Chokoladeboller - Her får du en skøn opskrift på nogle virkelig lækre og luftige boller med chokolade. Opskriften er med kun 8 ingredienser.
Chokoladeboller - jeg elsker simpelthen duften af nybagte boller. Boller med chokolade er perfekte til højtidligheder, eller til hyggelige stunder i de hjemmelige rammer.
Denne opskrift på chokoladeboller bliver bagt på en bradepande, hvor de under hævningen får lov til at vokse sig ind i hinanden.
Det at de vokser sig ind i hinanden, gør også at de får en fantastisk blød kant.
Denne opskrift giver 16 stk. lækre luftige boller med chokolade.
Chokoladeboller
Ingredienser
Chokoladeboller
- 3 dl Sødmælk
- 80 gram Smør
- 30 gram Gær
- 1 stk æg
- 2 spsk Sukker
- 0,5 tsk Salt
- 500 gram Hvedemel
- 125 gram Chokoladeknapper (Mørk)
sådan gør du
Dejen æltes til chokoladebollerne
- Mælk hældes ned i en stor skål. Smelt smørret og kom det ned i mælken.Gær kommes ned i skålen, rør gæren helt ud i mælken.
- Kom æg, sukker og salt ned i skålen, og rør det hele sammen.Tilsæt melet lidt efter lidt, imens du ælter dejen.Dejen skal være æltes grundigt.
- Kom chokolade i dejen og ælt det godt sammen.Dejen sættes til hævning i ca. ½ time, med et viskestykke over.
Chokoladebollerne formes
- Hæld dejen ud på bordet, og form bollerne.Placer dem i en bradepande, hvor de kan stå tæt sammen.Kom et viskestykke over bollerne, og stil dem til hævning i ca. 1 time.
Chokoladeboller
- Pensl bollerne med æg.Chokoladebollerne bages ved 200 grader i ca. 15 minutter på midterste rille.
- Hold øje med dine hjemmebagte chokoladeboller, de er færdige når de er gyldne.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Holdbarhed på boller med chokolade?
Først og fremmest er det ekstrem vigtigt at du får kølet dine chokoladeboller helt ned, inden du begynder at opbevare dem. Mange laver nemlig denne fejl, at pakke bollerne inden de er helt kolde. efter de er bagt, skal de ca. køle af i 2 timer, men så er de også klar til at blive pakket ind.
Sådan opbevares boller med chokolade bedst
Hvis du pakker bollerne i en plastik pose, vil bollerne miste deres sprøde skorpe. Da brødet afgiver væske, og dette vil fjerne skorpen. Den bedste måde at opbevare chokoladeboller på, er at kommer dem i et viskestykke, eller i en papirpose. Efter 24 timer bollerne er bagt, kan de komme over i en plastik pose, da de ikke afgiver mere væske.
Bollerne kan holde sig ved stuetemperatur i ca. 6 dage.
Skal de opbevares længere, kan du med sagtens fryse dem ned.
Lun dem enten i mikrobølgeovn eller over, så de som nybagte igen.
Sådan koldhæver du chokoladeboller
Brug kun 15 gram gær stedet for de 30 gram.
Når dejen er æltet sættes til hævning, kom det i en skål og i køleskabet til næste dag.
Næste dag tages dejen ud, og bollerne formes, og sættes i en bradepande.
Dine chokoladeboller skal nu hæve i ca. 1 time, inden de skal bages.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Gulerodsboller - Lækre luftige boller med gulerod
Koldhævede boller - Opskrift på lækre langtidshævede boller
Boller - Bedste opskrift på lækre hjemmebagte hvedeboller
Boller uden æg - Bedste opskrift på lækre boller
Fødselsdagsboller - Sådan bliver bollerne perfekte
Skriv et svar