Gulerodsboller er store lækre luftige boller med gulerod. De er utrolig nemme at lave, og så smager de helt fantastiske. Madgryden.dk
Gulerodsboller er blandt mine favoritter, jeg elsker det bløde, luftige og svampet som denne boller med gulerødder har. Denne bolle findes i et hav af varianter, nogle kommer solsikkerkerner i, andre chiafrø. Men denne opskrift er en helt klassisk en af slagsen. Dette er en helt klassisk bolledej, hvor jeg har tilføjet revet gulerødder.
Da jeg lavede gulerodsbollerne, æltede jeg dejen i min røremaskine. Det syntes jeg giver en mere luftig bolle. Du kan dog sagtens ælte den i hånden, det er bare meget nemmere med en røremaskine. Du kan få endnu flere tips til sunde gulerodsboller opskrift længere nede på siden.
Denne opskrift giver ca. 12 lækre luftige boller.
Prøv også vores opskrift på de lækreste luftige Fødselsdagsboller
Gulerodsboller - Lækre boller med gulerod
Ingredienser
Gulerodsboller
- 100 gram Smeltet smør
- 2,5 dl Vand
- 50 gram Gær
- 600 gram Hvedemel
- 1 Stk Æg
- 50 gram Sukker
- 0,5 tsk Salt
- 100 gram Revet gulerødder
Til pensling af gulerodsboller
- 1 stk Sammenpisket æg
sådan gør du
Dejen
- Smelt smøret i en lille gryde. Bland smør og vand sammen, det er vigtigt at det blot er lunken,
- Smuldre gæret ned i og rør blandingen godt sammen.Kom ca. 250 gram mel ned i blandingen, og bland det godt sammen.
- Kom æg ned i blandingen og rør det rigtig godt sammen.De sidste ingredienser tilføjes og det skal nu æltes rigtig godt sammen.Dejen sættes til hævning i ca. 45 minutter.
Gulerodsboller formes
- Gulerodsboller formes og placeres på en bradepande med bagepapir.Sæt bollerne med gulerod til hævning i 1 time.
Gulerodsboller
- Pensle gulerodsboller med et stk sammenpisket æg.Bag nu bollerne med gulerod ved 200 grader, i almindelig ovn på midterste rille.Velbekomme 🙂
Ernæringsindhold
Opbevaring af boller med gulerod
Når du opbevare brød, er det særdeles vigtigt at dit brød kan ånde. Hvis brødet ikke kan ånde, vil det begynde og mugne, og derfor vil det ikke holde sig særligt længe. Dette gælder også når vi taler om disse gulerodsboller.
Når bollerne med gulerod er bagt, skal de køles helt af. Det er vigtigt at bollerne afkøles helt, inden de kommer i en pose. Når bollerne er i posen, prikker du med f.eks. en kødnål nogle huller i posen. Nu kan brødet både ånde, og holde sig frisk. Så bollerne opbevares i en længere periode, kan du med fordel fryse dem ned.
Når du skal bruge dem, skal de optø ved stuetemperatur. Når bollerne er optøet, kan du spise dem som de er, eller varme dem i ovn eller mikrobølgeovn.
Sunde gulerodsboller med solsikkekerner
Ønsker du at lave denne gulerodsboller opskrift endnu sundere, kan du tilføje solsikkekerner. Til denne portion plejer jeg at bruge ca. 1.5 dl solsikkekerner. Du kommer solsikkekernerne i dejen, når du tilføjer de revet gulerødder.
Skriv et svar