Fastelavnsboller

Madgryden.dk » Opskrifter » Boller » Fastelavnsboller
Fastelavnsboller opskrift
Fastelavnsboller – Bedste opskrift med remonce og vaniljecreme

Fastelavnsboller – Bedste opskrift med remonce og vaniljecreme

Lækre hjemmelavede gammeldags fastelavnsboller med creme og marcipanremonce. Hvis du hellere vil komme noget andet fyld i dem, kan du variere dem på rigtig mange måder. Det kunne f.eks være med nutella, syltetøj eller måske et stykke marcipan, det er kun fantasien der sætter grænser. Opskriften på fastelavnsboller med creme, er ret nemt at lave.
Tag endelig børnene med i køkkenet når du skal lave fastelavnsbollerne, så kan de sætte deres eget præg på deres gammeldags fastelavnsboller. Hvem husker ikke børnesangen “fastelavn er mit navn, boller vil jeg have, hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade.
Med denne fastelavnsbolle opskrift kommer ingen til at lave ballade, den giver nemlig 15 stk lækre gammeldags fastelavnsboller.

Prøv vores lækre opskrift på de luftige Bamseboller

fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Sofus Madsen
Lækre fastelavnsboller med creme og remonce.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
0 minutter
Samlet tid 2 timer
Ret kage
Køkken dansk
Antal 15 Stk
Kalorier 327 kcal

Ingredienser
  

Fastelavnsboller

Remonce

Vaniljecreme

Pynt

Sådan gør du
 

Fastelavnsboller

  • Mælken lunes i en gryde til den er lunken eller fingervarm.
    Mælken hældes ned i en skål, og gæren røres ud.
    De resterende ingredienser tilføjes, men hold lidt igen med hvedemel.
    Ælt det hele rigtig godt sammen.
    Dejen skal være blød uden at den klistre.

Vaniljecreme

  • Du skal bruge en lille kasserolle.
    Kom æg, sukker.
    Vaniljesukker og maizena piskes rigtig godt sammen i en tykbundet kasserolle.
    Mælken piskes sammen med blandingen, og hele blandingen varmes op ved middelvarme.
    Kagecremen skal stå og koge i 1 minut.
    Kagecremen skal nu køles helt ned, inden det tages i brug.

Remonce

  • Smør, marcipan og sukker piskes sammen til det er en fin ensartet remonce.

Fastelavnsboller formes

  • Dejen tages ud på en bord, og æltes godt.
    Rul dejen ud til en store firkant.
    Dejen skæres ud i 15 lige store firkanter.
    Læg ca. 1 lille spsk og 1 tsk remonce ud på hver firkant.
    Fold hjørnerne sammen omkring fyldet, og tyk dem godt sammen.
    Slut af med at ligge dem med samlingen ned mod bagepladen.
    fastelavnsbollerne sættes til hævning med et viskestykke henover, i ca. 45 minutter.

Fastelavnsbollerne bages

  • Rør et æg godt sammen, og fastelavnsbollerne pensles.
    Bollerne bager i ca. 12 minutter ved 200 grader på midterste rille.
    Fatelavnsbollerne skal være gyldne.
    Fastelavnsbollerne sættes til afkøling på en bagerist.

Pynt – glasur

  • Kom flormelis og lidt vand ned i en skål.
    Glasuren skal være rimelig tyk.
    Når dine fastelavnsboller er pyntet, smager de fantastisk mens de er lidt lune.
    Velbekomme.

Nutrition

Kalorier: 327kcalKulhydrater: 44gProtein: 4gFedt: 15gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.5gKolesterol: 36mgNatrium: 125mgKalium: 103mgFiber: 1gSukker: 23gVitamin A: 425IUVitamin C: 0.02mgCalcium: 49mgIron: 1mg
Søgeord fastelavnsboller, fastelavnsboller med creme
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Tips til fastelavnsboller

Kan man fryse fastelavnsboller??
Hvis du kommer til at lave for mange af denne fastelavnsbolle opskrift, så kan du sagtens fryse dem. Det er blot vigtigt at du ikke bager dem inden du fryser dem ned. Når du ønsker at tage dem op af fryseren, tages de op dagen før i køleskabet. Næste dag stilles de til hævning i 1 time ved stuetemperatur. Derefter bages fastelavnsboller med creme ved 200 grader i ca. 12 minutter.

Hvorfor holder vi fastelavns ???
I dag der er det mest af alt en fest dag for vores kære børn, hvor det er hyggeligt med udklædninger og spise en lækker hjemmelavede fastelavnsbolle. Men sådan har det ikke altid været. I gamle dage var det faktisk en fest for voksne, hvor det var dem der klædte sig ud. Der blev så festet i flere dage med masser af god mad og drikke. Alt dette gjorde man for at fejre fastens begyndelse. Men denne katolske højtid fasede stille og roligt ud omkring 1900 tallet, og blev med årene til den fastelavn som vi kender i dag.

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner