Gulerodslagkage - hvis du er begejstret for gulerodskage med ostecreme, bør du ikke gå glip af denne luksuriøse version. Find opskriften her.
Opskriften på gulerodslagkage er en forbedring af den traditionelle gulerodskage, som tager kagen til nye højder. Denne lagkage er ekstraordinært svampet og lækker, takket være den tilpassede ostecreme, der fuldender smagsoplevelsen.
Gulerodslagkagen med ostecreme er et sikkert hit til kaffebordet eller som en fødselsdagskage – en garanteret succes.
Skal kagen fryses, undlades blot ostecremen.
Denne opskrift er beregnet til cirka 8-10 personer.
Gulerodslagkage
Ingredienser
Gulerodslagkage
- 300 gram Brun farin
- 2 dl Rapsolie
- 4 stk Æg
- 2 tsk Vaniljepulver
- 225 gram Hvedemel
- 2 tsk Stødt kanel
- 0,5 tsk Salt
- 1,5 tsk Bagepulver
- 250 gram Revet gulerødder
Ostecreme
- 200 gram Flødeost naturel
- 125 gram Smør
- 200 gram Flormelis
- 2 tsk Vaniljepulver
sådan gør du
bunder til gulerodslagkage
- Ovnen tændes på 185 grader i alm. ovn.
- Farin og olie røres sammen, og æggene piskes i et af gangen.Kom de tør ingredienser i et af gangen, og pisk det godt sammen.Kom til sidst de revet gulerødder i , og vend det hele godt sammen.
- Beklæd springsformen (ca.ø24) med et stykke vådt men vredet bagepair, kom dejen ned i en springform. Bag kagen ved 185 grader i ca. 45 minutter på midterste rille.
- Prøv at stikke i kagen med en kødnål eller lign, for at se kagen er færdig bagt.Der må ikke komme dej på kødnålen når kagen er færdig.
- gulerodslagkage bunde stilles til afkøling på en kagerist.Når kagen er helt afkølet, halveres den på midten.
Ostecreme
- Kom alle ingredienserne ned i en skål, og rør det hele sammen.
Gulerodslagkage lægges sammen
- Smør ca. halvdelen af ostecremen ovenpå den halve gulerodslagkagen, og læg den anden del af gulerodskagen ovenpå.Smør det sidst ostecreme ovenpå kagen.
- gulerodslagkage pyntes til sidst med hakkede valnødder.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Fryseegnet
Hvis du ønsker at fryse gulerodslagkagen, skal du blot lade være med at komme ostecremen i kagen.
Bag gerne den gulerodslagkage opskrift dagen før
Man kan sagtens bage denne gulerodslagkage dagen før?
ja faktisk bliver den bare bedre af det.
Opbevar kagen i en lufttæt beholder i køleskabet.
Hjælp! min ostecreme er tynd
Skulle din ostecreme til gulerodslagkagen blive for tynd. så kan der være flere årsager der spiller ind.
Det kan være at du har brugt for meget flormelis, eller rørt ostecremen for meget.
Hvis du bruger en light udgave flødeosten, det er vigtigt at det er den fede udgave - desværre 🙂
Hvis osten bare er en smugle for tynd, kan du med forsigtighed forsøge med lidt mere ost:
Vend ostecremen med ske og let hånd.
Velbekomme med din gulerodslagkage
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Gulerodsboller - Lækre luftige boller med gulerod
Gulerodskage med ostecreme - Nem kage med gulerødder
Lagkagebunde - opskrift på 3 stk lækre luftige bunde med vanilje
Guldlagkage - Nem opskrift på den lækreste guldkage
Daim islagkage - Opskrift på lækker islagkage med mandelbund
Skriv et svar