• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madgryden.dk
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik
menu icon
go to homepage
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik
search icon
Homepage link
  • Madgryden
  • Opskrifter
  • Om Madgryden.dk
  • Privatlivspolitik
×
  • den du ved nok
    Den du ved nok
  • jordbærgrød
    Jordbærgrød
  • rabarbermuffins
    Rabarbermuffins
  • rabarbergrød
    Rabarbergrød
  • blåbærmuffins
    Blåbærmuffins
  • forårsruller
    Forårsruller
  • grillede kartofler
    Grillede kartofler
  • asparges med bacon
    Asparges med bacon
  • pizzasnegle med skinke
    Pizzasnegle med skinke
  • svinemørbrad på grill
    Svinemørbrad på grill
  • gulerodsboller
    Gulerodsboller
  • kokostoppe
    Kokostoppe

Madgryden.dk » Opskrifter » Kage

Tebirkes

Af Sofus Madsen 2 kommentarer

Madgryden.dk » Opskrifter » Kage
tebirkes
Tebirkes - Opskrift på nemme københavnerbirkes

Tebirkes - Opskrift på nemme københavnerbirkes

Tebirkes eller Københavnerbirkes - ja et kært barn har som man siger rigtig mange navne. Dette gælder også for disse lækre wienerbrød. På Sjælland kender folk ikke rigtig til navnet københavnerbirkes, og i Jylland kender ingen til Tebirkes. Denne tebirkes opskrift består af en foldet wienerdej med lækker fyld af remonce.
Denne opskrift giver 8 lækre hjemmebagte smørbirkes.

Prøv vores lækre opskrift på de bedste sprøde rundstykker

tebirkes

Tebirkes - Nem opskrift

Sofus Madsen
Opskrift på nemme københavnerbirkes
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Opskrift Del på facebook
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 13 minutter min
0 minutter min
Samlet tid 13 minutter min
Ret kage
Køkken dansk
Antal 8 Stk
Kalorier 297 kcal
Hold skærmen tændt mens du laver mad

Ingredienser
  

Remonce til fyld i tebirkes

  • 100 gram Revet marcipan
  • 100 gram Smør
  • 50 gram Sukker

Dej til tebirkes

  • 120 gram Smeltet smør
  • 1,5 dl Sødmælk
  • 50 gram Gær
  • 0,5 tsk Salt
  • 1,5 tsk Sukker
  • 350 gram Hvedemel

Pensling af tebirkes

  • 1 stk Sammenpisket æg

Sådan gør du
 

Remonce til fyld i tebirkes

  • Bland marcipan, smør og sukker sammen i en skål.

Dej til tebirkes

  • Smelt smør i en lille kasserolle, og kom det over i en skål.
    Kom mælk ned i skålen, og rør det sammen.
    Gær tilsættes og røres ud.
    De øvrige ingredienser tilsættes - gem noget til når du skal rulle dine tebirkes ud.
    Ælt dejen godt igennem med hænderne.
    Dejen rulles nu ud til aflang plade ca. 15x60 cm.
    Remoncen smøres på, og fold dejen sammen så du får 3 lag.
    Skær dejen ud i 8 lige store stykker.
    Sæt tebirkesene over på en plade, og lad dem hæve i 30 minutter.

Pensling af tebirkes

  • Pensl tebirkes med sammenpisket æg.

Tebirkes bages

  • Bag tebirkes ved 225 grader i ca. 13 minutter i alm. Ovn.
    Velbekomme.
    tebirkes

Næringsindhold

Kalorier: 297kcal (15%)Kulhydrater: 30g (10%)Protein: 6g (12%)Fedt: 18g (28%)Mættet fedt: 10g (63%)Flerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 41mg (14%)Natrium: 143mg (6%)Kalium: 103mg (3%)Fiber: 4g (17%)Sukker: 8g (9%)Vitamin A: 480IU (10%)Vitamin C: 0.004mgCalcium: 45mg (5%)Iron: 1mg (6%)
Søgeord københavnerbirkes, tebirkes

Opbevaring af tebirkes med remonce

Du kan sagtens opbevare dine birkes i en åndbar pose i 1-2 dage. Men sørg for at de er nedkølet, inden de kommer i en pose. Prik lidt huller i posen med en kødnål, så dine tebirkes med remonce kan ånde.
Når de skal nydes, lunes de blot i ovnen.
Ønsker du at fryse københavnerbirkes, skal de bages i 5 minutter. Inden de kommes i fryseren, skal de være helt afkølet. Når de skal bruges tages de op dagen før, og stilles til optøning ved stuetemperatur.
Bag nu dem i ca. 8 minutter ved 225 grader i almindelig ovn.

Vidste du dette om københavnerbirkes ??

Vidste du at wienerbrød som tebirkes går ind under, stammer helt tilbage til 1800 tallet ? Hele historien omkring wienerbrød, er noget der kommer fra Østrig. Under en stor bagerstrejke, havde nogle bagere fra Østrig taget den gode opskrift med til Danmark. Herfra gik det rigtig stærkt, for vi elsker at eksperimentere med at tilføje diverse ingredienser. De danske bagere tilføjede mere sukker og smør, og så blev der eksperimenteret for alvor med fyldet. Fyldet skulle gerne være noget der var sødt, og der skulle eksperimenteres med foldningerne. Derfor er wienerbrød også gjort til vores eget, og bliver flere steder i verden kaldt for en dansk bagværk. Derved fik tebirkes med remonce sit spæde start, det er vi rigtig mange der er glade for i dag.

  • Fastelavnsboller
  • Gulerodsboller
  • Rosenkål kogetid
  • Pebernødder
  • Pandebrød

More Kage

  • Cheesecake med jordbær
    Cheesecake med jordbær
  • chokolademuffins
    Chokolademuffins
  • finskbrød
    Finskbrød
  • æbletærte
    Æbletærte

Startsite.dk - Nyhedsoverblik, links og meget mere.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Conny-Mai Kristiansen

    maj 06, 2023 at 11:57 pm

    Københavner birkes er med remonce og te birkes uden. Det er forskellen..

    Svar
    • Sofus Madsen

      maj 07, 2023 at 8:40 am

      Hej Conny-Mai
      Mange tak for din besked 🙂
      Almindelige birkes er uden remonce, det er tebirkes ikke.
      Mvh.
      Sofus Madsen

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften med antal stjerner




Primær Sidebar

Footer

Rettigheder

Kopiering fra Madgryden.dk må kun finde sted af uddannelsesinstitutioner, offentlige og private virksomheder, som har lavet en aftale med Copydan. Du må meget gerne linke til madgrydens indhold.

Footer

↑ back to top

About

  • Privacy Policy
  • Disclaimer
  • Terms & Conditions
  • Accessibility Policy

Newsletter

  • Sign Up! for emails and updates

Contact

  • Contact
  • Services
  • Media Kit
  • FAQ

As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.

Copyright © 2023 Brunch Pro on the Feast Plugin