Spaghetti bolognese - Nem og lækker opskrift på en klassisk pasta bolognese, som rigtig mange kender og elsker. Læs mere om denne kødsovs her.
Her får du min nemme opskrift på en lækker spaghetti bolognese, som de fleste holder meget af. Opskriften er med en masse lækre grøntsager, som giver simreretten en masse smag. Den kan laves hurtig, hvis der ikke er tid til det. Men den bliver bare meget bedre af, at den får lov til at stå og simre i minimum 2 timer.
Spaghetti bolognese har fået navnet fra Bologna i Italien, hvor den spise med båndpasta. Båndpasta bliver også kaldet for pappardelle, som er en sand klassiker i det italienske køkken. En frisk pappardelle er typisk omkring 2-3 cm bred, og har en rund kant i siderne.
Til vores spaghetti bolognese har har vi vagt, at rive noget frisk parmesan henover vores pasta. Det giver lige det sidste til pastaretten.
Denne opskrift på kødsovs er til 4 personer.
Spaghetti bolognese
Ingredienser
Spaghetti bolognese
- 2 spsk Olivenolie
- 1 stk Fint hakket løg
- 1 stk Fede hvidløg (Hakket)
- 350 gram Hakket oksekød
- 0,5 stk Squash i tern
- 1 stk Gulerødder tynde skive
- 2 stilke Stilke bladselleri ( rives på mandolinjern)
- 140 gram Tomatpure
- 1 dl Mælk
- 1 dl Oksebouillon
- 1 stk Laurbærblade
- Salt
- Friskkværnet peber
sådan gør du
Spaghetti bolognese
- Kom olivenolie ned i en gryde, svits løg og hvidløg.Oksekød tilsættes, og kødet brunes af.
- Squash, gulerødder og bladselleri tilsættes, steg det hele videre i ca. 3 minutter.Tilsæt tomatpure, mælk, oksebouillon og laurbærblade, og rør det hele godt sammen.
- Kog det hele op i ca. 2 minutter, og skru ned på lav varme.Nu skal spaghetti bolognese stå og simre i 2 timer, gerne længere.Smag til med salt og friskkværnet peber.Velbekomme.
Tips til opskrift
Ernæringsindhold
Lav spaghetti kødsovs til fryseren
Skulle du være så heldig at der er lidt i overskud, kan du sagtens fryse det ned. Kom det i en fryse pose og flad spaghetti bolognese let ud, så er det nemt at tø op når du skal have det.
Kan man tilberede den dagen før?
Skal du holde et arrangement, hvor du gerne vil servere pasta bolognese ? så kan du rolig lave den dagen før. Spaghetti kødsovs kan holde sig i køleskabet i ca. 3 dage, den bliver faktisk meget bedre dagen efter.
Prøv nogle af vores andre lækre opskrifter:
Spaghetti carbonara - Opskrift på lækker italiensk pastaret
Spaghetti vafler - Sådan laver du de lækre vafler af rester
Lady og vagabonden - Spaghetti med kødboller i tomatsauce
Millionbøf med pasta - Opskrift på spaghetti med millionbøf
Pastaret i ovn - Nem opskrift på pasta, pølser og ost.
Skriv et svar