Braiserede svinekæber er en utrolig lækker og nem simreret, som består af lækre møre svinekæber og en helt uimodståelig sovs. Her kan du få opskriften.
Jeg husker tydeligt førstegang jeg skulle have svinekæber, det var til min fætters konfirmation. Til festen stod en slagter og grillede en helstegt pattegris, som jeg kom lidt i snak med. Da grisen så var færdig sagde han, skal du prøve at smage det bedste fra en gris. Interesseret spurgte jeg hvad det var, han svarede det er grisekæber. Ret skeptisk smagte jeg det, og hold nu op hvor smagte det helt fantastisk.
Siden har jeg eksperimenteret en del med grisekæber opskrift, og det er der kommet denne fantastiske opskrift på braiserede svinekæber ud af. Denne opskrift er simpelthen en skøn simreret, Som giver det mest møre kød. Server de braiseret svinekæber med pasta, eller sammen med kartoffelmos.
Denne opskrift på braiserede svinekæber er lavet til 4 personer.
Braiserede svinekæber
Ingredienser
Braiserede svinekæber
- 50 gram Smør
- 800 gram Svinekæber
- 200 gram Bacon i tern
- 2 stk Gulerødder tynde skive
- 2 stk Porrer snittet
- 2 stk Fint hakket løg
- 2 stk Fede hvidløg (Hakket)
- 500 ml Mørk øl
- 3 stilke Frisk timian
- 2 stilke Frisk rosmarin
- 4 stk Laurbærblade
- 200 gram Champignon skæres i kvarte
Oksebouillon
- 2 stk Oksebouillonterning
- 6 dl Vand
Jævning af sovsen
- 5 spsk Majsstivelse
Tilbehør
- 500 gram Pasta penne
Topping
- Revet parmesan
sådan gør du
- Klargør svinekæberne. Sener skæres af ( de sølvfarvede)Kom 50 gram smør ned i en sauterpande, og tænd kogepladen på høj varme. Når smørret er smeltet, brunes svinekæberne af på begge sider.
- Krydre dem med salt og friskkværnet peber, og tag dem efterfølgende op.
- Kom bacon, gulerødder, porrer, løg, fede hvidløg steg det på panden i et par minutter.
- Tilsæt mørk øl, timian, rosmarin, laurbærblade, vand og oksebouillonterninger, og læg log på. skru ned på lav varme, og lad det hele simre i ca. 3 timer.
- Kog pastaen som anvist på emballagen
- Kom lidt olie i panden, og brun champignon af ved middelvarme.Giv dem ca. 1 minut på hvert side.
- Kom 20 gram smør på panden, og steg dem videre i ca. 2 minutter.Vend dem med jævnmellemrum.
- Drys lidt salt og friskkværnet peber over dem.Tag dem over på en tallerken uden fedtstof.
- Svinekæberne tages op, og hæld det resterende igennem en si ned i en skål.Kom væsken derfra, over på panden igen.
- Riv svinekæberne i passende stykker, og kom det på panden sammen med væsken.
- Kom majsstivelse i et glas, og rør det ud sammen med lidt vand så det bliver opløst.Kom lidt af blandingen i panden, og rør forsigtig rundt. Tilsæt majsstivelse til du har den ønskede konsistens.Smag til med salt og friskkværnet peber
- Kom de kogte pasta på panden, og rør det forsigtig sammen med svinekæberne og sovsen.
- Server Braiserede svinekæber sammen med revet parmesan, og de pandestegte champignon.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Svinemørbrad på grill - grillet mørbrad i barbecue marinade
Wok med svinekød og grøntsager - Nem ret med stegte nudler
Indbagt svinemørbrad - Nem mørbrad med butterdej og fars
Mørbrad a la creme - Mørbradbøffer i flødesovs og bacon
Skriv et svar