Mørbrad a la creme
Mørbrad a la creme – Lækre mørbradbøffer i flødesovs og bacon
Mørbrad ala creme er en skøn ret. En simreret med mørbradbøffer, løg, champignon og bacon, så bliver det snart ikke bedre.
Mange har fået det til julefrokosterne, hvor man typisk får det sammen med et stykke rugbrød.
Men den gør sig virkelig også godt sammen med kogte ris eller frisk pasta.
Hvis du syntes at piskefløde 38%, har lidt for mange kalorier, så kan du sagtens bruge madlavningsfløde.
Denne opskrift på mørbrad a la creme er til 4 personer.
Prøv også vores fantastisk opskrift på Risotto med svampe.
Mørbrad a la creme
Ingredienser
Mørbrad a la creme
- 2 stk Løg i skiver
- 250 gram Champignon skæres i kvarte
- 200 Gram Bacon skåret i tern
- 1 stk Svinemørbrad
- 2 dl Vand
- 1 stk Grøntsagsbouillonterning
- 3 dl Piskefløde (38%)
Sådan gør du
- Sæt en pande på kogepladen, og skru op på middelvarme.Kom bacon på panden og steg det, og tag det op igen når det er færdig.Løg, og champignon steges gyldne og tages op.
Svinemørbrad
- Rens svinemørbrad for sener, og skær den ud i ca. 1 cm tykke skiver.skiverne gives et lille pres med hånden.Bland mel, salt og peber sammen i en tallerken.Vend bøfferne i blandingen, og steg dem i ca. 3-4 minutter på hver side.Når bøfferne er færdige, tages de op.
Mørbrad a la creme
- Vand og fløde kommes i panden, og koges op i 3 minutter, ved middelvarme.Tilsæt kød, løg, champignon og bacon.Det mørbrad a la creme nu stå og simre i 30 minutter.Server mørbrad a la creme sammen med ris, pasta eller rugbrød.Velbekomme.
Nutrition
Holdbarhed på mørbrad ala creme
Hvis du ikke får spist op, så kan denne ret sagtens holde sig på køl i 3 dage. Dog skal du huske at det er vigtigt at retten ikke står forlænge ude på bordet, da dette vil forkorte holdbarheden på champignon a la creme betragteligt. Så når du er færdig med at spise, så det med straks at få det på køl. Når du skal have din mørbradbøf a la creme genvarmer du blot i gryden ved middelvarme, eller i en mikrobølgeovn. Så smager mørbrad i flødesovs mindst ligeså godt som dagen før.
Kan denne opskrift på mørbrad a la creme komme i fryseren?
Ja du kan roligt fryse mørbrad ala creme, i fryseren vil det typisk kunne holde sig i ca. 2 mdr.
Dog skal du være opmærksom på at flødesovsen godt kan skille, dette er pga. fløden.
Men det har ingen betydning på smagen i mørbrad ala creme.
Når du skal opvarme mørbrad a la creme, skal det være helt optøet. Derefter varme du det blot op i en gryde, eller i en mikrobølgeovn.
Kan mørbradbøf a la creme laves dagen før?
Ja du kan roligt lave retten dagen før, faktisk syntes jeg den bliver meget bedre af det.