Jordbærroulade – en klassiker til kaffebordet.
Så fik vi prøvet at lave en jordbærroulade, som gør sig rigtig godt på
kaffebordet. Jordbærrouladen er både luftig og smager fantastisk 🙂
Vi har valgt at komme jordbærmarmelade i denne her, men du kan bruge
mange andre slags fyld.
Når jeg laver jordbærroulade, bruger jeg altid min gode opskrift på hjemmelavede jordbærmarmelade, få opskriften lige her.
Jordbærroulade – Opskrift på en lækker klassisk roulade
Lækker hjemmelavede jordbærroulade
Ingredienser
- 3 stk Æg
- 125 gram Sukker
- 50 gram Hvedemel
- 70 gram Kartoffelmel
- 1 tsk Bagepulver
Fyld
- 1,5 dl Jordbærmarmelade
Sådan gør du
- Pisk æggene til dejen godt sammen, tilsæt sukker og pisk det sammen til det er skummende og luftig.Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver, vend det i dejen med en grydeske.Beklæd en plade med bagepapir, og smør dejen ud på papiret i et jævnt lag.Rouladen bages i ca. 9 minutter ved 200 grader.Vend den straks ud på et stykke bagepapir med sukker.
Marmelade
- Påfør jordbærmarmeladen jævnt udover hele rouladen – og rul den sammen.Det er vigtigt at dette gøres inden rouladen bliver kold.Velbekom.
Næringsindhold
Kalorier: 222kcal (11%)Kulhydrater: 54g (18%)Protein: 2g (4%)Fedt: 0.3gMættet fedt: 0.04gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.04gKolesterol: 2mg (1%)Natrium: 61mg (3%)Kalium: 146mg (4%)Fiber: 1g (4%)Sukker: 33g (37%)Vitamin A: 3IUVitamin C: 3mg (4%)Calcium: 14mg (1%)Iron: 1mg (6%)
Skriv et svar