Opskrift på nemme sprøde forårsruller, som smager virkelig skønt. Kinarullerne indeholder hakket oksekød og lækre friske grøntsager.
Hjemmelavede forårsruller er en lækker lille snack, som passer ind til de fleste måltider. Vi har aldrig prøvet at lave dem selv før, vi blev positive overrasket over hvor let det var at lave dem. Så er der jo også det, at de hjemmelavede smager en del bedre syntes vi. De tager ikke langtid at lave, og så har man de bedste og lækreste kinaruller.
Opskriften er med oksekød, men hvis du hellere vil bruge svinekød så kan du sagtens bruge dette. Når du steger dine kinaruller, så behøves de altså ikke at svømme rundt i fritureolie. Du kan sagtens stege dem enten i lidt olie, eller blot i ovnen. Alt dette skal jeg nok forklare længere nede på siden.
Denne opskrift giver ca. 14 lækre hjemmelavet forårsruller.
Forårsruller
Ingredienser
Fyld til forårsruller
- 1 spsk Olivenolie
- 3 stk Skalotteløg (fint hakket)
- 3 stk Fede hvidløg (Hakket)
- 500 gram Hakket oksekød
- 400 gram Hvidkål (fintsnittet)
- 2 stk Gulerødder (fint hakket)
- 8 spsk Østersauce
- 6 spsk Soya sauce
- Salt
- Friskkværnet peber
Dej til forårsruller
- 300 gram Filodej (i rulle)
sådan gør du
Fyld til forårsruller
- Kom olie på panden, og varm det op og steg skalotteløg og hvidløg i et par minutter.
- Kom derefter oksekødet i, og brun dette af under fast omrøring.Tilsæt de resterende ingredienser.
- Vend det hele jævnligt rundt, så du er sikker på at det ikke brænder på.Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Stil nu fyldet til forårsruller til afkøling i ca. 20 minutter.Det kan skal være lillefingervarm, inden du arbejder videre med det.
Formning af forårsruller
- Skær hvert plade filodej ud i 2 lige store dele. Den filodej jeg bruger, har jeg købt ved Løvbjerg. i en rulle filodej er der 7 plader, når de er skåret ud i 2 store dele, har jeg ialt 14 plader til at lave forårsruller med.
- Fordel ca. 2 spsk. fyld på midten af dejen.
- Fold kanterne ind mod fyldet, og rul dejen tæt omkring fyldet. Pensl enderne med æggehvide, dette gør at dine forårsruller ikke åbner sig under stegningen.
Stegning af forårsruller
- Kom ca. 3 dl fritureolie ned i en sauterpande, og varm olien op. Steg de lækre forårsruller de er flotte gyldne, men pas på at du ikke kommer til at stege dem for meget. Server straks forårsruller.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Holdbarhed på hjemmelavet forårsruller
Skulle du komme til at lave for mange kinaruller, kan du sagtens spise resten dagen efter.
Varm ovnen op på 200 grader i almindelig ovn. Kom de færdig stegte ruller ned i et ildfast fad, og giv dem ca. 10 minutter i ovnen. Så er de ligeså sprøde som dagen før.
Forberedelse af forårsrullerne dagen før
Ønsker du at lave friske forårsruller klar til dagen før de skal bruges, kan dette desværre ikke lade sig gøre. Du kan kun lave fyldet, men du må ikke pakke dem sammen, inden de skal bruges.
Det et er pga. væden i fyldet, det vil opløse dejen.
Kan man bruge andet fyld?
Det gode ved hjemmelavede forårsruller, er at du kan lave dem helt som du bedst kan lide dem.
Har du svinekød hjemme, kan du sagtens bruge dette i stedet. Kan du godt lide at de friske forårsruller er lidt stærke, prøve at kom lidt chili i. Det er bare at eksperimentere 🙂
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Peanutbutterdressing - Nem og lækker asiatisk dressing
Red thai curry - lækker wokret fra det thailandske køkken
Risret opskrift - med masser af lækre grøntsager
Panang karry med kylling - Nem opskrift på panang kylling
Wok med oksekød og nudler - nem asiatisk wok med grøntsager
Skriv et svar