Daim islagkage med mandelbund - Prøv denne velsmagende islagkage. Et lækkert lag af flødeis og en knasende bund med daim. Madgryden.dk
Daim islagkage er særdeles populær islagkage, som næsten alle godt kan lide. Denne daim is består af en fantastisk marengsmandelbund, og en helt uimodståelig lækker flødeis med daim stykker.
Det gode ved denne daim is, er at du kan lave den op til 2 mdr. før den skal bruges. Derfor er daim islagkagen helt ideelt til både hyggen derhjemme, og de større festligheder.
Herhjemme kan vi sagtens finde på at lave den i ugens løb, blot for at have den til hygge fredag aften til f.eks Disney sjov.
Denne opskrift på daim islagkage er til 8 personer.
Prøv vores lækre opskrift på hjemmelavede jordbæris.
Daim islagkage med mandelbund
Ingredienser
Bunden
- 3 stk Pasteuriseret æggehvide
- 150 gram Sukker
- 150 gram Usmuttede mandler
Daim Is
- 6 stk Pasteuriseret æggeblommer
- 0,8 dl Sukker
- 5 dl Piskefløde
- 120 gram Daim
sådan gør du
Bunden
- Pisk æggehviderne i en skål, og tilsæt sukker lidt efter lidt. Ikke for meget sukker af gangen. Når æggehviderne og sukker er blevet til en stivmasse er det færdigt.
- Mandlerne blendes, og vendes i den stivemasse.Hæld dejen over i en springform, med bagepapir
- Et lille tip ville være at du lige gør bagepapiret vådt inden, og vrider det. nu er det meget nemmere at ligge bagepapiret i springformen.Bag bunden i ca. 45 minutter på midterste ovnribbe ved 170 grader.Når bunden er bagt, sættes den til afkøling i formen.
Daim is
- Pisk æggeblommerne og sukker sammen i en skål, til det bliver til en æggesnaps.Pisk fløden i en anden skål, til det bliver til en tyk flødeskum.
- Vend æggesnapse og flødeskum let med en dejskraber.Hak din daim groft og kom dem ned i din crememasse.
Opbygning af daim islagkage
- Når bunden er kold, hældes crememassen henover bunden.Daim islagkagen sættes nu i fryseren i minimum 2 timer.Kagen kan efter de 2 timer pyntes med daim og evt. flødeskum.Velbekomme.
Tips til opskrift
Ernæringsindhold
Kan man bruge andet end mandler ??
Ønsker du at bruge andet end mandler i daim islagkagen ? Så kan du sagtens bruge f. eks hasselnødder.
Fremgangsmåden er ens, om du bruger den ene eller den anden slags nødder.
Brug evt. bær til din daim islagkage
Skal du gøre din islagkage lidt ekstra fin, kan du pynte din hjemmelavet islagkage med lidt årstidens bær.
Ideer til portionsanretning af islagkagen
Prøv også at portionsanret denne hjemmelavet daim islagkage, det gør du ved at bruge at fylde komme bunden ned i muffins formene. Bag dem i almindelig ovn ved 170 grader, og lad bunderne køle helt af.
Kom isen ned på de helt afkølet bunder. Frys dem ned i muffins formene i mindst 2 timer.
Pynt dem evt. med lidt flødeskum og friske bær ovenpå.
Islagkagen stammer oprindeligt fra Sverige
Vidste du at daim faktisk er en ret gammel opfindelse. Vi skal helt tilbage til år 1953, hvor den blev lanceret for førstegang i Sverige. Dog blev den ikke stavet på samme måde som vi gør det i dag. Dengang stavede man daim, med j i stedet for i altså dajm. Daim chokoladen kom til Danmark i 1971.
Man ved desværre ikke hvornår daim islagkagen blev opfundet. Men har du nogle oplysninger omkring daim islagkagen eller andet, så skriv det endelig i kommentarfeltet.
Elly Wibom
Har du ikke glemt at komme mandlerne i.?
Der er ingen steder i opskriften, hvor du nævner, hvornår mandlerne skal bruges!!,
Mvh
Sofus Madsen
Hej Elly
Det har du da helt ret i.
Jeg har hermed skrevet det ind opskriften.
1000 tak for at du lige skrev det.
Rigtig god dag til dig.
Mvh.
Sofus Madsen