Flæskesvær - Opskrift på de lækreste og sprødeste hjemmelavede svær i ovnen. Indeholder blot 2 ingredienser.
Flæskesvær har vi købt jævnligt nede ved slagteren, og nydt dem med stort velbehag.
Men i dag skulle vi prøve at lave hjemmelavet medister, til dette købte vi en stor flæskesteg.
Til medisteren skal man jo ikke bruge svær eller svinehuden, så det ligger jo lige til højrebenet at
prøve at lave vores helt egen flæskesvær.
Der er egentlig ikke de vilde tricks i dette, der er dog 2 ting du skal huske:
Få sværene tørret godt, efter du har kogt dem.
Sørg for at få hældte fedtet fra dem med jævne mellemrum.
Eller er det egentlig bare at holde øje med at de popper, og nyde dem i ro og mag 🙂
Denne opskrift giver rigeligt hjemmelavede flæskesvær til 4 personer.
Flæskesvær - lækre sprøde svær i ovn
Ingredienser
- 500 gram svær af svinekam
- Salt
sådan gør du
Sværene koges
- Skær sværene ud i ca. 5-10 mm i bredden.Kom flæsken ned i en gryde med letsaltet vand, og kog dem i 20 minutter.
- Hæld sværene over i en sigte, og lad dem stå og dryppe af.Jeg lod dem ligge i sigten i ca. 30 minutter, da de skal være helt dryppet af.
Sværene kommes i ovnen
- Tænd ovnen på 250 grader i almindelig ovn.Læg sværene over på en bageplade, uden at de ligger ovenpå hinanden.Drys salt henover dem, og kom sværene i ovnen.
- Hæld jævnligt fedt fra dem, så de ikke står og steger i deres eget fedt.Når sværene er poppet efter ca. 15-20 minutter er de færdige.
- Kom dem over på et stykke køkkenrulle, og smag dem til med salt.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Stegt flæsk i airfryer - sprøde og lækre
Stegt flæsk med persillesovs - Opskrift på ovnstegt flæsk
Flæskesteg i ovn med sprød svær - Trin for trin opskrift
Nachos med kylling og ost
Mac and cheese - opskrift på nem macaroni med ost i ovn
Skriv et svar