Jordbærmarmelade - opskrift på en lækker nem marmelade med jordbær. Denne opskrift på marmelade med jordbær indeholder blot 3 ingredienser.
Der er ikke noget bedre end en skive friskbagt franskbrød med hjemmelavet jordbærsyltetøj. Faktisk er denne opskrift utrolig nem at lave, så nem at det er hurtigere selv at lave den end at købe en i supermarkedet.
Jeg garantere dig for at den er mange gange bedre, end den man kan købe. Tilmed er indeholder den blot 3 ingredienser, Jordbær, sukker og 1 vaniljestang så har du den lækreste jordbærmarmelade. Har du ikke en vaniljestang, kan du bruge vaniljepulver, men det er bedst med en vaniljestang. Er det ikke sæson for jordbær, kan du sagtens bruge frosne jordbær i denne opskrift.
Når jordbærsæsonen står allerhøjst, kan du tit købe jordbær fra dagen før billigt. De jordbær er simpelthen perfekte til jordbærmarmelade opskrift, de er også mere søde end de helt frisk plukkede. Ønsker du at jordbærsyltetøj skal holde sig længere tid, kan du komme lidt atamon i glasset, og ryste det rundt i glasset og hælde det ud. Så kan din marmelade holde sig meget længere.
Jordbærmarmelade
Ingredienser
Jordbærmarmelade
- 500 gram Jordbær
- 200 gram Sukker
- 1 stk Vaniljestang
sådan gør du
Jordbærmarmelade
- Jordbærrene renses og skæres i halve.Kom jordbærrene ned i en gryde, kom sukker ovenpå.
- skær vaniljestangen på tværs, og kom dem ned i gryden. har du ikke en vaniljestang, kan du bruge 1 tsk vaniljepulver i stedet for.
- Tænd kogeplade på middelvarme.Husk at rør jævnligt i gryden.kog jordbærmarmeladen op i ca. 6 minutter.
- Smag din jordbærmarmelade til med sukker.tag vaniljestangen op af marmeladen.
- Syltetøjsglasset rystes evt. med lidt atamon, for at få længere holdbarhed.jordbærmarmelade hældes i glasset, og lukkes straks.Velbekomme
Ernæringsindhold
Holdbarhed på jordbærmarmelade opskrift
Hvis du tilføjer atamon i dit syltetøjsglas, kan det opbevares i ret langtid. Står det køligt og mørkt, kan det holde sig i mindst 4 måneder. Kommes der ikke atamon i glasset, så kan det holde sig i ca. 2 uger, hvis det står på køl. Skulle der være kommet mug i din jordbærsyltetøj, så skal det desværre smides ud. Dette skal du fordi, mug sætter spor i din jordbærmarmelade.
Hvad er forskellen på marmelade og syltetøj??
Marmelade er indeholder ikke hele jordbær, altså det er en frugtpure hvor jordbærene bliver kogt eller blendet væk. Syltetøj derimod, kan sagtens indeholde frugtstykker fra jordbærrene.
I denne jordbærmarmelade opskrift bliver jordbærrene kogt helt ud.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Æblemarmelade - opskrift på nem cremet marmelade med æbler
Hindbærmarmelade - Nem opskrift på marmelade med hindbær
Hybenmarmelade - Nem opskrift på hybenmarmelade med vanilje
Jordbærgrød - Nem opskrift med få ingredienser
Jordbærsovs - Nem opskrift på hjemmelavet jordbærsauce
Skriv et svar