Tebirkes med remonce - Nem opskrift på de lækreste københavnerbirkes. Det er ikke svært at lave dem, vi har lavet et trin for trin guide.
Tebirkes eller Københavnerbirkes - Et kært barn har rigtig mange navne. Dette gælder også for disse lækre wienerbrød. På Sjælland kender folk ikke rigtig til navnet københavnerbirkes, og i Jylland kender ingen til Tebirkes.
Denne tebirkes opskrift består af en foldet wienerdej med lækker fyld af remonce.
Denne opskrift giver 8 lækre hjemmebagte smørbirkes.
Prøv vores lækre opskrift på de bedste sprøde rundstykker
Tebirkes - Nem opskrift
Ingredienser
Remonce til fyld i tebirkes
- 100 gram Revet marcipan
- 100 gram Smør
- 50 gram Sukker
Dej til tebirkes
- 120 gram Smeltet smør
- 1,5 dl Sødmælk
- 50 gram Gær
- 0,5 tsk Salt
- 1,5 tsk Sukker
- 350 gram Hvedemel
Pensling af tebirkes
- 1 stk Sammenpisket æg
sådan gør du
Remonce til fyld i tebirkes
- Bland marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Dej til tebirkes
- Smelt smør i en lille kasserolle, og kom det over i en skål.Kom mælk ned i skålen, og rør det sammen.Gær tilsættes og røres ud.De øvrige ingredienser tilsættes - gem noget til når du skal rulle dine tebirkes ud.Ælt dejen godt igennem med hænderne.Dejen rulles nu ud til aflang plade ca. 15x60 cm.Remoncen smøres på, og fold dejen sammen så du får 3 lag.Skær dejen ud i 8 lige store stykker.Sæt tebirkesene over på en plade, og lad dem hæve i 30 minutter.
Pensling af tebirkes
- Pensl tebirkes med sammenpisket æg.
Tebirkes bages
- Bag tebirkes ved 225 grader i ca. 13 minutter i alm. Ovn.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Opbevaring af tebirkes med remonce
Du kan sagtens opbevare dine birkes i en åndbar pose i 1-2 dage. Men sørg for at de er nedkølet, inden de kommer i en pose. Prik lidt huller i posen med en kødnål, så dine tebirkes med remonce kan ånde.
Når de skal nydes, lunes de blot i ovnen.
Ønsker du at fryse københavnerbirkes, skal de bages i 5 minutter. Inden de kommes i fryseren, skal de være helt afkølet. Når de skal bruges tages de op dagen før, og stilles til optøning ved stuetemperatur.
Bag nu dem i ca. 8 minutter ved 225 grader i almindelig ovn.
Vidste du dette om københavnerbirkes ??
Vidste du at wienerbrød som tebirkes går ind under, stammer helt tilbage til 1800 tallet ? Hele historien omkring wienerbrød, er noget der kommer fra Østrig. Under en stor bagerstrejke, havde nogle bagere fra Østrig taget den gode opskrift med til Danmark. Herfra gik det rigtig stærkt, for vi elsker at eksperimentere med at tilføje diverse ingredienser.
De danske bagere tilføjede mere sukker og smør, og så blev der eksperimenteret for alvor med fyldet. Fyldet skulle gerne være noget der var sødt, og der skulle eksperimenteres med foldningerne. Derfor er wienerbrød også gjort til vores eget, og bliver flere steder i verden kaldt for en dansk bagværk. Derved fik tebirkes med remonce sit spæde start, det er vi rigtig mange der er glade for i dag.
Conny-Mai Kristiansen
Københavner birkes er med remonce og te birkes uden. Det er forskellen..
Sofus Madsen
Hej Conny-Mai
Mange tak for din besked 🙂
Almindelige birkes er uden remonce, det er tebirkes ikke.
Mvh.
Sofus Madsen