Citronmåne - Opskrift på en lækker og luftig citronkage. Pisk alle ingredienserne sammen, og kom den i en springform.
Citronmåne – Enkel opskrift på en lækker klassiker med marcipan og citronglasur. Glem alt om de traditionelt lidt tørre citronmåner fra supermarkederne. Det fantastiske ved denne opskrift er, at den blot skal piskes sammen og hældes i en springform.
Når citronkagen er afkølet, fordeles den lækreste hjemmelavede citronglasur over kagen. Derefter er det bare at nyde din citronmåne med en god kop kaffe. Det bliver næsten ikke nemmere eller mere lækkert.
Opskriften resulterer i en fuldmåne; skær den over midten, og du har to lækre citronmåner.
Citronmåne
Ingredienser
Citronmåne
- 200 gram Blødt smør
- 100 gram Revet marcipan
- 200 gram Sukker
- 4 stk Æg
- 0,4 dl citronsaft
- 150 gram Hvedemel
- 1 Stk Revet skal fra en citron
- 1 tsk Bagepulver
Glasur
- 250 gram Flormelis
- 1 stk Presset citron
- 1 tsk Vand
- Gul farve
sådan gør du
Citronmåne
- Pisk blødt smør, sukker og marcipan sammen til en masse.Tilsæt et æg ad gangen og pisk det godt mellem hvert for at bevare luftigheden.
- Tilsæt citronsaft, citronskal, hvedemel og bagepulver og vend den rundt til det bliver en jævn masse.
- Fyld dejen i en smurt springform ( 24 cm i diameter ).Bages ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Glasur
- Citronkagen køles af på en bagerist.Rør flormelis,citronsaft og vand sammen til en tyk konsistens.
- Fordel glasuren udover kagen, og lad den størkne.Skær eventuelt kagen midtover.Velbekom.
Ernæringsindhold
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Citronkage - opskrift på svampet skærekage med citronglasur
Den du ved nok - Opskrift på nem chokolade drømmekage
Mazarinkage - Opskrift på nem og klassisk mazarintærte
Giftkage - Opskrift på grøn kage, også kendt som bladankage.
Søren ryges kringle - opskrift på den bedste hjemmebagte kringle
Skriv et svar