Mørbrad à la crème - mørbradbøffer med champignon, løg og bacon. En fantastisk hverdagsret. Serveres med ris eller pasta.
Mørbrad a la creme er en udsøgt ret, der består af simrede mørbradbøffer, løg, champignon og bacon – en kombination, der næsten ikke kan blive bedre. Denne ret er ofte at finde på bordet til julefrokoster, hvor den traditionelt serveres med et stykke rugbrød.
Men mørbrad a la creme er også fremragende sammen med kogte ris eller frisk pasta. For dem, der ønsker et lettere alternativ til en piskefløde på 38%, kan madlavningsfløde være et godt valg.
Denne opskrift på mørbrad a la creme er beregnet til fire personer og er en sand fornøjelse for smagsløgene.
Mørbrad a la creme
Ingredienser
Mørbrad a la creme
- 2 stk Løg i skiver
- 250 gram Champignon skæres i kvarte
- 200 Gram Bacon skåret i tern
- 1 stk Svinemørbrad
- 2 dl Vand
- 1 stk Grøntsagsbouillonterning
- 3 dl Piskefløde (38%)
sådan gør du
- Sæt en pande på kogepladen, og skru op på middelvarme.Kom bacon på panden og steg det, og tag det op igen når det er færdig.Løg, og champignon steges gyldne og tages op.
Svinemørbrad
- Rens svinemørbrad for sener, og skær den ud i ca. 1 cm tykke skiver.skiverne gives et lille pres med hånden.
- Bland mel, salt og peber sammen i en tallerken.Vend bøfferne i blandingen, og steg dem i ca. 3-4 minutter på hver side.Når bøfferne er færdige, tages de op.
Mørbrad a la creme
- Vand og fløde kommes i panden, og koges op i 3 minutter, ved middelvarme.Tilsæt kød, løg, champignon og bacon.
- Mørbrad a la creme skal nu stå og simre i 30 minutter.Server mørbrad a la creme sammen med ris, pasta eller rugbrød.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Holdbarhed på mørbrad ala creme
Hvis du ikke får spist det hele, kan denne ret nemt holde sig frisk i køleskabet i 3 dage. Det er dog vigtigt, at retten ikke står ude på bordet for længe, da det betydeligt vil reducere holdbarheden af champignon a la creme. Sørg derfor for at sætte det på køl lige efter måltidet. Når du vil genopvarme din mørbradbøf a la creme, kan du gøre det i en gryde ved middel varme eller i mikrobølgeovnen. På den måde vil mørbrad i flødesauce smage næsten lige så godt som dagen før.
Kan denne opskrift på mørbrad a la creme komme i fryseren?
Ja, du kan sagtens fryse mørbrad ala creme. I fryseren kan det typisk holde sig i omkring to måneder. Vær dog opmærksom på, at flødesovsen kan skille på grund af fløden, men det påvirker ikke smagen af mørbrad ala creme. Når du skal genopvarme mørbrad ala creme, bør det være fuldstændig optøet. Opvarm det derefter i en gryde eller i en mikrobølgeovn.
Kan mørbradbøf a la creme laves dagen før?
Ja, du kan sagtens tilberede mørbrad i flødesovs dagen før. Faktisk synes jeg, at den bliver endnu bedre af det.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Mørbradgryde - Opskrift på gryderet med bacon og pølser
Indbagt svinemørbrad - Nem mørbrad med butterdej og fars
Svinemørbrad på grill - grillet mørbrad i barbecue marinade
Champignonsovs - Opskrift på en nem og lækker cremet sovs
Braiserede svinekæber - Opskrift på svinekæber med pasta
Skriv et svar