Cheesecake med jordbær består af en fantastisk cremet ostecreme, og en uimodståelig lækker topping af jordbærgele.
Denne cheesecake med jordbær består af en fantastisk cremet ostecreme, og en uimodståelig lækker topping af jordbærgele.
Den lækre jordbærcheesecake er pyntet med friske jordbær, blåbær og hindbær, men du kan sagtens bruge andre slags pynt, hvis dette ønskes.
Vi har eksperimenteret en del med denne opskrift, da vi har haft problemer med at den klappede sammen. Så nu er vi klar til at give jer den perfekte kombination af de lækreste råvarer til jer.
Denne opskrift er til ca. 8 personer.
Prøv også vores lækre opskrift på Jordbæris
Jordbær cheesecake
Ingredienser
Bund
- 200 gram digestive kiks
- 100 gram smør
Ostecreme
- 1 stk Pasteuriseret æggeblommer
- 50 gram Sukker
- 2 tsk Vaniljesukker
- 200 gram Flødeost naturel
- 1 dl Creme fraiche
- 2,5 dl Piskefløde (38%)
- 1 stk Presset citron
- 5 stk Husblas
Jordbær gele
- 3 stk Husblas
- 400 gram Frosne jordbær
- 2 spsk Sukker
- 1 spsk Vaniljesukker
sådan gør du
Bund
- Kiksene blendes, til det er fin mel og kom det i en skålSmelt smør i en kasserolle, og kom det nedover kiksene.Rør det rigtig godt sammen.
- Beklæd en springform med bagepapir i bunden.Hæld kiksemassen ned i springformen, og fordel det jævnt udover hele bunden.Sæt springformen på køl.
Ostecreme
- Kom husblas i blød i rigeligt koldt vand.Æggelomme, sukker og vaniljesukker piskes sammen til det bliver en luftig masse.Flødeost og creme fraiche kommes i, og det piskes godt sammen.Pisk fløde til en let skum.
- Pres citronen ned i en skål som kan tåle mikrobølgeovn.Vrid husblas godt, og kom det ned til citronsaften i skålen.Sæt skålen i mikrobølgeovnen, og giv det max. 15 sekunder.
- Når husblassen er helt smeltet, kommer du et par skefuld af ostemassen ned i skålen med husblas, og blander det rigtig godt sammen. Så er du helt sikker på at din husblas ikke trevler, og at den er nedkølet til videre arbejde.
- Nu kommes det over i din ostemasse, og det hele røres godt sammen.Kom det let pisket flødeskum ned til ostemassen, og vend det nænsomt sammen.
- Når du syntes ostemassen ser ensartet ud, kommer du det i springformen. Fordel det jævnt udover kiksebunden. Stil den på køl i ca. 4 timer.
Jordbær gele
- Kom husblas i blød i rigeligt koldt vand.Kom jordbær, sukker og vaniljesukker ned i en passende gryde, og kog det op ved middelvarme. Lad det hele stå og småkoge til jordbær er møre.
- Blend det hele godt sammen, til det er en pure.Si det hele igennem en fin si, så kerner osv. bliver siet fra.Kom det hele tilbage i gryden, og kog det op igen.
- Tag gryden af når det koger, og vrid din husblas og kom det i gryden og rør det ud i jordbær gele.Hæld forsigtigt den flydende gelé på ostekagen.
- Saften skal nu køles ned til ca. 20 grader, hvis du ønsker en mere rød farve i din gele, kan du tilsætte lidt pastafarve. Hæld forsigtigt den flydende gel over din cheesecake.
- Sæt din cheesecake med jordbær på køl i ca. 2 timer.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Kan man lave denne jordbærcheesecake dagen før?
Du kan sagtens lave kagen dagen før. Faktisk er det en af de kager, der bare bliver endnu bedre af blive lavet dagen før, så kan den rigtig sætte sig.
Med chokoladebund
Prøv at lav den med en lækker knasende chokoladebund. smelt 150 gram mørkchokolade med høj kakaoprocent, og hæld det henover bunden.
Det mørke chokolade, og den friske smag af jordbær. Gør virkelig også noget godt til cheesecake med jordbær. Det er virkelig lækkert.
Vidste du?
At cheesecake opskrifter stammer fra Grækenland, og kan spores helt tilbage til 2000 år f.v.t. dog kan den cheesecake man kender til fra den gang, slet ikke sammenlignes med den vi kender nu.
Den gamle version var en cheesecake som blev rørt op til den blev blød og jævn, herefter tilsættes mel, hvede og honning. Da det hele var blevet blandet sammen, blev det varmet op under konstant omrøring.
Når det så havde kogt noget tid, blev det taget af kogeblussen, og stillet til afkøling. Når denne masse var afkølet var det klar til servering. Men da den kom til Europa, begyndte vi at eksperimentere med cheesecaken, og den fik flere nye twists, sådan lidt afhængig af hvad man nu havde i køkkenet.
Skriv et svar