Mørbrad a la creme er virkelig en fantastisk ret. En simreret med mørbradbøffer, løg og champignon, så bliver det snart ikke bedre.
Mange har fået det til julefrokosterne, hvor man typisk får det sammen med et stykke rugbrød.
Men den gør sig virkelig også godt sammen med kogte ris eller frisk pasta.
Hvis du syntes at piskefløde 38%, har lidt for mange kalorier, så kan du sagtens bruge madlavningsfløde.
Denne opskrift på mørbrad er lavet til i alt 4 personer.
Mørbrad a la creme – Prøv også vores fantastisk opskrift på Risotto med svampe lige her.
Mørbrad a la creme
Lækker simreret med champignon, løg og bacon.
Ingredienser
Mørbrad ala creme
- 2 stk Løg i skiver
- 250 gram Champignon skæres i kvarte
- 200 Gram Bacon skåret i tern
- 1 stk Svinemørbrad
- 2 dl Vand
- 1 stk Grøntsagsbouillonterning
- 3 dl Piskefløde (38%)
Sådan gør du
- Sæt en pande på kogepladen, og skru op på middelvarme.Kom bacon på panden og steg det, og tag det op igen når det er færdig.Løg, og champignon steges gyldne og tages op.
Svinemørbrad
- Rens svinemørbrad for sener, og skær den ud i ca. 1 cm tykke skiver.skiverne gives et lille pres med hånden.Bland mel, salt og peber sammen i en tallerken.Vend bøfferne i blandingen, og steg dem i ca. 3-4 minutter på hver side.Når bøfferne er færdige, tages de op.
Mørbrad ala creme
- Vand og fløde kommes i panden, og koges op i 3 minutter, ved middelvarme.Tilsæt kød, løg, champignon og bacon.Det hele skal nu stå og simre i 30 minutter.Server mørbrad ala creme sammen med ris, pasta eller rugbrød.Velbekomme.
Næringsindhold
Kalorier: 510kcal (26%)Kulhydrater: 20g (7%)Protein: 19g (38%)Fedt: 40g (62%)Mættet fedt: 19g (119%)Flerumættet fedt: 8gEnkelumættet fedt: 10gKolesterol: 85mg (28%)Natrium: 1216mg (53%)Kalium: 226mg (6%)Fiber: 7g (29%)Sukker: 4g (4%)Vitamin A: 1103IU (22%)Vitamin C: 1mg (1%)Calcium: 109mg (11%)Iron: 1mg (6%)
Skriv et svar