Optøning af and - Her får du min bedste guide på hvordan du nemt få en frossen and optøet. Alt om tid og tricks - så du får den bedste and.
Hvert år til jul står vi over for problemet med optøning af and. Hvor lang tid skal den tø op? Når jeg optøer min and, placerer jeg den altid i køleskabet. Jeg gør dette, fordi en and bør tø op ved en lav temperatur for at undgå, at den bliver tør.
Når en frossen and skal optøes, placeres den på et fad og forbliver i sin indpakning. Det er uundgåeligt, at der vil komme noget væske fra anden under optøningen, så det er bedst at have den i et fad.
Men hvor langtid tager det at tø en frossen and op ??
Jeg plejer at følge tommelfingerreglen om, at hvis du har 1 kg and, bør den tø op i en dag. Hvis du tager dette i betragtning, kan det ikke gå galt.
Hjælp!! Min and skal hurtig optøs ?
Ingen panik - den kan stadig reddes. Find en passende beholder frem, hvor anden kan ligge nede i med indpakning. Hæld koldt vand over anden, så den er helt dækket af vand. Lad anden ligge i vandet indtil den er optøet. Men husk, det skal være koldt vand, ikke lunkent vand.
Prøv vores opskrift på nem og lækker andesteg
Skriv et svar