Kanelkage – Opskrift på en lækker, svampet kage med kanel og en fantastisk chokoladeglasur som topping. Opskriften er uden æg.
Kanelkage med kærnemælk er en sand klassiker, som er en kage jeg virkelig holder meget af. Heldigvis elsker mine børn og konen, den ligeså meget som jeg gør. Derfor står den ofte på kagebordet, når vi skal holde fødselsdage.
Kage uden æg er virkelig nem at lave, og så tager den ikke langtid lige at lave. Denne kanelkage uden æg blev virkelig god, og man kan overhovedet ikke smage at der ikke er æg i den.
Opskriften giver en kanelkage uden æg på 23x33 cm.
Kanelkage
Ingredienser
Kanelkage uden æg
- 150 gram Smør
- 400 gram Sukker
- 425 gram Hvedemel
- 4 tsk Stødt kanel
- 4 tsk Natron
- 5 dl Kærnemælk
Chokoladeglasur
- 50 gram Smør
- 250 gram Flormelis
- 2 tsk Vaniljesukker
- 1 spsk Kakao
- 3 spsk Lunkent vand
sådan gør du
Kanelkage uden æg
- Pisk smør og sukker sammen.Mælken piskes i.
- De øvrige ingredienser tilsættes og det røres godt sammen.
- Dejen kommes i en bradepande (23x33cm).Bag kanelkage ved 200 grader i ca. 30 minutter
Chokoladeglasur
- Ingredienserne til glasuren røres sammen i en gryde. Chokoladeglasuren smøres ud, når kanelkage uden æg næsten er afkølet.Velbekom.
Ernæringsindhold
Kan denne kage uden æg fryses ?
Ja du sagtens fryse denne kanelkage opskrift. Tag den blot op ca. 1 time før du skal bruge den, og tø den op ved stuetemperatur.
Kan jeg bage kagen dagen før ?
Du kan sagtens bage kanelkage med kærnemælk dagen før. Denne kage bliver faktisk rigtig god af at stå lidt, da den rigtig kan stå og sætte sig. Derfor er den også særdeles god , hvis du skal bruge den til et større arrangement.
Jeg vil gerne lave kanelkage uden æg med en kaffeglasur stedet for chokoladeglasur...
Det er der ingen problemer ved, du tilføjer blot kaffe i stedet for vandet.
Så nemt er det, og det smager virkelig også lækkert.
Du kan også lave halvdelen med kaffeglasur og den anden del med chokoladeglasur.
Så er det 2 fluer i et smæk.
Vidste du?
At en kanelkage er en dansk opfindelse? faktisk stammer kagen fra Ringkøbing. Mange forveksler brunsviger og kanelkager. Hvilket er ret sjovt, da de faktisk ikke rigtig har noget med hinanden at gøre.
De indeholder ikke rigtig de samme ingredienser, og ligner slet ikke hinanden.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Alletiders mumse chokoladekage med chokoladeglasur
Søren ryges kringle - opskrift på den bedste hjemmebagte kringle
Den du ved nok - Opskrift på nem chokolade drømmekage
Citronkage - opskrift på svampet skærekage med citronglasur
Citronmåne - Danmarks bedste opskrift på citronkage
Skriv et svar