Jordbærkage i bradepande, perfekt til store sammenkomster. Denne lækre kage kombinerer en mazarinbund med chokolade, creme og friske jordbær.
Prøv denne fantastiske opskrift på jordbærkage, som bages i en stor bradepande og er til mange gæster.
Denne kage har en skøn mazarinbund, som der smørres med et lag af smeltet mørk chokolade. På toppen kommes et tykt lag af hjemmelavet mascarpone creme, og som kronen på værket, friske jordbær halveret og fordelt smukt ovenpå.
Det er den ideelle kage til store sammenkomster og kan nemt forberedes dagen i forvejen. For den bedste friskhed, tilføj jordbærrene 1-2 timer før serveringen.
Denne opskrift på jordbærkage er til ca. 25 personer.
Jordbærkage i bradepande
Ingredienser
Mazarinbund
- 170 gram Hvedemel
- 10 gram Vaniljesukker
- 500 gram Sukker
- 500 gram Blødt smør (stuetemperatur)
- 300 gram Revet marcipan
- 10 stk Æg
Smeltet chokolade
- 300 gram Mørk chokolade 70%
Creme
- 5 dl Piskefløde (38%)
- 50 gram Flormelis
- 1 tsk Vaniljesukker
- 400 gram Flødeost Mascarpone
Diverse
- 1000 gram Jordbær
sådan gør du
Mazarinbund
- Kom hvedemel, vaniljesukker og sukker i en skål, og rør det godt sammen. Tilsæt æg og rør det godt sammen.Tilsæt blødt smør, og rør det godt sammen.Revet marcipan og æg tilsættes.Dejen æltes godt og samles, og kommes over på en tallerken med husholdningsfilm over.Dejen sættes nu til hvile i ca. 30 minutter.
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.Dejen Rulles ud, og kommes ned i en bradepande med bagepapir som er ca. 30x40 cm.Mazarinkagen skal nu bages i ca. 20-25 minutter. Kagen er færdig når den er gylden i overfladen og på kanterne.Når mazarinbunden er færdigbagt, skal den sættes til afkøling.For at opnå det bedste resultat, anbefaler jeg at den er helt afkølet inden næste trin.
Smeltet chokolade
- Chokoladen smeltes ved en temperatur på 55 grader. Når chokoladen er smeltet smørres det udover mazarinbunden.
Creme
- Kom piskefløde, flormelis , vaniljesukker i en stor skål, og pisk det sammen til det er let og luftig.Vend mascarpone i med en dejskraber.Fordel cremen henover den mazarinbunden.
Jordbærene renses
- Skyl de friske jordbær over rindende vand i en si.Lad dem nu dryppe af i 5-10 minutter.Stilk pilles af jordbær , og jordbærrene skæres i halve.Kagen er nu klar til servering.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Jordbærgrød - Nem opskrift med få ingredienser
Cheesecake med jordbær - Lækker opskrift på jordbærcheesecake
Jordbærmilkshake - bedste opskrift på milkshake med jordbær
Jordbæris opskrift - lækker hjemmelavet is med jordbær
Jordbærroulade - Opskrift på nem roulade med jordbær
Jesper
Tak fordi du deler denne opskrift