Æbleskiver med kærnemælk - Opskrift på den bedste luftige æbleskive. Serveres med syltetøj, flormelis og sukker. Madgryden.dk
Æbleskiver med kærnemælk er en af de helt store klassikere, Som vi alle kender fra vores barndom. Opskriften er en helt klassisk et af slagsen, og bliver selvfølgelig bagt i støbejerns æbleskivepande.
Støbejernsmodellen er en del tungere end de andre modeller der findes på markedet, men jeg syntes det er den der fungere bedst. Den står solidt på kogepladen, og så kan den bruges til induktionskogeplader.
Når Jeg står og bager denne æbleskive opskrift, vender jeg dem altid med en kødnål. Det syntes jeg fungere bedst, da det er meget nemmere at styre end en strikkepind. Hvis du skal lave en større portion, kan du holde dem varme i ovnen. Start ovnen på 100 grader almindelig ovn, og læg et stykke staniol over de færdigbagte æble skiver.
Denne opskrift på hjemmelavet æbleskiver giver 40 stk. Regn med ca. 6 stk pr. person.
Æbleskiver med kærnemælk
Ingredienser
Æbleskiver
- 500 gram Hvedemel
- 1 stk Revet skal fra en citron
- 1 stk Presset citron
- 3 spsk Sukker
- 3 tsk Stødt kardemomme
- 2 tsk Natron
- 1 tsk Salt
- 6 stk Æg
- 8 dl Kærnemælk
- 100 gram Smeltet smør
Til stegning af æbleskiverne
- 30 gram Smør
sådan gør du
Æbleskivedej
- Hvedemel, citronskal, citronsaft, sukker, kardemomme, natron og salt kommes ned i en skål og piskes godt sammen.
- Æggene deles, æggeblommerne kommes i skålen med melblandingen.Æggehviderne kommes i en anden skål, Æggehviderne skal bruges senere.
- Kom kærnemælk ned til melblandingen og kærnemælken, og pisk det rigtig godt sammen.
- Tilsæt det smeltede smør, imens du pisker det hele godt sammen.
- Æggehviderne piskes stive, og vendes forsigtigt rundt i dejen.Kom den færdige æggeskivedej over i en kande, så det nemmere at laveæbleskiverne.
Æbleskiver
- Varm æbleskivepanden op ved jævn varme, og lad den bliver godt varm.Skær smør ud i små tern ca. 5x 5 mm, og kom et ned i hvert af hullerne.
- Fyld nu hullerne ¾ op med dej, og bag dem.Vend æbleskiverne en kvart omgang med en kødnål, og fyld lidt mere æbleskivedej i og vend dem helt rundt.
- Bag nu æbleskiverne færdige, Vend dem gerne flere gange undervejs.Server dem varme med flormelis og marmelade.Velbekomme.
Tips til opskrift
Ernæringsindhold
Holdbarhed på æbleskiver opskrift
Når du har bagt denne æbleskive opskrift, kan de holde sig i køleskabet i 3 dage. Hvis du kommer dem i fryseren kan de holde sig i 3 måneder.
Sådan opvarmer du æbleskiverne
Optøede hjemmelavet æbleskiver varmes i ovnen ved 220 grader i almindelig ovn. Læg æblerneskiverne i et lag, i et ildfast fad. Kom alufolie henover æbleskiverne, og stil fadet på midterste rille. Bag dem først med alufolie i 10 minutter, herefter fjernes alufolie og de bages videre i 5 minutter.
Frosne hjemmelavet æbleskiver varmes i ovnen ved 220 grader i almindelig ovn. Læg æblerneskiverne i et lag, i et ildfast fad. Kom alufolie henover æbleskiverne, og stil fadet på midterste rille. De skal i først bages i 15 minutter med alufolie, herefter fjernes alufolie og de bages videre 5 minutter.
Antal æbleskiver med kærnemælk pr. person
i Gennemsnit spiser hver person ca. 6 æbleskiver med kærnemælk, nogle spiser flere og andre spiser lidt mindre.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Vafler - Den bedste opskrift på vaffeldej til vaffeljern
Bananvafler - Nem og lækker opskrift på vafler med bananer
Pandekager - Opskrift på den bedste klassiske pandekagedej
Amerikanske pandekager - opskrift på bedste brunchpandekager
Klatkager - Opskrift på fantastiske klatkager af risengrød.
Skriv et svar