Daim islagkage med mandelbund

Madgryden.dk » Opskrifter » Desserter » Daim islagkage med mandelbund
daim islagkage med mandelbund
Daim islagkage – Opskrift på lækker islagkage med mandelbund

Daim islagkage – Opskrift på lækker islagkage med mandelbund

Daim islagkage er særdeles populær islagkage, som næsten alle godt kan lide. Denne daim is består af en fantastisk marengsmandelbund, og en helt uimodståelig lækker flødeis med daim stykker. Det gode ved denne daim is, er at du kan lave den op til 2 mdr. før den skal bruges. Derfor er daim islagkagen helt ideelt til både hyggen derhjemme, og de større festligheder. Herhjemme kan vi sagtens finde på at lave den i ugens løb, blot for at have den til hygge fredag aften til f.eks Disney sjov.

Denne opskrift på daim islagkage er til 8 personer.

Prøv vores lækre opskrift på hjemmelavede jordbæris.

daim islagkage

Daim islagkage med mandelbund

Sofus Madsen
Islagkage med lækkert hjemmelavet vaniljeis, med knasende daim. MUMS
5 fra 2 stemmer
Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 45 minutter
0 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Dessert
Køkken dansk
Antal 8 Personer
Kalorier 505 kcal

Ingredienser
  

Daim Is

Sådan gør du
 

Bunden

  • Pisk æggehviderne i en skål, og tilsæt sukker lidt efter lidt.
    Ikke for meget sukker af gangen.
    Når æggehviderne og sukker er blevet til en stivmasse er det færdigt.
    Mandlerne blendes, og vendes i den stivemasse.
    Hæld dejen over i en springform, med bagepapir.
    Et lille tip ville være at du lige gør bagepapiret vådt inden, og vrider det. nu er det meget nemmere at ligge bagepapiret i springformen.
    Bag bunden i ca. 45 minutter på midterste ovnribbe ved 170 grader.
    Når bunden er bagt, sættes den til afkøling i formen.

Daim is

  • Pisk æggeblommerne og sukker sammen i en skål, til det bliver til en æggesnaps.
    Pisk fløden i en anden skål, til det bliver til en tyk flødeskum.
    Vend æggesnapse og flødeskum let med en dejskraber.
    Hak din daim groft og kom dem ned i din crememasse.
    Når bunden er kold, hældes crememassen henover bunden.
    Daim islagkagen sættes nu i fryseren i minimum 2 timer.
    Kagen kan efter de 2 timer pyntes med daim og evt. flødeskum.
    Hvis i daim lagkagen skal være i fryseren over længere tid, anbefaler jeg at du tager den op ca. 30 minutter før du ønsker at servere den.
    Velbekomme.
    daim islagkage

Nutrition

Kalorier: 505kcalKulhydrater: 45gProtein: 7gFedt: 35gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 0.004gKolesterol: 81mgNatrium: 47mgKalium: 227mgFiber: 2gSukker: 41gVitamin A: 948IUVitamin C: 1mgCalcium: 115mgIron: 1mg
Søgeord daim islagkage
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Tips til daim islagkage

Ønsker du at bruge andet end mandler i daim islagkagen ? Så kan du sagtens bruge f. eks hasselnødder.
Fremgangsmåden er ens, om du bruger den ene eller den anden slags nødder.

Skal du gøre din daim islagkage lidt ekstra fin, kan du pynte din hjemmelavet islagkage med lidt årstidens bær.

Prøv også at portionsanret denne hjemmelavet daim islagkage, det gør du ved at bruge at fylde komme bunden ned i muffins formene. Bag dem i almindelig ovn ved 170 grader, og lad bunderne køle helt af.
Kom isen ned på de helt afkølet bunder. Frys dem ned i muffins formene i mindst 2 timer.
Pynt dem evt. med lidt flødeskum og friske bær ovenpå.

Vidste du at daim faktisk er en ret gammel opfindelse. Vi skal helt tilbage til år 1953, hvor den blev lanceret for førstegang i Sverige. Dog blev den ikke stavet på samme måde som vi gør det i dag. Dengang stavede man daim, med j i stedet for i altså dajm. Daim chokoladen kom til Danmark i 1971.
Man ved desværre ikke hvornår daim islagkagen blev opfundet. Men har du nogle oplysninger omkring daim islagkagen eller andet, så skriv det endelig i kommentarfeltet.

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skjul kommentar

Har du ikke glemt at komme mandlerne i.?
Der er ingen steder i opskriften, hvor du nævner, hvornår mandlerne skal bruges!!,
Mvh

Hej Elly
Det har du da helt ret i.
Jeg har hermed skrevet det ind opskriften.
1000 tak for at du lige skrev det.
Rigtig god dag til dig.
Mvh.
Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner