Gulerodskage med ostecreme er en fantastisk kage med frisk revet gulerødder og en virkelig lækker ostecreme som topping.
Er du på udkig efter en lækker og saftig kage, der både smager fantastisk og er nem at lave? Så er gulerodskage med ostecreme et perfekt valg! Denne klassiske kagekombination er en populær favorit, som både børn og voksne elsker. Gulerødderne giver kagen en dejlig saftig konsistens, mens ostecremen på toppen tilfører en cremet og sød smag, der gør kagen ekstra lækker.
Hvorfor vælge gulerodskage med ostecreme?
Gulerodskage med ostecreme er ikke kun en fryd for smagsløgene, men også en skøn måde at få ekstra grøntsager ind i kosten. Kagen er perfekt til både festlige lejligheder som fødselsdage, og som en lækker dessert til kaffen. Ostecremen giver en dejlig balance til den let krydrede gulerodskage og tilføjer en ekstra dimension af smag.
Prøv denne opskrift på gulerodskage med ostecreme, og du vil få en kage, der både er smagfuld, saftig og super lækker!
Denne opskrift er til ca. 6 personer.
Gulerodskage med ostecreme
Ingredienser
Gulerodskage
- 300 gram Brun farin
- 125 gram Smeltet smør
- 4 stk Æg
- 0,5 tsk Salt
- 3 tsk Stødt kanel
- 250 gram Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 300 gram Revet gulerødder
Ostecreme
- 200 gram Flødeost Mascarpone
- 120 gram Blødt smør
- 180 gram Flormelis
- 2 tsk Vaniljesukker
Pynt
- Hele valnødder
sådan gør du
Gulerodskage
- Smør smeltes og hældes over i en skål.kom farin i, og pisk det rigtig godt sammen.
- Æggene kommes i et efter et, mens det piskes godt sammen.salt, natron og stødt kanel kommes i, og det piskes godt sammen.
- Hvedemel kommes igennem en sigte, mens det røres godt sammen.Bagepulver og gulerødder kommes i, og det hele vendes forsigtig sammen.Hæld dejen ned i en springform ca. 27 cm.
- Bag gulerodskagen ved 185 grader i ca. 35 minutter i almindelig ovn.Stik i kagen med en kødnål, for at se om kagen er færdig.Sidder der noget på kødnålen, skal den bages lidt længere.
Ostecreme
- Kom alle ingredienser i en skål, og rør det hele godt sammen.Når gulerodskagen er afkølet, kommes ostecremen oven på.
Pynt
- Pynt med hele valnødder.Velbekomme
Ernæringsindhold
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Gulerodsboller - Lækre luftige boller med gulerod
Squashkage med ostecreme - Opskrift på bedste med squash
Ølkage - En opskrift på en klassisk kage med øl
Norske lapper - Opskrift på lækre norske sveler pandekager
Kajkage - Nem opskrift med en lækker jordbærmousse
D.
Hvilken mængde af natron, vil du foreslå?
Sofus Madsen
Hej Ditte
Mange tak for din besked.
Jeg vil foreslå dig at bruge 1/2 tsk natron, og 1 tsk citronsaft.
Så køre du bare efter opskriften og undlader bagepulver.
Rigtig god fornøjelse.
Mvh.
Sofus Madsen