Kalkungryde

Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter » Kalkungryde

Kalkungryde – Opskrift på nem og lækker kalkun gryderet

Kalkungryde er en sand klassiker, og er en meget nem og lækker ret der er lige at gå til. Gryderetten indeholder bacon, løg, squash, porrer, og selvfølgelig et stykke kalkunbryst.

Herhjemme bliver jeg jævnligt spurgt, om vi ikke snart skal have den der kalkun gryderet. Så i dag hvor vi har lidt travlt, den mellemste skal til svømning, og den ældste skal til badminton. Så var det vidst tid til at prøve at lave kalkun gryderet igen, og hvor er det bare en sikker vinder hver gang.

Server den lækre kalkungryde med kogte ris, nemt og lækkert til de travle hverdage. Skulle du være så heldig at have noget i overskud, så kan du sagtens fryse retten ned.

Denne kalkun opskrift er til 4 personer.

Prøv også vores lækre opskrift på Mørbradgryde

kalkungryde

Kalkungryde

Sofus Madsen
Kalkungryde er en sand klassiker, og er en meget nem og lækker kalkun gryderet der er lige at gå til.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
0 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret aftensmad
Køkken dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 328 kcal

Ingredienser
  

Kalkungryde

Sådan gør du
 

  • Steg bacon i en gryde, og læg dem over i en skål – Lad endelig fedtet fra bacon blive i panden.
    Kom løg, og hvidløg i gryden, og steg dem til de bliver gyldne.
    Kom kalkun i tern og det revet squash ned til løg og hvidløg, og svits det godt af.
    De resterende ingredienser kommes ved, Retten skal nu stå og simre i 20 minutter.
    Server kalkungryde sammen med kogte ris.
    Velbekomme.
    kalkungryde

Noter

Server den lækre kalkungryde med kogte ris, nemt og lækkert til de travle hverdage. Skulle du være så heldig at have noget i overskud, så kan du sagtens fryse retten ned.

Nutrition

Kalorier: 328kcalKulhydrater: 14gProtein: 44gFedt: 11gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 2gKolesterol: 78mgNatrium: 728mgKalium: 262mgFiber: 5gSukker: 2gVitamin A: 161IUVitamin C: 14mgCalcium: 53mgIron: 1mg
Søgeord kalkungryde
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Holdbarhed på kalkungryde

Denne kalkun opskrift kan holde sig i 3 dage, hvis du sætter den ind i køleskabet. Ønskes du at gemme kalkun gryderet længere, kan du komme den i fryseren. Denne kalkungryde opskrift kan holde sig i 3 mdr. i fryseren.

Fact omkring kalkun

Kalkun er en fasanfugl, og er derfor ligesom fasanen som vi kender herhjemme meget fedtfattig. Kalkunkød er ret mild i smagen, og tager imod krydderier så det går op i højere smagsoplevelse. En kalkun hane kan komme helt op og veje 20 kg, hvor hønen max kan nå de 10 kg. Kalkunerne stammer oprindeligt fra USA, Mexico og Canada, hvor den lever ude i den frie natur. Herhjemme i Danmark lever kalkunen kun på kalkunfarme.


Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner