Fastelavnsboller - Opskrift på lækre boller til fastelavn, komplet med en fremragende hjemmelavet remonce og vaniljecreme.
Lækre hjemmelavede gammeldags fastelavnsboller med creme og marcipanremonce. Hvis du hellere vil komme noget andet fyld i dem, kan du variere dem på rigtig mange måder.
Det kunne f.eks være med nutella, syltetøj eller måske et stykke marcipan, det er kun fantasien der sætter grænser.
Opskriften på fastelavnsboller med creme, er ret nemt at lave.
Tag endelig børnene med i køkkenet når du skal lave fastelavnsbollerne, så kan de sætte deres eget præg på deres fastelavnsbolle. Hvem husker ikke børnesangen "fastelavn er mit navn, boller vil jeg have, hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade.
Med denne fastelavnsbolle opskrift kommer ingen til at lave ballade, den giver nemlig 15 stk lækre gammeldags fastelavnsboller.
Fastelavnsboller
Ingredienser
Fastelavnsboller
- 1,5 dl Sødmælk
- 25 gram Gær
- 125 gram Blødt smør
- 1 stk Æg
- 40 gram Sukker
- 350 gram Hvedemel
- 1 tsk Vaniljepulver
- 1 tsk Kardemomme
- 0,5 tsk Salt
Remonce
- 100 gram Revet marcipan
- 100 gram Blødt smør
- 100 gram Sukker
Vaniljecreme
- 3 dl Mælk
- 1 stk Æg
- 30 gram Sukker
- 20 gram Vaniljesukker
- 30 gram Maizena
Pynt
- 100 gram Flormelis
- koldt vand
sådan gør du
Fastelavnsboller
- Mælken lunes i en gryde til den er lunken eller fingervarm.Mælken hældes ned i en skål, og gæren røres ud.
- De resterende ingredienser tilføjes, men hold lidt igen med hvedemel.Ælt det hele rigtig godt sammen. Dejen skal være blød uden at den klistre.
Vaniljecreme
- Du skal bruge en lille kasserolle.Kom æg, sukker.
- Vaniljesukker og maizena piskes rigtig godt sammen i en tykbundet kasserolle.Mælken piskes sammen med blandingen
- Hele blandingen varmes op ved middelvarme.Pisk jævnligt i blandingen.
- Kagecremen skal stå og koge i 1 minut, mens der piskes jævnligt.Kagecremen skal nu køles helt ned, inden det tages i brug.
Remonce
- Smør, marcipan og sukker piskes sammen til det er en fin ensartet remonce.
Fastelavnsboller formes
- Dejen tages ud på en bord, og æltes godt.Rul dejen ud til en store firkant.
- Dejen skæres ud i 15 lige store firkanter.Læg ca. 1 lille spsk og 1 tsk remonce ud på hver firkant.
- Fold hjørnerne sammen omkring fyldet, og tyk dem godt sammen.Slut af med at ligge dem med samlingen ned mod bagepladen.
- fastelavnsbollerne sættes til hævning med et viskestykke henover, i ca. 45 minutter.
Fastelavnsbollerne bages
- Rør et æg godt sammen, og fastelavnsbollerne pensles.Bollerne bager i ca. 12 minutter ved 200 grader på midterste rille.
- Fatelavnsbollerne skal være gyldne.Fastelavnsbollerne sættes til afkøling på en bagerist.
Pynt - glasur
- Kom flormelis og lidt vand ned i en skål. Glasuren skal være rimelig tyk.
- Når dine fastelavnsboller er pyntet, smager de fantastisk mens de er lidt lune.Velbekomme.
Tips til opskrift
Ernæringsindhold
Kan man fryse fastelavnsboller??
Hvis du kommer til at lave for mange af denne fastelavnsbolle opskrift, så kan du sagtens fryse dem. Det er blot vigtigt at du ikke bager dem inden du fryser dem ned. Når du ønsker at tage dem op af fryseren, tages de op dagen før i køleskabet. Næste dag stilles de til hævning i 1 time ved stuetemperatur. Derefter bages fastelavnsboller med creme ved 200 grader i ca. 12 minutter.
Hvorfor holder vi fastelavns ???
I dag der er det mest af alt en fest dag for vores kære børn, hvor det er hyggeligt med udklædninger og spise en lækker hjemmelavede fastelavnsboller. Men sådan har det ikke altid været. I gamle dage var det faktisk en fest for voksne, hvor det var dem der klædte sig ud.
Der blev så festet i flere dage med masser af god mad og drikke. Alt dette gjorde man for at fejre fastens begyndelse. Men denne katolske højtid fasede stille og roligt ud omkring 1900 tallet, og blev med årene til den fastelavn som vi kender i dag.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Søren ryges kringle - opskrift på den bedste hjemmebagt kringle
Bagefast kagecreme - Opskrift på nem vaniljecreme til fastelavnsboller
Tebirkes - Opskrift på nemme københavnerbirkes
Boller - Opskrift på lækre hjemmebagte hvedeboller
Koldhævede boller - Opskrift på lækre langtidshævede boller
Skriv et svar