Lagkagebunde - her er en opskrift på de lækreste og nemmeste bunde til den ideelle lagkage. Denne opskrift giver tre bunde til din lagkage
Her får du en utrolig nem opskrift, på de lækreste luftige lagkagebunde. Vi stod herhjemme og skulle holde en fødselsdag, hvor vi ville lave en lagkage. Jeg var lidt rundt i forskellige butikker, for at finde nogle lækre bunder. Men da jeg ikke kunne finde nogle, så måtte jeg bare selv bage mine lagkagebunder. Jeg må bare sige efter jeg bagte dem førstegang, har jeg aldrig købt dem siden.
Det er yderst vigtigt, at når du pisker æg, sukker og vaniljesukker sammen, at det bliver ordentlig pisket sammen. Det skal piskes sammen til det er luftigt. Jo bedre det er pisket sammen, desto mere luftig og lækker bliver dine lagkagebunde. Herefter vender du de resterende ingredienser nænsomt sammen med æggesnapsen, så du ikke får bevare den luftige masse i dejen. Da jeg vendte dejen sammen, brugte jeg en dejskraber.
Med denne lagkagebunde opskrift, bager du først en kage. Når kagen så er helt afkølet, deles den op i 3 lige store dele.
Lagkagebunde - lækre luftige med vanilje
Ingredienser
Lagkagebunde
- 4 stk Æg
- 150 gram Sukker
- 2 tsk Vaniljesukker
- 125 gram Hvedemel
- 25 gram Kartoffelmel
- 1 tsk Bagepulver
sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål, og pisk det sammen til en luftig æggesnaps.
- Kom hvedemel, kartoffelmel og bagepulver igennem en sigte, og vend det nænsomt sammen med den luftige æggesnaps.Kom bagepapir i bunden af en springform (22 cm), og smør springformens sider.
- Kom dejen ned i springformen, og bag den i ca. 25 minutter.Test om lagkagebunde er færdig med en kødnål eller en strikkepind.Lagkagebunde skal nu køle helt af inden du tager den ud af springformen.
- Når bunden er kølet helt af, deles den 3 lige tykke lagkagebunde.Velbekomme.
Tips til opskrift
Ernæringsindhold
Holdbarhed på lagkagebunde opskrift
Du kan sagtens bage dine lagkage bunde dagen før. Når bunderne er helt afkølet, kommer du dem blot i en passende plastikpose. Her vil de sagtens kunne holde sig i 2 dage, og stadig bevare deres lækre konsistens. Ønsker du at opbevare dem i længere tid, kan jeg anbefale at du fryser dem ned. Her vil dine lagkagebunde kunne holde sig i ca. 3 mdr.
Lagkagebund med kakao
Ønsker du at bage lagkagebund med kakao, kan du sagtens gøre dette med denne opskrift. Tilsæt blot 3 spsk. kakao til denne opskrift. Jeg vil sigte det sammen med mel, så er du sikker på at der ingen klumper kommer i dine lagkagebunde.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Gulerodslagkage - Gulerodskage med hjemmelavet ostecreme
Guldlagkage - Nem opskrift på den lækreste guldkage
Daim islagkage - Opskrift på lækker islagkage med mandelbund
Bedstefars skæg opskrift - kagebund med syltetøj og marengs
Skriv et svar