Burgerboller - Opskrift på lækre luftige boller til din burger. Drysses med sesamfrø og bages ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Her får min bedste opskrift på lækre nemme og luftige burgerboller, som gør enhver burger fuldendt. De er nemme at lave, og når du først har prøvet at bage dem selv, køber du aldrig igen boller til din burgere.
I opskriften bruger jeg 250 gram ølandshvede, dette gør jeg for at gøre bollerne lidt mere sunde. Men syntes du ikke rigtig om ølandshvede, kan du sagtens bruge almindelig hvedemel i stedet for. Jeg garantere din for lige meget hvad, så får du stadig de bedste burgerboller til din burger.
Denne opskrift giver ca. 12 stk, selvfølgelig afhængig af hvor store du ønsker dine nemme burgerboller skal være.
Burgerboller
Ingredienser
Burgerboller
Pensling og drys
- 1 stk Æg
- sesamfrø
sådan gør du
Burgerboller
- Mælken varmes op til det er lillefingervarm.Hæld mælken over i en skål og smuldre gær ned i mælken, og rør det ud.
- 300 gram af hvedemel tilsættes, og rør det hele rigtig godt rundt.
- Alle ingredienserne undtaget smør tilsættes, og røres sammen til en fast masse.Tilsæt til sidst smør, og rør det hele sammen i 10 minutter.
- Stil dejen til hævning i 30 minutter, med et viskestykke over.
Burgerboller formes
- Dejen deles ud i 12 lige store burgerboller.Placer dem på en bradepande med bagepapir.
- Bollerne sættes til hævning i 45 minutter, med et viskestykke over.
Burgerboller bages
- Rør et æg sammen, og pensle bollerne.Drys sesamfrø henover bollerne.
- Bag burgerboller ved 200 grader i almindelig ovn, i ca. 15 minutter.
Ernæringsindhold
Holdbarhed på hurtige burgerboller
Skulle du have nogle boller i overskud, kan du komme dem i en pose, her kan de holde sig i 3 dage. Ønskes du at gemme dem i længere tid, kan de fryse dem ned i en pose. Ved at fryse dem ned, kan de holde sig i ca. 5 mdr.
Tilbehør
Når du skal bygge din burger, er der nogle ting jeg syntes der skal være i en burger. Først plejer jeg at smøre mine burgerboller med miracle whip, derefter kommer jeg min hjemmelavede Burgerdressing på. Når det er på kommer min burgermed en skive ost i, og så kommer noget frisk salat, syltede agurker, 3 skiver tomat og til sidst kommer prikken over i'et bacon, her er jeg sjældent god til at spare 🙂 og så slutter jeg af med overdelen af min boller. Men inden burgeren kan nydes, skal der selvfølgelig lige lidt pomfritter til.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Pommes frites - Sådan laver du de perfekte fritter
Burgerdressing - Nem hjemmelavet dressing til burger
Brioche burgerboller - opskrift på de bedste brioche boller
Agurkesalat - Opskrift på lækre syltede agurker
Syltede rødløg - En nem opskrift på rødløg i eddikelage
Skriv et svar