kender i lille Danmark, og det er også noget, som de fleste af os holder meget af. Dette er også årsagen til, at det er det mest anvendte tilbehør i vores hjem.
Men det er ikke altid let at navigere mellem de forskellige sorter og afgøre, hvornår man skal bruge hvilken kartoffel. Ikke mindst varierer kogetiden for kogte kartofler også ret meget afhængigt af sorten.
Men dette kan du læse meget mere om længere nede på siden. Opskriften på kogte kartofler er til 4 personer.
Prøv også vores opskrift på fyldte kartofler
Kartofler kogetid
Ingredienser
Kartofler kogetid
- 1000 gram Kartofler
- 1 tsk Salt
- Vand
sådan gør du
Kartofler kogetid
- Kartoflerne skrælles og vaskes.Hvis du har stor forskel på kartoflerne, halveres de så størrelsen er nogenlunde ens. Så er du helt sikker på at kogetiden på dine kartofler ikke er for forskelligt.Kom de skrællede kartofler i en gryde, så vandet lige dækker kartoflerne. Bring gryden i kog, og drys 1 teskefuld salt henover kartoflerne. Skru ned på middelvarme., og lad dem koge i ca. 15 minutter. Stik i kartoflerne med f.eks. en gaffel eller kødnål, for at se om kartoflerne er møre.Når kartoflerne er møre, er de klar til at blive spist.Brug evt. noget af vandet fra kartoflerne til din sovs eller sauce.Velbekom.
Ernæringsindhold
Kogte kartofler som egner sig til kartoffelmos
At vælge den rette kartoffelsort til kartoffelmos er ikke altid enkelt. En nyttig tommelfingerregel er at foretrække en kartoffeltype, der ikke er for fast i konsistensen, og som gerne må være melede. Kogte kartofler med lav fasthed inkluderer sorter som Bintje og King Edward - to traditionelle varianter, der er særdeles velegnede til kartoffelmos. Du kan finde vores opskrift på kartoffelmos HER
Kartofler kogetid som egner sig kartoffelsalat
Når du skal vælge en kartoffel til din kartoffelsalat, er der mange muligheder. For kartoffelsalat er det essentielt, at kartoflen er kogefast for at undgå, at den smuldrer. Du kan eksempelvis anvende sorter som Asparges, Hamlet, Jutlandia, Folva og Ditta. Disse fem sorter er særligt velegnede til kartoffelsalat og er desuden lette at håndtere. Prøv vores lækre opskrift på kold kartoffelsalat HER
Kartofler til brune kartofler tilberedning
Når du skal tilberede brune kartofler, er det vigtigt at vælge en fast kartoffeltype, som også er let at skrælle. Derfor anbefaler jeg, at du anvender en aspargeskartoffel, da den er fremragende til formålet. Prøv vores lækre opskrift på brune kartofler HER
Skriv et svar