• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til sekundær sidebar
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om os
  • Privatlivspolitik
menu icon
go to homepage
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om os
  • Privatlivspolitik
search icon
Homepage link
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om os
  • Privatlivspolitik
×
  • mannagrød
    Mannagrød
  • spaghetti bolognese
    Spaghetti bolognese
  • lagkagebunde
    Lagkagebunde
  • broccoligratin med bacon
    Broccoligratin med bacon
  • squashkage
    Squashkage
  • Fyldte kartofler
    Fyldte kartofler
  • æggekage
    Æggekage
  • råcreme til frugtsalat
    Råcreme
  • æblemarmelade
    Æblemarmelade
  • brombærmuffins
    Brombærmuffins
  • kartoffelmos med gulerødder
    Kartoffelmos med gulerødder
  • cevapcici opskrift
    Cevapcici
Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter

Mørbradgryde

Af Sofus Madsen Skriv kommentar

Oversigt over opskrift

  1. Mørbradgryde - Bedste opskrift på gryderet med bacon og pølser
  2. Mørbradgryde de luxe
  3. Ingredienser  1x2x3x
  4. Mørbradgryde
  5. Sådan gør du 
  6. Bacon og løg
  7. Mørbrad og ingredienserne tilsættes
  8. Ernæringsindhold
  9. Holdbarhed på mørbradgryde med bacon
  10. Kan det komme i fryseren?
  11. Svinemørbrad eller oksemørbrad??
  12. Lav den dagen før
Madgryden.dk » Opskrifter » Hovedretter
Mørbradgryde - Bedste opskrift på gryderet med bacon og pølser
Mørbradgryde - Bedste opskrift på gryderet med bacon og pølser

Mørbradgryde - Bedste opskrift på gryderet med bacon og pølser

Mørbradgryde er en rigtig klassisk familieret, som efter min mening smager himmelsk. Hvilket nok også er grunden til at gryderetten, ligger blandt de mest populære gryderetter/simreretter i Danmark.
Hvad er bedre end en blanding af mørbrad, bacon, pølser og champignon, som bare står og simrer i fløde, mælk og tomatpure, det er simpelthen guf!
Gryderetten er utrolig nem at lave, og serveres enten med kartoffelmos eller kogte ris.
Gryderetten er perfekt både til aftensmad, og hvis du får mange gæster.
Denne opskrift på mørbradgryde er lavet til 4 personer.

Prøv også vores opskrift på Kylling i paprikasauce her.

mørbradgryde

Mørbradgryde de luxe

Sofus Madsen
Bedste opskrift på gryderet med bacon og pølser
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
0 minutter min
Samlet tid 1 time t
Ret Hovedret
Køkken dansk
Antal 4 personer
Kalorier 681 kcal

Ingredienser
  

Mørbradgryde

  • 2 stk Groft hakket løg
  • 200 gram Bacon skåret i tern
  • 20 gram Smør
  • 700 gram Svinemørbrad
  • 1 spsk Paprika
  • salt
  • Friskkværnet peber
  • 60 gram tomatpure
  • 400 gram Hakkede tomater
  • 1 dl Piskefløde (38%)
  • 1,5 dl Mælk
  • 1,5 tsk Grøntsagsbouillon pulver
  • 200 gram Cocktailpølser

Sådan gør du
 

Bacon og løg

  • Tænd kogepladen på middelvarme.
    Kom bacon ned i en sauterpande eller en gryde, og steg det i et par minutter.
    Løgene hakkes groft, kom dem sammen med baconen.
    Løgene svitses sammen med bacon i 5-7 minutter.
    Kom bacon og løg kommes over i en skål.

Mørbrad og ingredienserne tilsættes

  • Skær mørbrad sener af ,og skær mørbraden ud i grove tern.
    Kom smør på panden, og svits kødet af.
    Alle krydderierne samt tomatpure tilsættes , og det hele vendes godt sammen.
    Tilsæt de resterende ingredienser, undtagen pølser.
    Rør det hele godt rundt.
    Det hele skal nu står og simre med låg, i 45 minutter ved svag varme.
  • Mørbradgryde
  • Tilsæt pølser.
    Det hele skal nu stå og simre med låg, i 15 minutter ved svag varme.
    Server mørbradgryden varmt sammen med kartoffelmos eller ris.
    Velbekomme.

Ernæringsindhold

Kalorier: 681kcalKulhydrater: 26gProtein: 59gFedt: 38gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 8gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 0.2gKolesterol: 156mgNatrium: 1227mgKalium: 1273mgFiber: 7gSukker: 8gVitamin A: 1867IUVitamin C: 30mgCalcium: 174mgIron: 4mg
Søgeord mørbradgryde
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse

Holdbarhed på mørbradgryde med bacon

Skulle du være så heldig at der ikke bliver spist op, så denne ret sagtens holde sig i 3 dage på køl.
Det er meget vigtigt at retten ikke står forlænge ude på bordet, da dette vil forkorte holdbarheden betragteligt. Når du er færdig med at spise, skal det straks på køl.
Når du skal have din mørbradgryde med kartoffelmos, genvarmer du blot din gryderet i gryden ved middelvarme, eller i mikrobølgeovnen. Så smager den mindst ligeså godt, som den dag du fik det.

Kan det komme i fryseren?

Du kan roligt fryse denne klassisk mørbradgryde ned, den kan sagtens holde til 2 måneder i fryseren.
Når det skal bruges optøes det inden tilberedning, og varmes op på kogeplade eller microovn.

Svinemørbrad eller oksemørbrad??

Du kan sagtens bruge begge dele til denne mørbradgryde med kartoffelmos. Jeg syntes begge dele, smager helt fantastisk og giver denne ret hvert sit til denne lækre ret.

Lav den dagen før

Skal du holde fest, så er der intet i vejen for at du kan lave den dagen før. Faktisk får din gryderet bare endnu mere smag, ved at stå til dagen efter. Så kan du med ro og mag hygge dig med dine gæster, og lave kartoffelmosen til.

Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Flere opskrifter i samme kategori

  • kyllingefrikadeller
    kyllingefrikadeller
  • Grydestegt fasan - opskrift på stegt fasan med bacon
    Grydestegt fasan
  • krikand opskrift
    Grydestegt krikand - opskrift på stegt krikand med bacon
  • ørred opskrift
    Ørred i ovn

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Sekundær Sidebar

Footer

Madgryden.dk

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Copyright © 2023 Madgryden.dk