Æggekage på panden - Opskrift på en sand klassiker indenfor danskeretter. Æggekagen er med bacon, tomater og purløg.
Her får den helt klassiske opskrift på en nem æggekage på pande. Helt klassisk med lækker sprødt bacon, cherry tomater og frisk plukket purløg. Virkelig lækkert til frokost og aftensmad, med et par skiver rugbrød med lidt smør.
Skal æggekage på pande udvides lidt, og skal den fylde lidt mere til aftensmaden. Kan du koge nogle nogle kartofler (ca. 500 gram), når kartoflerne er kogte skæres de i tern. Inden æggemassen steges, vendes de kogte kartofler forsigtig i massen. Steg nu æggekagen efter opskrift.
Denne æggekage på panden er til 4 personer
Æggekage
Ingredienser
Æggekage
- 8 stk Æg
- 2 dl Mælk
- 1 tsk Salt
- friskkværnet peber
- 2 tsk Maizena
- 20 gram Smør til stegning
Pynt til æggekagen
- 1 dl purløg (klippet fint)
- 125 gram Bacon i skiver (Stegt)
- 10 stk Cherry tomat
sådan gør du
Æggekage
- Kom æg, mælk, salt, friskkværnet peber i en passende skål.Pisk det hele godt sammen.Tilsæt Maizena og pisk det forsigtig ind i massen.
- Smelt smør ved max varme, og kom æggemassen på panden.Skru straks ned på svag varme, og skrab forsigtig med jævne mellemrum med en palet i massen.
- Når æggemassen begynder at stivne, kommes der låg på panden og æggekagen bages videre i ca. 10 minutter.
- Æggekage er færdig når den er fast på toppen.Velbekomme
Tips til opskrift
Ernæringsindhold
Holdbarhed på denne æggekage opskrift
Holdbarheden på æggekagen er 2 dage i køleskabet. Men personligt syntes jeg den er bedst på dagen den bliver lavet. Hvis der er noget i overskud, skal den dagen efter spises kold.
Æggekage egnen sig ikke til at blive frosset ned.
Kan æggekagen laves i ovn?
Ja du kan sagtens lave den i ovn.
Tænd ovnen på 175 grader i almindelig ovn. Kom æggemassen i en passende smurt ildfast fad (ca. 20x30 cm).
Når ovnen er varm, kommes æggemassen ind i ovnen, og æggekage bages i ca. 35 minutter.
Æggekage med grøntsager
Du kan sagtens komme en masse lækre grøntsager i æggekagen.
20 gram cheddarost (revet)
1 stk gulerod (revet)
2 tomater (skåret i skiver)
Smelt 20 gram smør ved max varme, og kom æggemassen på panden.
Fordel grøntsagerne ovenpå æggemassen.
Skru straks ned på svag varme, og skrab forsigtig med jævne mellemrum med en palet i massen.
Når æggemassen begynder at stivne, kommes der låg på panden og æggekagen bages videre i ca. 10 minutter. Æggekage med grøntsager er færdig når den er fast på toppen.
Kan du lide vores opskrift på æggekagen?
Hvis du har lavet denne ægge kage opskrift, så må du meget gerne tagge os. Vi elsker at se jeres færdige resultater af vores opskrifter.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Omelet opskrift - Sådan laver du den perfekte æggeomelet
Kogetid æg - Guide til blødkogt, smilende og hårdkogt æg
Scrambled eggs - Opskrift på røræg til morgenmad og brunch
Spaghetti vafler - Sådan laver du de lækre vafler af rester
Forårsruller - opskrift på lækre sprøde kinaruller
Skriv et svar