Rabarbersaft: En simpel opskrift på en forfriskende saft lavet af rabarber. Denne opskrift kræver kun fire ingredienser og er utrolig let at tilberede.
Rabarbersaft er en fremragende forfriskning, perfekt til at nyde på terrassen med isterninger. Mange køkkenhaver bugner af rabarber, som kan give et væld af stængler. Hvis du er heldig, kan du endda finde dem gratis.
Overvej at anvende rabarberresterne til en skøn rabarberkage med marengs for at undgå madspild, og sikre dig en lækker kage til kaffen. Følger du denne opskrift, kan du lave cirka 2,5 liter dejlig hjemmelavet saft.
Rabarbersaft - Opskrift på hjemmelavet saft
Ingredienser
Rabarbersaft
- 2000 gram rabarber
- 2 liter koldt vand
- 1000 gram Sukker
- 4 tsk vaniljesukker
sådan gør du
rabarberne udkoges
- Rabarberne renses og enderne skæres rene.Skær rabarberne ud i ca. 2 cm stykker.Kom dem ned i en passende gryde, sammen med 2 liter koldt vand.
- Rabarberne koges i ca. 30 minutter, rør jævnligt i gryden til de er udkogte.Når alle rabarber er udkogte, slukkes der for kogepladen og rabarberne stilles til afkøling i ca. 1 time.
Rabarbersaft
- Hæld de udkogte rabarber igennem en finmasket si, så kun saften løber fra.Hæld rabarbersaften over i en gryde, og kog nu saften op.Rør sukker og vaniljesukker ud i saften.Smag til med sukker.
- Saften hældes ned i en skoldet flasker, skyl dem evt. i atamon så rabarbersaften holder længere.
- Flaskerne stilles nu til afkøling.Det giver ca. 2,5 liter saft.Velbekomme.
Ernæringsindhold
Holdbarhed på hjemmelavet rabarbersaft
Når du er færdig med at lave saft, skal der sættes låg på. Dette skal gøres mens saften er varm, så vil det suge vacuum i flasken. På køl kan den holde sig i ca. 4 uger. Ønsker du at opbevare den i længere tid, skal der lidt Atamon i flasken. Skyl flasken og hæld det resterende over i en anden flaske, sådan bliver du ved, indtil alle flasker skyllet med Atamon. Da Atamon er en flydende konserveringsmiddel, gør det at din rabarbersaft kan holde op til ca. 1 år. Når saften er kold, skal det stilles et mørkt og køligt sted.
Hvad er blandingsforhold på rabarber juice
Når du skal blande denne rabarbersaft, vil jeg sige at det er 1:1 forhold. Men dette afhænger af hvor kraftigt, du vil have din rabarber juice til at smage. Når du har fundet en blandingsforhold du syntes om, så kom lige 2-3 isterninger i. Nyd så den lækre hjemmelavet rabarbersaft i ude på terrassen.
Hvad er en rabarber egentlig???
Ja dette spørgsmål er der mange der stiller sig selv, hvad høre de egentligt under?
Rigtig mange ser nemlig rabarber som en frugt, og det er egentlig også det vi bruger den som. Men rent biologisk set, er det faktisk en grøntsag.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Rabarbermuffins - opskrift på nemme muffins med rabarber
Rabarbergrød - Opskrift på nem sommerdessert med rabarber
Rabarber tiramisu - italiensk dessert med rabarber
Rabarbertærte med smuldredej - Nem og frisk rabarber crumble
Rabarberkage med marengs - lækker rabarberdrøm med marengs
Skriv et svar