Focaccia er et særdeles lækkert stykke madbrød fra det italienske køkken. Foccacia gør sig godt til de fleste retter. Meget nem opskrift.
Focaccia er et fantastisk stykke italiensk brød, som man kan nyde hele året. Om det er til en hyggelig grillaften, eller om det er når venner og familie er samlet, så passer dette brød bare helt perfekt.
Det italiensk brød er utrolig nemt at lave, og så smager det simpelthen fantastisk. Det gode ved foccasia er at du kan lave dejen dagen før, hvor du vælger at langtidshæve dejen, eller du kan lave den på blot 1 time.
Et virkelig lækkert stykke madbrød, der bare komplimentere de fleste retter rigtig godt.
Denne opskrift er til ca. 10 mand
Prøv også vores lækre opskrift på lækre paninibrød
Focaccia
Ingredienser
Focaccia
- 25 gram Gær
- 7 dl koldt vand
- 1 tsk Sukker
- 1000 gram Hvedemel Tipo 00
- 3 tsk Flagesalt
Bagepapir smøres med olivenolie
- 0,5 dl Olivenolie
Topping
- 0,5 dl Olivenolie
- Friske rosmarin blade
- Flagesalt
sådan gør du
Focaccia dej
- Gæren røres ud i vandet. Tilsæt sukker, olivenolie og mel.
- Dejen æltes til den er blank og smidig. Her er det bedst at bruge en røremaskine. Dejen æltes i ca. 8 minutter med en dejkrog.
- Flagesalt tilsættes, og dejen æltes i ca. 2 minutter mere.foccacia-dejen sættes til hævning i ca. 2 timer.
Focaccia brød
- Smør bradepande ind i 0,5 dl olivenolie, og kom dejen der i.Hæld 0,5 dl olivenolie henover dejen.
- Drys med friske rosmarinblade, og flagesalt henover dejen.Bag foccacia ved forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i ca. 25 minutter.
- foccacia er færdig når det er gyldent og sprødt.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Tips til din focaccia opskrift
Langtidshævet foccacia
Ønsker du at langtidshæve din italienske brød. Så brug ca. 15 gram gær, stedet for de 25 gram i opskriften. Ellers følger du den bare trin for trin. Når dejen er slået sammen, stilles den til hævning i bradepanden natten over i køleskabet. Når du ønsker at bruge dejen, tage du den ud af køleskabet. Stil den på køkkenbordet overdækket, i ca. 1 time ved stuetemperatur inden du bager focaccia brød.
Kan dette foccacia brød fryses???
Den kan roligt fryse din focaccia brød. NÅr du skal bruge brødet, tages det op og optøs. Når din foccacia er helt optøet, varmes det i ovnen ved 200 grader i almindelig ovn.
Variere opskriften på foccacia opskrift
Det fantastiske ved denne opskrift, er at du kan variere den fuldstændig som du lyster. Prøv med ramsløgsalt, tomater, revet parmesanost. Det er virkelig kun fantasien der sætter grænserne. Fordi focaccia brød smager godt med rigtig mange lækre krydderurter.
Vidste du...
focaccia brød stammer fra Italien, og som minder meget om en pizzabund. Opskriften du får her med rosmarin, er den mest almindelig type indenfor focacciabrød. I italien serveres brødet til hovedretter, eller blot som en lækker snack.
Skriv et svar