Her får du min bedste opskrift på den du ved nok kage, som er en fantastisk chokolade drømmekage med kakao-kokosglasur. Læs meget mere her.
Her får du min bedste opskrift på en svampet chokoladelade, med en fantastisk topping af kokosglasur og kaffesmag. Du kender garanteret en drømmekage, men denne her er så bare en chokolade drømmekage med kakao-kokosglasur . Den du ved nok er ekstrem populær, og det er i den grad til at forstå. Ikke nok med at den at den smager himmelsk, så er den også utrolig nem at bage.
Er du ikke til kaffesmager i kokosglasur, så skifter du blot kaffen ud med vand. server den til fødselsdag, eller til en god kop kaffe. Jeg kommer længere nede på siden ind på hvorfor kagen hedder hvad den hedder, samt andre praktiske ting omkring kagen.
Den du ved nok opskrift er til ca. 12 personer.
Den du ved nok - chokoladekage
Ingredienser
Den du ved nok
- 150 gram Smør
- 2 tsk Vaniljesukker
- 250 gram Sukker
- 0,5 tsk Salt
- 3 stk Æg
- 1,5 dl Mælk
- 2 spsk Kakaopulver
- 225 gram Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
Glasur til Den du ved nok
- 100 gram Smør
- 200 gram Flormelis
- 50 gram Kokosmel
- 4 spsk Brygget kaffe
- 1,5 spsk Kakao
- 1,5 spsk Vaniljesukker
sådan gør du
Den du ved nok
- Smelt smør i en kasserolle, og stil det afkøling. Det skal vi bruge senere.
- Kom sukker, vaniljesukker, salt og æg i en passende skål - og pisk det godt sammen til det er en luftig masse. Tilsæt mælk lidt efter lidt. Brug gerne en køkkenmaskine eller håndmixer.
- Tilsæt det smeltede smør lidt efter lidt, mens det hele piskes godt sammen.Tilsæt kakaopulver og pisk det rigtig godt sammen.
- Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og pisk det godt sammen.Vend til sidst bagepulver i dejen.Beklæd en springform på ca. 24 cm med et styk vådt bagepapir, og kom dejen deri.
- Bag den du ved nok ved 180 grader i almindelig ovn i ca. 25 minutter.
- Kontroller om kagen er gennembagt med en kødnål, hænger der dej på kødnålen, bages kagen lidt videre. hænger intet af dejen på kødnålen er den færdigbagt.Kagen skal nu køle lidt af inden glasuret kommer ovenpå kagen.
Glasur til Den du ved nok
- Smelt smør i en kasserolle, og tilsæt de øvrige ingredienser.Når massen er ensartet, fordeles toppingen forsigtigt henover den du ved nok.Velbekomme.
Tips til opskrift
Ernæringsindhold
Holdbarhed på den du ved nok kage
Denne chokolade drømmekage skal opbevares på køl i en lufttæt beholder, her vil den kunne holde sig i ca. 3 dage. Hvis du skal holde en fest, og derfor ønsker at bage den dagen før er dette muligt. Lun inden servering, så er den du ved nok ligeså god som dagen den blev bagt. Jeg ville lune den ved 180 grader i almindelig ovn.
God kage har mange navne bla. guf guf kage
Ja denne kage hedder faktisk en del navne. Jeg ved ikke om det kommer an på hvor man bor henne i Danmark, da jeg ved mange også kender den under navnet guf guf kage. Hvorfor at den hedder dette ved jeg ikke, men jeg ved børnene elsker navnet på kagen. De elsker at fortælle at de har fået kage, og så spørger de hvilken kage, og svaret er den du ved nok 🙂 Det syntes de er vildt sjovt 🙂
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Alletiders mumse chokoladekage med chokoladeglasur
Chokolademuffins - opskrift på muffins med chokoladestykker
Søren ryges kringle - opskrift på den bedste hjemmebagt kringle
Chokoladeboller - Bedste opskrift på boller med chokolade
Blødende chokoladekage – chokoladefondant med Vaniljeis
Skriv et svar