• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Madgryden.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
×
Forside » Opskrifter » Boller » Chokoladeboller - Opskrift på lækre luftige boller med chokolade

Chokoladeboller - Opskrift på lækre luftige boller med chokolade

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

chokoladeboller - boller med chokolade

Oversigt

Toggle
  • Chokoladeboller - Her får du en skøn opskrift på nogle virkelig lækre og luftige boller med chokolade. Opskriften er med kun 8 ingredienser.
  • Chokoladeboller
  • Holdbarhed på boller med chokolade?
  • Sådan opbevares boller med chokolade bedst
  • Sådan koldhæver du chokoladeboller

Chokoladeboller - Her får du en skøn opskrift på nogle virkelig lækre og luftige boller med chokolade. Opskriften er med kun 8 ingredienser.

Chokoladeboller - jeg elsker simpelthen duften af nybagte boller. Boller med chokolade er perfekte til højtidligheder, eller til hyggelige stunder i de hjemmelige rammer.

Denne opskrift på chokoladeboller bliver bagt på en bradepande, hvor de under hævningen får lov til at vokse sig ind i hinanden.
Det at de vokser sig ind i hinanden, gør også at de får en fantastisk blød kant.
Denne opskrift giver 16 stk. lækre luftige boller med chokolade.

chokoladeboller

Chokoladeboller

Sofus Madsen
chokoladeboller - Her får du en skøn opskrift på nogle virkelig lækre og luftige chokoladeboller. De er meget nemme at lave.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin opskrift
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
0 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Ret brød
Køkken dansk
Antal 16 Stk
Kalorier 196 kcal

Ingredienser
  

Chokoladeboller

  • 3 dl Sødmælk
  • 80 gram Smør
  • 30 gram Gær
  • 1 stk æg
  • 2 spsk Sukker
  • 0,5 tsk Salt
  • 500 gram Hvedemel
  • 125 gram Chokoladeknapper (Mørk)

sådan gør du
 

Dejen æltes til chokoladebollerne

  • Mælk hældes ned i en stor skål. Smelt smørret og kom det ned i mælken.
    Gær kommes ned i skålen, rør gæren helt ud i mælken.
  • Kom æg, sukker og salt ned i skålen, og rør det hele sammen.
    Tilsæt melet lidt efter lidt, imens du ælter dejen.
    Dejen skal være æltes grundigt.
  • Kom chokolade i dejen og ælt det godt sammen.
    Dejen sættes til hævning i ca. ½ time, med et viskestykke over.

Chokoladebollerne formes

  • Hæld dejen ud på bordet, og form bollerne.
    Placer dem i en bradepande, hvor de kan stå tæt sammen.
    Kom et viskestykke over bollerne, og stil dem til hævning i ca. 1 time.

Chokoladeboller

  • Pensl bollerne med æg.
    Chokoladebollerne bages ved 200 grader i ca. 15 minutter på midterste rille.
  • Hold øje med dine hjemmebagte chokoladeboller, de er færdige når de er gyldne.
    Velbekomme.
    chokoladeboller

Ernæringsindhold

Kalorier: 196kcalKulhydrater: 28gProtein: 6gFedt: 8gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.2gKolesterol: 13mgNatrium: 60mgKalium: 123mgFiber: 4gSukker: 4gVitamin A: 156IUVitamin C: 0.04mgCalcium: 69mgIron: 1mg
Søgeord chokoladeboller
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Holdbarhed på boller med chokolade?

Først og fremmest er det ekstrem vigtigt at du får kølet dine chokoladeboller helt ned, inden du begynder at opbevare dem. Mange laver nemlig denne fejl, at pakke bollerne inden de er helt kolde. efter de er bagt, skal de ca. køle af i 2 timer, men så er de også klar til at blive pakket ind.

Sådan opbevares boller med chokolade bedst

Hvis du pakker bollerne i en plastik pose, vil bollerne miste deres sprøde skorpe. Da brødet afgiver væske, og dette vil fjerne skorpen. Den bedste måde at opbevare chokoladeboller på, er at kommer dem i et viskestykke, eller i en papirpose. Efter 24 timer bollerne er bagt, kan de komme over i en plastik pose, da de ikke afgiver mere væske.
Bollerne kan holde sig ved stuetemperatur i ca. 6 dage.
Skal de opbevares længere, kan du med sagtens fryse dem ned.
Lun dem enten i mikrobølgeovn eller over, så de som nybagte igen.

Sådan koldhæver du chokoladeboller

Brug kun 15 gram gær stedet for de 30 gram.
Når dejen er æltet sættes til hævning, kom det i en skål og i køleskabet til næste dag.
Næste dag tages dejen ud, og bollerne formes, og sættes i en bradepande.
Dine chokoladeboller skal nu hæve i ca. 1 time, inden de skal bages.

Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Gulerodsboller - Lækre luftige boller med gulerod
Koldhævede boller - Opskrift på lækre langtidshævede boller
Boller - Bedste opskrift på lækre hjemmebagte hvedeboller
Boller uden æg - Bedste opskrift på lækre boller
Fødselsdagsboller - Sådan bliver bollerne perfekte

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Flere opskrifter i samme kategori

  • gulerodsboller
    Gulerodsboller - Lækre luftige boller med gulerod
  • Brioche burgerboller
    Brioche burgerboller - opskrift på de bedste brioche boller
  • paninibrød
    Paninibrød - Den bedste panini opskrift på italiensk brød
  • koldhævede boller
    Koldhævede boller - Opskrift på lækre langtidshævede boller

Læserinteraktioner

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan Tekst og Node. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2025 Madgryden.dk

Bedøm denne opskrift

Your vote:




Fortæl os, hvad du syntes om denne opskrift:

Dette fungerede præcis som skrevet, tak!
Min familie elskede dette!
Tak fordi du deler denne opskrift

Eller skriv med dine egne ord:

A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.