Hybenmarmelade

hybenmarmelade – Nem opskrift på hybenmarmelade med vanilje

Hybenmarmelade smager simpelthen fremragende.
Vi var ude og gå en lang søndagstur ude ved stranden, hvor jeg fik plukket en portion hypen.
Derefter gik turen hjem, hvor alle de fine hypen blev renset og rengjort.
Konen bagte nogle boller, og jeg lavede den lækre hybenmarmelade.
Sikke en duft der spredte sig i huset.

Når jeg plukker hypen, plejer jeg at vente til sidst i september først i oktober.
Så slipper man nemlig helt for ormegangene.

Prøv vores nemme opskrift på en lækker Jordbærmarmelade

hybenmarmelade

Hypenmarmelade

Sofus Madsen
Lækker creme hypenmarmelade
5 fra 1 stemme
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 37 minutter
0 minutter
Samlet tid 37 minutter
Ret Suppe
Køkken dansk
Antal 2.5 dl
Kalorier 634 kcal

Ingredienser
  

Evt.

  • Atamon

Sådan gør du
 

  • Pluk 1 kg hypen.
    Fjern blomst, stilk, kerner og ormegange.
    Del den i 4 lige dele, og rens hypenskallerne med fingerne.
    Skyl hypenskallerne grundigt og kommes i en gryde.
    Citronen vaskes og skallen rives i et rivejern.
    Hypenskallerne kommes i en gryde, med vand og det revet citronskal.
    Pres halvdelen af citronens saft ned i gryden.
    Kog hypenskallerne ved svag varme i 22 minutter med låg.

Efter 22 minutter

  • Blend marmeladen godt.
    Tilsæt sukker, vaniljepulver og vaniljesukker.
    Kog videre i 15 minutter uden låg.
    Hvis marmeladen skal opbevares i længere tid, kan det anbefales at tilsætte atamon i glasset.
    Velbekomme.

Nutrition

Kalorier: 634kcalKulhydrater: 157gProtein: 3gFedt: 1gNatrium: 15mgKalium: 860mgFiber: 48gSukker: 85gVitamin A: 8690IUVitamin C: 852mgCalcium: 342mgIron: 2mg
Søgeord hypenmarmelade, hypenmarmelade opskrift
Kunne du lide vores opskrift ? Skriv gerne en kommentar eller anmeldelse
Må vi sende dig en mail med lækker mad ?
Så vil vi gerne sende dig nyhedsmail med de bedste madopskrifter helt gratis.

Vi spammer ikke! Læs vores [link]privatlivspolitik[/link] hvis du vil vide mere.

Sofus Madsen

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften med antal stjerner