Mørbradgryde er en rigtig klassisk familieret, som efter min mening smager himmelsk. Hvilket nok også er grunden til at gryderetten, ligger blandt de mest populære gryderetter/simreretter i Danmark.
Hvad er bedre end en blanding af mørbrad, bacon, pølser og champignon, som bare står og simrer i fløde, mælk og tomatpure, det er guf!
Gryderetten er utrolig nem at lave, og serveres enten med kartoffelmos eller kogte ris.
Gryderetten er perfekt som både aftensmad, og hvis du får mange gæster.
Denne opskrift på mørbradgryde er lavet til 4 personer.
Prøv også vores opskrift på Kylling i paprikasauce her.
Mørbradgryde med bacon og pølser
Ingredienser
- 2 stk Groft hakket løg
- 200 gram Bacon skåret i tern
- 20 gram Smør
- 700 gram Svinemørbrad
- 1 spsk Paprika
- salt
- Friskkværnet peber
- 60 gram tomatpure
- 400 gram Hakkede tomater
- 1 dl Piskefløde (38%)
- 1,5 dl Mælk
- 1,5 tsk Grøntsagsbouillon pulver
- 200 gram Cocktailpølser
Sådan gør du
Bacon og løg
- Tænd kogepladen på middelvarme.Kom bacon ned i en sauterpande eller en gryde, og steg det i et par minutter.Løgene hakkes groft, kom dem sammen med baconen. Løgene svitses sammen med bacon i 5-7 minutter.Kom bacon og løg kommes over i en skål.
Mørbrad og ingredienserne tilsættes
- Skær mørbrad sener af ,og skær mørbraden ud i grove tern.Kom smør på panden, og svits kødet af.Alle krydderierne samt tomatpure tilsættes , og det hele vendes godt sammen.Tilsæt de resterende ingredienser, undtagen pølser.Rør det hele godt rundt.Det hele skal nu står og simre med låg, i 45 minutter ved svag varme.
- Mørbradgryde
- Tilsæt pølser.Det hele skal nu stå og simre med låg, i 15 minutter ved svag varme.Server mørbradgryden varmt sammen med kartoffelmos eller ris.Velbekomme.
Skriv et svar