Fødselsdagsboller - Opskrift på lækre luftige boller som er meget nemme at lave. Server dem sammen med smør.
Jeg elsker simpelthen fødselsdage, hvor man får varm kakao med de lækreste svampede fødselsdagsboller. Elsker duften af dem og smagen, bare med koldt smør som smelter udover bollen, det er bare fantastisk. Når du laver bollerne, skal de ikke være store. De må meget gerne være ca. 10 cm når de er færdigbagte, det gør det bare mere hyggeligt at spise.
I denne bolle opskrift er der ret meget smør, hvilket er med til at gør dem utrolig lækre og luftige.
Den helt store plus ved disse fødselsdagsboller, er at det tager blot 2 timer at bage dem. Først der laver du en god bolledej, så sætter du din bolledej til hævning i 45 minutter.
Når dejen har hævet, formes bollerne og stilles på en bageplade med bagepapir. Når bollerne er formet, stilles de så til hævning igen. De 2 hævninger af dejen, er med til at gøre bollerne lækre luftige. Når bollerne har hævet, bage de i ca. 20 minutter. Nemt og lækkert.
Denne opskrift på fødselsdagsboller giver ca. 24 stk, selvfølgelig afhængig af størrelsen du laver bollerne.
Fødselsdagsboller
Ingredienser
Fødselsdagsboller
- 200 gram Smeltet smør
- 100 gram Gær
- 100 gram Sukker
- 1 tsk Salt
- 2 Stk Æg
- 5 dl Vand
- 1000 gram Hvedemel
Til pensling
- 1 stk Sammenpisket æg
sådan gør du
Fødselsdagsboller
- Smelt smøret i en lille gryde. Bland smør og vand sammen, det er vigtigt at det blot er lunken,Smuldre gæret ned i og rør blandingen godt sammen.
- Kom ca. 250 gram mel ned i blandingen, og bland det godt sammen.Kom æg ned i blandingen og rør det rigtig godt sammen.
- De sidste ingredienser tilføjes og det skal nu æltes rigtig godt sammen.Dejen sættes til hævning i ca. 45 minutter.
Form bollerne
- Bollerne formes og placeres på en bradepande med bagepapir.Sæt bollerne til hævning i 1 time.
Bollerne bages
- Pensle bollerne med et stk sammenpisket æg.fødselsdagsboller bages nu ved 200 grader, i almindelig ovn på midterste rille.Velbekomme 🙂
Tips til opskrift
Ernæringsindhold
Holdbarhed på denne bolle
Fødselsdagsboller kan holde sig i 4-5 dage i en pose, men sørg for at de er helt kolde inden du kommer dem i posen. Som så meget andet brød, skal boller helst kunne ånde. Så derfor prik lidt huller i pose med en lille nål.
Dog vil bollerne selvfølgelig blive lidt tørre med tiden.
Derfor kan det anbefales lige at give boller 30 sekunder i mikrobølgeovnen, så bliver de ligeså lækre, som da du bage dine fødselsdagsboller.
Mange bolle opskrifter på boller kan fryses, dette kan du også sagtens med denne opskrift. Når du skal bruger dem, optøs de på køkkenbordet. når de er helt optøet, varmes de lækre fødselsdagsboller i mikrobølgeovnen.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Gulerodsboller - Lækre luftige boller med gulerod
Chokoladeboller - Opskrift på lækre luftige boller med chokolade
Boller - Opskrift på lækre hjemmebagte hvedeboller
Fastelavnsboller - Opskrift med remonce og vaniljecreme
Boller uden æg - Bedste opskrift på lækre boller
Skriv et svar