• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Madgryden.dk
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
menu icon
go to homepage
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Om os
×
Forside » Opskrifter » Desserter » Daim islagkage - Opskrift på lækker islagkage med mandelbund

Daim islagkage - Opskrift på lækker islagkage med mandelbund

Af Sofus Madsen 2 kommentarer

daim islagkage

Oversigt

Toggle
  • Daim islagkage - Opskrift på en fantastisk islagkage med mandelbund. Det kræver kun 7 ingredienser at lave denne nemme daim is.
  • Daim islagkage
  • Kan man bruge andet end mandler ??
  • Brug evt. bær til din daim islagkage
  • Ideer til portionsanretning af islagkagen
  • Islagkagen stammer oprindeligt fra Sverige

Daim islagkage - Opskrift på en fantastisk islagkage med mandelbund. Det kræver kun 7 ingredienser at lave denne nemme daim is.

Daim islagkage er særdeles populær islagkage, som næsten alle godt kan lide. Denne daim is består af en fantastisk marengsmandelbund, og en helt uimodståelig lækker flødeis med daim stykker.

Det gode ved denne daim is, er at du kan lave den op til 2 mdr. før den skal bruges. Derfor er daim islagkage helt ideelt til både hyggen derhjemme, og de større festligheder.

Herhjemme kan vi sagtens finde på at lave den i ugens løb, blot for at have den til hygge fredag aften til f.eks Disney sjov.

Denne opskrift på daim islagkage er til 8 personer.

daim islagkage

Daim islagkage

Sofus Madsen
Daim islagkage - Opskrift på en fantastisk islagkage med mandelbund. Det kræver kun 7 ingredienser at lave denne nemme daim is.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin opskrift
Forb. tid 2 timer t
Tilb. tid 45 minutter min
0 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Ret Dessert
Køkken dansk
Antal 8 Personer
Kalorier 505 kcal

Ingredienser
  

Bunden

  • 3 stk Pasteuriseret æggehvide
  • 150 gram Sukker
  • 150 gram Usmuttede mandler

Daim Is

  • 6 stk Pasteuriseret æggeblommer
  • 0,8 dl Sukker
  • 5 dl Piskefløde
  • 120 gram Daim

sådan gør du
 

Bunden

  • Pisk æggehviderne i en skål, og tilsæt sukker lidt efter lidt.
    Ikke for meget sukker af gangen.
    Når æggehviderne og sukker er blevet til en stivmasse er det færdigt.
  • Mandlerne blendes, og vendes i den stivemasse.
    Hæld dejen over i en springform, med bagepapir
  • Et lille tip ville være at du lige gør bagepapiret vådt inden, og vrider det. nu er det meget nemmere at ligge bagepapiret i springformen.
  • Bag bunden i ca. 45 minutter på midterste ovnribbe ved 170 grader.
    Når bunden er bagt, sættes den til afkøling i formen.

Daim is

  • Pisk æggeblommerne og sukker sammen i en skål, til det bliver til en æggesnaps.
    Pisk fløden i en anden skål, til det bliver til en tyk flødeskum.
  • Vend æggesnapse og flødeskum let med en dejskraber.
    Hak din daim groft og kom dem ned i din crememasse.

Opbygning af daim islagkage

  • Når bunden er kold, hældes crememassen henover bunden.
    Daim islagkagen sættes nu i fryseren i minimum 2 timer.
  • Kagen kan efter de 2 timer pyntes med daim og evt. flødeskum.
    Velbekomme.
    daim islagkage

Tips til opskrift

Hvis daim islagkage skal være i fryseren over længere tid, anbefaler jeg at du tager den op ca. 30 minutter før du ønsker at servere den.

Ernæringsindhold

Kalorier: 505kcalKulhydrater: 45gProtein: 7gFedt: 35gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 0.004gKolesterol: 81mgNatrium: 47mgKalium: 227mgFiber: 2gSukker: 41gVitamin A: 948IUVitamin C: 1mgCalcium: 115mgIron: 1mg
Søgeord daim is, daim islagkage
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Kan man bruge andet end mandler ??

Ønsker du at bruge andet end mandler i daim islagkagen ? Så kan du sagtens bruge f. eks hasselnødder.
Fremgangsmåden er ens, om du bruger den ene eller den anden slags nødder.

Brug evt. bær til din daim islagkage

Skal du gøre din islagkage lidt ekstra fin, kan du pynte din hjemmelavet islagkage med lidt årstidens bær.

Ideer til portionsanretning af islagkagen

Prøv også at portionsanret denne hjemmelavet daim islagkage, det gør du ved at bruge at fylde komme bunden ned i muffins formene. Bag dem i almindelig ovn ved 170 grader, og lad bunderne køle helt af.
Kom isen ned på de helt afkølet bunder. Frys dem ned i muffins formene i mindst 2 timer.
Pynt dem evt. med lidt flødeskum og friske bær ovenpå.

Islagkagen stammer oprindeligt fra Sverige

Vidste du at daim faktisk er en ret gammel opfindelse. Vi skal helt tilbage til år 1953, hvor den blev lanceret for førstegang i Sverige. Dog blev den ikke stavet på samme måde som vi gør det i dag. Dengang stavede man daim, med j i stedet for i altså dajm. Daim chokoladen kom til Danmark i 1971.
Man ved desværre ikke hvornår daim islagkagen blev opfundet. Men har du nogle oplysninger omkring daim islagkage eller andet, så skriv det endelig i kommentarfeltet.

Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Fløderand - Den bedste opskrift på en klassisk dessert
Jordbæris opskrift - lækker hjemmelavet is med jordbær
Stracciatella is - Italiensk vaniljeis med chokoladestykker
Is i sneen - Opskrift på nem og lækker hjemmelavet is i sne
Hjemmelavede mælkesnitter - Nem opskrift på 12 stk. snitter

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Flere opskrifter i samme kategori

  • æblegrød
    Æblegrød - Opskrift på frugtgrød med æbler og vanilje
  • vaniljeis
    Vaniljeis - Opskrift på den bedste cremede is med vanilje
  • mannabudding
    Mannabudding - Nem opskrift på en klassisk mannebudding
  • hindbærcoulis - hindbærsovs
    Hindbærcoulis - Opskrift på nem hindbærsovs

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Elly Wibom

    november 28, 2022 at 7:45 pm

    Har du ikke glemt at komme mandlerne i.?
    Der er ingen steder i opskriften, hvor du nævner, hvornår mandlerne skal bruges!!,
    Mvh

    Svar
    • Sofus Madsen

      november 28, 2022 at 8:47 pm

      Hej Elly
      Det har du da helt ret i.
      Jeg har hermed skrevet det ind opskriften.
      1000 tak for at du lige skrev det.
      Rigtig god dag til dig.
      Mvh.
      Sofus Madsen

      Svar
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan Tekst og Node. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2025 Madgryden.dk

Bedøm denne opskrift

Your vote:




Fortæl os, hvad du syntes om denne opskrift:

Dette fungerede præcis som skrevet, tak!
Min familie elskede dette!
Tak fordi du deler denne opskrift

Eller skriv med dine egne ord:

A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.