Hybenmarmelade

hybenmarmelade – Nem opskrift på hybenmarmelade med vanilje
Hybenmarmelade smager simpelthen fremragende.
Vi var ude og gå en lang søndagstur ude ved stranden, hvor jeg fik plukket en portion hypen.
Derefter gik turen hjem, hvor alle de fine hypen blev renset og rengjort.
Konen bagte nogle boller, og jeg lavede den lækre hybenmarmelade.
Sikke en duft der spredte sig i huset.
Når jeg plukker hypen, plejer jeg at vente til sidst i september først i oktober.
Så slipper man nemlig helt for ormegangene.
Prøv vores nemme opskrift på en lækker Jordbærmarmelade

Hypenmarmelade
Lækker creme hypenmarmelade
Ingredienser
- 500 gram Renset hypen
- 3 dl Vand
- 0,5 stk Citron
- 200 gram Sukker
- 1 tsk Vaniljepulver
- 1 tsk Vaniljesukker
Evt.
- Atamon
Sådan gør du
- Pluk 1 kg hypen.Fjern blomst, stilk, kerner og ormegange.Del den i 4 lige dele, og rens hypenskallerne med fingerne.Skyl hypenskallerne grundigt og kommes i en gryde.Citronen vaskes og skallen rives i et rivejern.Hypenskallerne kommes i en gryde, med vand og det revet citronskal.Pres halvdelen af citronens saft ned i gryden.Kog hypenskallerne ved svag varme i 22 minutter med låg.
Efter 22 minutter
- Blend marmeladen godt.Tilsæt sukker, vaniljepulver og vaniljesukker.Kog videre i 15 minutter uden låg.Hvis marmeladen skal opbevares i længere tid, kan det anbefales at tilsætte atamon i glasset.Velbekomme.
Nutrition
Kalorier: 634kcalKulhydrater: 157gProtein: 3gFedt: 1gNatrium: 15mgKalium: 860mgFiber: 48gSukker: 85gVitamin A: 8690IUVitamin C: 852mgCalcium: 342mgIron: 2mg
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse