Mørbradgryde opskrift på en klassisk familieret. Hvad er bedre end en blanding af mørbrad, bacon, pølser og champignon.
Mørbradgryde er en rigtig klassisk familieret, som efter min mening smager himmelsk. Hvilket nok også er grunden til at gryderetten, ligger blandt de mest populære gryderetter/simreretter i Danmark.
Hvad er bedre end en blanding af mørbrad, bacon, pølser og champignon, som bare står og simrer i fløde, mælk og tomatpure, det er simpelthen guf!
Gryderetten er utrolig nem at lave, og serveres enten med kartoffelmos eller kogte ris.
Gryderetten er perfekt både til aftensmad, og hvis du får mange gæster.
Denne opskrift på mørbradgryde er lavet til 4 personer.
Prøv også vores opskrift på Kylling i paprikasauce her.
Mørbradgryde med bacon pølser
Ingredienser
Mørbradgryde
- 2 stk Groft hakket løg
- 200 gram Bacon skåret i tern
- 20 gram Smør
- 700 gram Svinemørbrad
- 1 spsk Paprika
- salt
- Friskkværnet peber
- 60 gram tomatpure
- 400 gram Hakkede tomater
- 1 dl Piskefløde (38%)
- 1,5 dl Mælk
- 1,5 tsk Grøntsagsbouillon pulver
- 200 gram Cocktailpølser
sådan gør du
Bacon og løg
- Tænd kogepladen på middelvarme.Kom bacon ned i en sauterpande eller en gryde, og steg det i et par minutter.Løgene hakkes groft, kom dem sammen med baconen. Løgene svitses sammen med bacon i 5-7 minutter.Kom bacon og løg kommes over i en skål.
Mørbrad og ingredienserne tilsættes
- Skær mørbrad sener af ,og skær mørbraden ud i grove tern.Kom smør på panden, og svits kødet af.Alle krydderierne samt tomatpure tilsættes , og det hele vendes godt sammen.Tilsæt de resterende ingredienser, undtagen pølser.Rør det hele godt rundt.Det hele skal nu står og simre med låg, i 45 minutter ved svag varme.
- Mørbradgryde
- Tilsæt pølser.Det hele skal nu stå og simre med låg, i 15 minutter ved svag varme.Server mørbradgryden varmt sammen med kartoffelmos eller ris.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Holdbarhed på mørbradgryde med bacon
Skulle du være så heldig at der ikke bliver spist op, så denne ret sagtens holde sig i 3 dage på køl.
Det er meget vigtigt at retten ikke står forlænge ude på bordet, da dette vil forkorte holdbarheden betragteligt. Når du er færdig med at spise, skal det straks på køl.
Når du skal have din mørbradgryde med kartoffelmos, genvarmer du blot din gryderet i gryden ved middelvarme, eller i mikrobølgeovnen. Så smager den mindst ligeså godt, som den dag du fik det.
Kan det komme i fryseren?
Du kan roligt fryse denne klassisk mørbradgryde ned, den kan sagtens holde til 2 måneder i fryseren.
Når det skal bruges optøes det inden tilberedning, og varmes op på kogeplade eller microovn.
Svinemørbrad eller oksemørbrad??
Du kan sagtens bruge begge dele til denne mørbradgryde med kartoffelmos. Jeg syntes begge dele, smager helt fantastisk og giver denne ret hvert sit til denne lækre ret.
Lav den dagen før
Skal du holde fest, så er der intet i vejen for at du kan lave den dagen før. Faktisk får din gryderet bare endnu mere smag, ved at stå til dagen efter. Så kan du med ro og mag hygge dig med dine gæster, og lave kartoffelmosen til.
Skriv et svar